Από το Μεσολόγγι, στη Νίκη Βόλου και τον Απόλλωνα Αθηνών!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο αποκλεισμός του ΟΦΗ από την “Ελαφρά Ταξιαρχία” δεν είναι ο πρώτος που γνωρίζει από ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Ο ΟΦΗ έχει υποστεί αποκλεισμούς – σοκ ενώ σε αγώνα κυπέλλου γνώρισε και την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του!

Στις 31 Αυγούστου 1994 ο ΟΦΗ επισκέπτεται το… ταπεινό Μεσολόγγι για να αντιμετωπίσει την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενώ ο ΟΦΗ είναι το σούπερ φαβορί για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, γνωρίζει ήττα – σοκ από το Μεσολόγγι με 1-0 και αποκλείεται από την συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδας.

Σημείωση: Το Μεσολόγγι ήταν ομάδα Γ’ Εθνικής που εκείνη την χρονιά είχε πάρει την άνοδο για εκείνη την κατηγορία!

Τρία χρόνια μετά, το 1997 ο ΟΦΗ γνωρίζει την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του όταν συντρίβεται στη Νεάπολη από τον Ιωανικό με 7-2! Μάλιστα, στο 80′ ο ΟΦΗ βρέθηκε να χάνει με 6-0 χάρις σε χατ τρικ του Ότιτζι! Στον επαναληπτικό, ο ΟΦΗ κέρδισε με 2-0 ωστόσο η… ζημιά είχε γίνει στο πρώτο παιχνίδι.

Έχουν περάσει πέντε χρόνια και το 2002 ο ΟΦΗ γνωρίζει ακόμα έναν αποκλεισμό – σοκ όταν ηττάται δύο φορές από την Καλλιθέα της Β’ Εθνικής και μάλιστα μέσα στο “Γεντί Κουλέ” 0-1 με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το 2005, ο ΟΦΗ κληρώνεται με τη Νίκη Βόλου και πάει στην Μαγνησία έχοντας την “ταμπέλα” του φαβορί όμως και πάλι αποχαιρετάει πρόωρα το κύπελλο. Η κανονική διάρκεια και η παράταση βρίσκει ισόπαλες τις δύο ομάδες με 1-1 και στην παράταση οι Βολιώτες κερδίζουν 3-2 και αποκλείουν τον ΟΦΗ.

Τα επόμενα χρόνια, ο ΟΦΗ δεν αποκλείστηκε από ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών μέχρι που το Σάββατο ο Απόλλωνας τον κέρδισε με 2-0 στην Ριζούπολη κάνοντας τον να αποχαιρετήσει πρόωρα τον θεσμό…

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook