Το χάρισμα του ΟΦΗ με τους καλούς τερματοφύλακες (fotos)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η παράδοση της τελευταίας 25ετίας συνεχίζεται και φέτος με τον ΟΦΗ να βρίσκει πάντα καλούς τερματοφύλακες να υπερασπίζουν την εστία του. Το Gentikoule κάνει ταξίδι στον χρόνο και θυμάται…

Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του Στέφανου Γουναρίδη δείχνουν ότι ο ΟΦΗ έχει κερδίσει έναν τερματοφύλακα που σε μικρή ηλικία (22 χρονών) έχει τις δυνατότητες να δώσει ακόμα περισσότερα πράγματα στην ομάδα.

Ο ΟΦΗ σε αυτήν την θέση έχει σταθεί αρκετά τυχερός και την τελευταία 24ετια, για να μην πούμε τα τελευταία 30 χρόνια, είχε το χάρισμα να διαθέτει τερματοφύλακες που ενέπνεαν σιγουριά και ασφάλεια στα μετόπισθεν ενώ υπερασπιζόμενοι την εστία του διακρίθηκαν και έγιναν γνωστοί σε όλη την Ελλάδα.

Άλλοι πάλι μπόρεσαν και διέσωσαν τις καριέρες τους μέσα από τον ΟΦΗ (Κάρολ, Τζόρβας) ενώ υπάρχουν και εκείνοι που στην ομάδα έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα και στην συνέχεια καθιερώθηκαν φτάνοντας μέχρι την εθνική ομάδα (Σηφάκης, Καρνέζης).

Το Gentikoule σας παρουσιάζει τις… γενιές τερματοφυλάκων που έχτισαν μια τεράστια και καθ’ όλα θετική παράδοση για τον ΟΦΗ.

Θωμάς Λαφτσής

Ήρθε στον ΟΦΗ το 1981 από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, διεθνής τότε με την εθνική Βουλγαρίας. Στην Κρήτη έμεινε δύο χρόνια (1981 – 83) όπου ήταν βασικός με αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Από εκεί επέστρεψε το 1986 δίχως να έχει την ίδια επιτυχία μένοντας στο Ηράκλειο μέχρι το 1989. Συνολικά, μέτρησε 48 συμμετοχές με την φανέλα του ΟΦΗ.

Γιώργος Μητσέας

Ο Καλαματιανός γκολκίπερ ήρθε στο Ηράκλειο το 1983 για να αντικαταστήσει τον Λαφτσή που είχε φύγει για τον Παναθηναϊκό. Βασικός στην Παναχαϊκή, ο γνωστός για τα πλούσια σωματικά του προσόντα, ο Μητσέας υπερασπίστηκε την εστία του ΟΦΗ μέχρι το 1987 όπου αποχώρησε για να συνεχίσει την καριέρα του στον Απόλλωνα Αθηνών. Υπερασπίστηκε την εστία του ΟΦΗ σε 47 παιχνίδια.

Βαγγέλης Χοσάδας

Αποτελεί έναν από τους ρεκόρντμεν συμμετοχών με την φανέλα του ΟΦΗ έχοντας αγωνιστεί σε 161 παιχνίδια. Στον ΟΦΗ πέρασε μια ολόκληρη ζωή καθώς αγωνίστηκε για 12 χρόνια (1983 – 1995) ενώ στην συνέχεια επέστρεψε το 1999 όπου έμεινε μέχρι το 2001. Ο Χοσάδας ήταν από τους καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες την δεκαετία του ’80 χάνοντας την φανέλα βασικού στις αρχές της επόμενης.

Μύρων Σηφάκης

Μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία του ΟΦΗ καθώς χάρις στις δικές του αποκρούσεις η ομάδα κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 1987. Όσο και αν φαίνεται παράξενο, ο Σηφάκης δεν απέκτησε ποτέ φανέλα βασικού. Έμεινε στην ομάδα για 5 χρόνια (1986 – 1991) όπου αγωνίστηκε μόλις σε 25 παιχνίδια. Παρ’ όλα αυτά, αρκεί η μεγάλη εμφάνιση που έκανε κόντρα στον Ηρακλή με την οποία χάρισε στον ΟΦΗ τον μοναδικό τίτλο της ιστορίας του.

Κώστας Χανιωτάκης

Ήταν εκείνος που… «αποκαθήλωσε» τον Χοσάδα αποτελώντας τον βασικό τερματοφύλακα του ΟΦΗ την δεκαετία του ’90. Ο «Χάνιω» βρέθηκε στον ΟΦΗ σε ηλικία μόλις 16 χρονών (1984) και υπηρέτησε τον σύλλογο ανελλιπώς για 14 ολόκληρα χρόνια (1984 – 1998). Στην συνέχεια έκανε το άλμα της καριέρας του πηγαίνοντας στην Ολλανδία και την Φίτεσε για να επιστρέψει το 2001 παραμένοντας στον ΟΦΗ για τρία χρόνια. Από τους παίκτες που είναι στην κορυφή της λίστας των συμμετοχών παίζοντας σε 246 παιχνίδια!

Άριαν Μπεκιάι

Ο Αλβανός γκολκίπερ πήρε την σκυτάλη στην εστία του ΟΦΗ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 με αρχές της νέας χιλιετίας. Ήρθε στον ΟΦΗ σε πολύ μικρή ηλικία και τελικά κατάφερε να καθιερωθεί όταν έφυγε ο Χανιωτάκης για την Φίτεσε. Παρέμεινε στην εστία του ΟΦΗ για 6 χρόνια (1997 – 2003) παίζοντας σε 133 παιχνίδια ενώ έχει μείνει στην ιστορία για το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά στο παιχνίδι με τον Πανηλειακό!

Μιχάλης Σηφάκης

Ο διεθνής γκολκίπερ έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 χρονών και έκτοτε δεν βγήκε ξανά από την 11αδα του ΟΦΗ. Παρέμεινε στον ΟΦΗ για 5 χρόνια και μέσα από την ομάδα έγινε διεθνής με την εθνική ανδρών φεύγοντας αρχικά το 2007 για τον Ολυμπιακό και έναν χρόνο αργότερα για τον Άρη. Αγωνίστηκε συνολικά σε 105 παιχνίδια.

Αλέξης Τζόρβας

Ο νυν τερματοφύλακας της Τζένοα ήταν εξαφανισμένος μέχρι την στιγμή που δόθηκε στον ΟΦΗ. Μέσα από την μεταγραφή του, η καριέρα του απογειώθηκε και για αυτό έφτασαν, μόλις, 28 παιχνίδια με την φανέλα του ΟΦΗ. Στην συνέχεια έγινε διεθνής, επέστρεψε στον ΠΑΟ και πλέον έχει αγωνιστεί σε δύο ιταλικές ομάδες (Παλέρμο, Τζένοα).

Πολυχρόνης Βεζυρίδης

Ο Δραμινός γκολκίπερ ήρθε στο Ηράκλειο στα 35 του χρόνια μετά από μια πλούσια – σε ομάδες – καριέρα παίζοντας σε Κέρκυρα, Αθηναϊκό, Εθνικό και Δόξα Δράμας. Αποτέλεσε τον βασικό γκολκίπερ για μια 3ετια – με εξαίρεση το πρώτο μέρος της περσινής περιόδου – και ήταν ο καταλύτης που χρειάστηκε ο ΟΦΗ για να πάρει την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ. Φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ σε 91 παιχνίδια και αποτέλεσε τον πραγματικό φύλακα – άγγελο της ομάδας.

Ρόι Κάρολ

Όταν ήρθε στον ΟΦΗ το περσινό καλοκαίρι, άπαντες τον είχαν ξεχασμένο. Παρά την μεγάλη καριέρα του δέχτηκε στην αρχή αμφισβήτηση όμως με την ηγετική παρουσία του έκλεισε στόματα. Πήρε φανέλα βασικού, απέδειξε πόσο μεγάλος γκολκίπερ είναι και τον Γενάρη έφυγε για τον Ολυμπιακό όπου στην επιστροφή του άκουσε τον κόσμο του ΟΦΗ να τον υποδέχεται με ένα ζεστό χειροκρότημα.

[nggallery id=178]

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook