Τα συν και τα πλην του ΟΦΗ από τον πρώτο γύρο της Σούπερ Λιγκ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule καταγράφει τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που προέκυψαν από την παρουσία του ΟΦΗ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Συνεχίζοντας τα αφιερώματα στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λιγκ και στα πεπραγμένα του ΟΦΗ, συλλέξαμε κάποια στοιχεία που προκύπτουν από την μέχρι τώρα παρουσία του και είναι ελεύθερα προς σχολιασμό…

ΣΥΝ

Ο νεανικός ΟΦΗ
Ο ΟΦΗ παρουσίασε την πιο νεανική ομάδα της τελευταίας 15ετίας. Αυτό από μόνο του εμπεριέχει πολλά ρίσκα αλλά και αρκετά κέρδη. Η παρουσία νεαρών και εξελίξιμων ποδοσφαιριστών δίνουν την δυνατότητα στον σύλλογο να επενδύσει στο δικό του μέλλον και να σταματήσει πλέον να «πετάει» λεφτά σε άχρηστες μεταγραφές.

Η βαθμολογική συγκομιδή των 17 βαθμών
Πέρυσι με ένα πολύ καλύτερο ρόστερ από το φετινό, ο ΟΦΗ κατάφερε να τελειώσει τον πρώτο γύρο με 20 βαθμούς. Μόλις τρεις από την φετινή βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας. Αυτό το γεγονός αποτελεί από μόνο του κατόρθωμα αν σκεφτεί κανείς τις δυσκολίες που πέρασε ο ΟΦΗ μέχρι να φτιάξει το ρόστερ και να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα.

Το «νέο αίμα» του ΟΦΗ
Περογαμβράκης, Γουναρίδης, Κουρδάκης, Μπανούσης, Βιτώρος, Καπουράνης, Ροβύθης είναι οι νεαροί ποδοσφαιριστές που μπήκαν φέτος στο ρόστερ του ΟΦΗ δίχως να έχουν καμία εμπειρία από Σούπερ Λιγκ. Όλοι έχουν βοηθήσει, άλλος πολύ – άλλος λίγο – (κάτι βέβαια που εξαρτάται και από τον χρόνο συμμετοχής) ωστόσο είναι δεδομένο πως ο ΟΦΗ έβαλε «νέο αίμα» στην μηχανή των επόμενων χρόνων. Ανάλογα με την προσπάθεια και τις ευκαιρίες που θα πάρουν, ο ΟΦΗ έχει την δυνατότητα να εξελίξει τους παραπάνω ποδοσφαιριστές και να μπορέσει να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για τα επόμενα χρόνια.

Η αντίδραση του χωρίς τον Σίσιτς
Ο Σλοβένος αποτελούσε την ειδοποιό διαφορά στις 8 πρώτες αγωνιστικές. Έκτοτε τραυματίστηκε και έμεινε στα «πιτς». Παρ’ όλα αυτά, ο ΟΦΗ κατάφερε να βρει τις λύσεις χωρίς τον ηγέτη του και να πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις, να πάρει νίκες αλλά και να δείξει ότι υπάρχουν παίκτες που «χωράνε» στα παπούτσια του «Σίλε». Τρανή απόδειξη η παρουσία της ομάδας κόντρα σε Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης.

Η αποτελεσματικότητα των Παπάζογλου, Κουτσιανικούλη
Μπορεί να μην έχει φανεί πλήρως ωστόσο οι Θανάσης Παπάζογλου, Βασίλης Κουτσιανικούλης έχουν πετύχει μαζί τα 6 από τα 16 γκολ του ΟΦΗ ενώ έχουν και από 2 ασίστ ο καθένας. Μαζί έχουν δείξει αποτελεσματικότητα και είναι δεδομένο πως όσο περνάει ο καιρός, άλλο τόσο θα υπάρχει η βελτίωση.

ΠΛΗΝ

Οι άδειες εξέδρες
Πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, οι εξέδρες του «Γεντί Κουλέ» είναι άδειες στα περισσότερα παιχνίδια. Το γήπεδο δεν αποτελεί την έδρα – φόβητρο των προηγούμενων χρόνων, έστω και αν εκείνοι που πάνε στα παιχνίδια δίνουν και την ψυχή τους για τον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ κόβει κατά μέσο όρο2 χιλ.εισιτήρια και το γήπεδο είναι μονίμως παγωμένο. Τι φταίει; Πολλά που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την κρίση και την ικανοποίηση για την πορεία του ΟΦΗ.

Τα «ψυχρά» πρώτα ημίχρονα
Ο ΟΦΗ για ακόμα μια σαιζόν παρουσιάζει την «αρρώστια» των πρώτων ημιχρόνων. Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι βαθμοί έχουν χαθεί στα πρώτα 45 λεπτά με αποτέλεσμα να μην… προλαβαίνει να διορθώσει την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό έχει συμβεί σε αρκετά παιχνίδια όπως με τον ΠΑΣ Γιάννενα, τον Πανθρακικό ή τον Πανιώνιο. Φαινόμενο σύνηθες στον ΟΦΗ των τελευταίων χρόνων.

Η χαμηλή βαθμολογική συγκομιδή στα βατά παιχνίδια
Ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» την παραμονή σε μεγάλο βαθμό στην τετράδα που προηγήθηκε. Αντ’ αυτού πήρε μόλις τρεις βαθμούς (το 2-0 επί της Βέροιας) με αποτέλεσμα να παραμείνει χαμηλά στην βαθμολογία. Η ομάδα «κόλλησε» στους 14 βαθμούς και αυτό είχε αντίκτυπο, τόσο ψυχολογικό όσο και αγωνιστικό.

Τα πολλά ατομικά λάθη «κόστισαν» βαθμούς
Ο ΟΦΗ έκανε ήττες από ομάδες που δεν ήταν καλύτερες από εκείνον. Ωστόσο, κόστισαν τα λάθη που έγιναν σε αρκετά παιχνίδια. Ασφαλώς, τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι ωστόσο υπήρξαν αγώνες που ο ΟΦΗ δεν είχε το «μέταλλο» για να τους διαχειριστεί.

Η αμυντική του λειτουργία
Ο ΟΦΗ των προηγούμενων χρόνων είχε ως ένα από τα όπλα του την καλή αμυντική λειτουργία. Φέτος, δέχτηκε γκολ σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και το μηδέν παρέμεινε στην άμυνα μόλις σε τέσσερα παιχνίδια. Ο Αναστόπουλος χρησιμοποίησε τρία διαφορετικά αμυντικά δίδυμα ωστόσο η λύση δεν βρέθηκε με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να δέχεται γκολ, σχεδόν σε κάθε παιχνίδι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook