ΘΕΜΑ: Οι Βραζιλιάνοι που χόρεψαν «σάμπα» με την φανέλα του ΟΦΗ (videos)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ζε Εντουάρντο έγινε ο 13ος Βραζιλιάνος που θα φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ και το Gentikoule θυμάται και υπενθυμίζει όλους τους συμπατριώτες του που πέρασαν από το Ηράκλειο.

Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο ο ΟΦΗ θα έχει στο ρόστερ του έναν εκπρόσωπο της Βραζιλίας ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πολλοί οι Βραζιλιάνοι που έχουν περάσει από το Ηράκλειο.

Όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική και την Σούπερ Λιγκ, οι Βραζιλιάνοι που φόρεσαν τα «ασπρόμαυρα» είναι, μόλις, 13 – αν προσθέσουμε σε αυτούς και τον Ζε Εντουάρντο.

Το Gentikoule καταγραφεί και θυμάται όλους τους εκπροσώπους της «χώρας του καφέ» που αγωνίστηκαν στον ΟΦΗ.

Καρβάλιο / 1996 – 1997

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος που ήρθε στον ΟΦΗ μόνο που δεν… έπαιξε ποτέ! Ήρθε το καλοκαίρι του 1996, προερχόμενος από τον ΠΑΟ ενώ την προηγούμενη σαιζόν αγωνίστηκε στην ΕΑΡ. Έμεινε μια χρονιά στο Ηράκλειο δίχως να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι περνώντας απαρατήρητος.

Μάουρο / 1999 – 2001

Ο Μάουρο Περέιρα ντα Σίλβα Κάρλος όπως είναι το πλήρες όνομα του ήρθε στον Παναθηναϊκό το 1999. Προερχόταν από μια πολύ καλή χρονιά με τον Παναθηναϊκό όπου είχε σκοράρει και μέσα στο Άνφιλντ επί της Άρσεναλ. Στον ΟΦΗ δημιούργησε ένα φονικό επιθετικό δίδυμο μαζί με τον Ρόναλντ Γκόμεζ πετυχαίνοντας συνολικά 21 γκολ σε 81 ματς. Έμεινε στο μυαλό των φιλάθλων του ΟΦΗ για τον έξαλλο πανηγυρισμό του στα μπαράζ με τον ΠΑΣ Γιάννενα που έγιναν στην Ρόδο.

Αλεσάντρο Σοάρες / 2001 – 2004

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήρθε στον ΟΦΗ μετά από μια εξαιρετική 4ετία στην Καλαμάτα. Έγινε αμέσως βασικός και στα 3 χρόνια που έμεινε στον ΟΦΗ πέτυχε 28 γκολ.

Άλεξ Ντε Ολιβεΐρα / 2003 – 2005

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός χαφ ήρθε στον ΟΦΗ τον Γενάρη του 2010 μετά από ένα πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε την έλευση του. Ο Άλεξ είχε κάνει δηλώσεις πριν καν φτάσει στην Ελλάδα όπου αποκάλυπτε ότι του είχαν πει πως ο ΟΦΗ θα διέλυε οικονομικά και καλύτερα να μην ερχόταν στην Ελλάδα. Έμεινε 18 μήνες όπου πέτυχε μόλις 2 γκολ σε 23 παιχνίδια.

Ντάβιντσον / 2004 – 2006

Ο Μοράϊς Ντάβιντσον ήρθε στον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2004 όμως λόγω δικαστικής διαμάχης του συλλόγου με τον Απόλλων Καλαμαριάς απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής τον Γενάρη του 2005. Την σαιζόν 2005 – 2006 έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις όπου αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια ωστόσο ενώ είχε συμβόλαιο – μυστηριωδώς – βρέθηκε στην Ουκρανία με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν από τον ΟΦΗ.

Αντριανίνιο Λααμπέρ / 2005 – 2006

Ο ξανθομάλλης (!) Βραζιλιάνος ήρθε στο Ηράκλειο όπου έμεινε μόλις για έξι μήνες αφού πέρασε απαρατήρητος. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Ηράκλειο έπαιξε σε 5 παιχνίδια μόλις και στις 13 Ιανουαρίου λύθηκε το συμβόλαιο του. Στην συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του όπου αγωνίζεται ακόμα σε διάφορες ομάδες δεύτερης κατηγορίας.

Νταμιάο Ουέλιγκντον / 2006 – 2007

Ο «ογκόλιθος» της άμυνας εκείνης της περιόδου ήρθε στον ΟΦΗ από την Πορτογαλία και την Μπράγκα. Πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις όμως δεν παρέμεινε στον ΟΦΗ. Στην συνέχεια χάθηκαν εντελώς τα ίχνη του ενώ δεν παρέμεινε στην Μπράγκα.

Λεοζίνιο / 2007 – 2008

Ήρθε δανεικός από τον Ολυμπιακό και «έβγαλε μάτια» στο πρώτο μισό εκείνης της χρονιάς. Εκείνη την σαιζόν πέτυχε πολύ όμορφα γκολ κόντρα σε ΠΑΟΚ και Εργοτέλη ωστόσο ο δανεισμός του δεν ανανεώθηκε. Στον ΟΦΗ επέστρεψε το καλοκαίρι του 2009 ωστόσο το συμβόλαιο του λύθηκε πριν καν ξεκινήσει η χρονιά! Συνολικά πέτυχε 6 γκολ σε 20 εμφανίσεις.

Πακίτο / 2008 – 2009

Ήρθε στον ΟΦΗ τον Γενάρη του 2009 μαζί με τις «καραβιές» ξένων που κατέφταναν στο Ηράκλειο. Η συνεισφορά του στον ΟΦΗ ήταν μόλις 7 συμμετοχές και… αρκετές χιλιάδες ευρώ «σπασμένα» εκείνης της παρουσίας του!

Σουμπίνιο

Ήρθε στον ΟΦΗ με αρκετές περγαμηνές ωστόσο βρέθηκε στην πιο δύσκολη φάση των τελευταίων χρόνων για τον σύλλογο. Ξεκίνησε δυναμικά με γκολ και ασίστ όμως μετά το Νοέμβριο η απόδοση του έπεσε και τον Γενάρη αναχώρησε συνεχίζοντας την καριέρα του στον Λεβαδειακό. Σκόραρε 1 φορά κόντρα στην ΑΕΚ έχοντας 14 συμμετοχές.

Βάντο / 2011 – 2013

Ο αριστερός μπακ του ΟΦΗ ήρθε στον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2011 και έμεινε στην ομάδα για 1,5 χρόνο όπου αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια.

Ντένις Σόουζα / 2011 – 2013

Ο 32χρονος Βραζιλιάνος στόπερ αγωνίστηκε σε 43 παιχνίδια όπου πέτυχε 4 γκολ. Την προηγούμενη περίοδο δεν έχασε ούτε ματς πραγματοποιώντας ένα σημαντικό ρεκόρ συμμετέχοντας και στα 30 ματς του πρωταθλήματος!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook