Ο αυτοκαταστροφικός Μίρνες Σίσιτς…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τελικά δεν κατάφερε να στεριώσει ούτε στον ΟΦΗ και το Gentikoule ξετυλίγει το κουβάρι με τον μίτο της Αριάδνης μέσα στο μυαλό – λαβύρινθο του Σίσιτς.

Μετά από 1,5 χρόνο παρουσίας στον ΟΦΗ και αρκετές στιγμές μαγείας που χάρισε στον κόσμο της ομάδας, ο «Σίλε» δεν είναι πλέον εδώ. Μένοντας σε μια πόλη και έχοντας δεθεί με έναν κόσμο που τον λάτρεψε, ο Σλοβένος επιδίωξε να αποχωρήσει από τον ΟΦΗ, όχι και με τον καλύτερο τρόπο.

Την περσινή σαιζόν (2011-2012) φορώντας την φανέλα του ΟΦΗ έκανε την πιο μεστή και «γεμάτη» χρονιά της καριέρας του με 27 συμμετοχές και 5 γκολ.

Το περασμένο καλοκαίρι συμφώνησε να συνεχίσει στον ΟΦΗ και από την πρώτη αγωνιστική πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Με 2 γκολ και 3 αγωνιστικές σε 9 αγωνιστικές πήρε τον ΟΦΗ στις πλάτες του δείχνοντας ότι είναι σε θέση να αποτελέσει τον παίκτη που με την παρουσία του θα κάνει την διαφορά στο πρωτάθλημα.

Όμως, από το ματς με τον Πανθρακικό και μετά αποδείχθηκε ότι… «κάτι» έσπασε μέσα του. Ήδη, είχε αρχίσει να ψάχνεται για την έξοδο και παρά το γεγονός ότι ενώπιον 15 συμπαικτών του έλεγε ότι «δεν πρόκειται να φύγω από τον ΟΦΗ», τελικά αποδείχθηκε… αυτοκαταστροφικός.

Ο καυγάς που είχε μέσα στο λεωφορείο της ομάδας κατά την αναχώρηση της από το «Γεντί Κουλέ» ήταν η κορυφή του παγόβουνου για τον Αναστόπουλο που δύο ημέρες αργότερα του τα «έχωσε» στην προπόνηση μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του.

Δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα αναχωρεί για την πατρίδα του επικαλούμενος σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και μάλιστα βγάζει εισιτήρια επιστροφής για την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου. Συμπτωματικά, την ίδια ημέρα κάνει ντεμπούτο στο ΒΑΚ ο Γιάννης Πετράκης.

Η προπόνηση έχει μπει επίτηδες στις 18.30 προκειμένου να είναι παρόν ο Σλοβένος που λίγο νωρίτερα θα αναχωρούσε από την Αθήνα με προορισμό την Κρήτη.

Κάτι που δεν έγινε ποτέ και μια εβδομάδα αργότερα γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους του στον ΟΦΗ.

Ένας παίκτης που είχε όλα τα προσόντα για να εξελιχθεί σε έναν παίκτη – ορχήστρα για τον ΟΦΗ, ξαφνικά τα ξέχασε όλα. Από την φανέλα της Θύρας 4 που φορούσε κατά την βράβευση του για την γκολάρα που έβαλε στο ματς με τον Πλατανιά μέχρι την… «ΟΦΑΡΑ» που είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ όταν ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας του.

Δεν είναι μυστικό και το γνωρίζουν όλοι όσοι ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα πως οι σχέσεις του με τον Αναστόπουλο ήταν τεταμένες το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τα κρούσματα απειθαρχίας στα οποία είχε υποπέσει – και τα οποία δεν βγήκαν ποτέ προς τα έξω – αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ο «Αναστό» προσπάθησε να τον συνετίσει αποδείχθηκε ότι δεν έπιασαν τόπο.

Και ο «Σίλε» αποχώρησε με «σκυμμένο κεφάλι» από το Ηράκλειο και την Κρήτη…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook