Ο ΟΦΗ κόντρα στον “δικό του” Γιάννη Αναστασίου (videos)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιάννης Αναστασίου θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον ΟΦΗ και το Gentikoule γυρίζει πίσω τον χρόνο αρκετά χρόνια.

Γεννημένος το 1973 και έπειτα από 3 χρονιές στην Α’ Εθνική με την φανέλα του Εθνικού, ο Γιάννης Αναστασίου “πάτησε” Κρήτη το καλοκαίρι του 1996. “Ο αντικαταστάτης του Νίκου Μαχλά” ήταν ο βαρύγδουπος τίτλος του τύπου της εποχής για τον υψηλόσωμο φορ που αποτελούσε προσωπική επιλογή του Ευγένιου Γκέραρντ.

Την τελευταία του χρονιά στον Εθνικό – και τελευταία δική του στην Α’ Εθνική – ο Αναστασίου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 10 γκολ – εκ των οποίων τα 2 ήταν απέναντι στον ΟΦΗ.

Στο Ηράκλειο θα παραμείνει για 2,5 χρόνια πετυχαίνοντας 26 γκολ σε 97 παιχνίδια και θα αποχωρήσει από τον ΟΦΗ τον Ιανουάριο του 1999 με προορισμό το Βέλγιο και την – τότε – πρωταθλήτρια Άντερλεχτ με την οποία μάλιστα θα πανηγυρίσει το ντάμπλ στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου γράφοντας ιστορία καθώς γίνεται ο πρώτος Έλληνας που θα πανηγυρίσει τίτλο στο εξωτερικό.

Στα 2,5 χρόνια της παρουσίας του στο Ηράκλειο θα γίνει ένας από τους πλέον αγαπημένους ποδοσφαιριστές του κόσμου του ΟΦΗ. Δεν διακρινόταν για την ταχύτητα του αλλά για το πανέξυπνο παιχνίδι του και τα γκολ που είχε πετύχει ήταν πραγματικό “χρυσάφι”.

Στην σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία της περιόδου 1997 – 1998 θα πετύχει 2 γκολ, κόντρα σε Ρεΐκιαβικ και Οσέρ ενώ τα γκολ του δίνουν σπουδαίες νίκες στον ΟΦΗ: 2-1 επί του ΠΑΟΚ, 0-2 μέσα στον Βύρωνα και αποτελεί έναν από τους καλύτερους επιθετικούς που φόρεσαν τα “ασπρόμαυρα”.

Η καριέρα του ως προπονητής

Ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον ΟΦΗ. «Στην πρώτη μου χρονιά βγήκαμε τρίτοι στο πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν πήγαμε πολύ καλά στη Ευρώπη, όπου αποκλειστήκαμε από την Οσέρ. Υπήρχε ένα φοβερό κλίμα στην ομάδα. Όλοι ήμασταν μια γροθιά μέσα κι έξω από το γήπεδο και πραγματικά έχω να θυμάμαι μόνο ευχάριστα πράγματα. Ο ΟΦΗ ήταν ένα μεγάλο σχολείο…» θα πει αρκετά χρόνια μετά σε συνέντευξη του στο περιοδικό MVP.

Τον Δεκέμβριο του 2008 επιστρέφει στο Ηράκλειο ως προπονητής, στο πλευρό του Τεν Κάτε και ο Παναθηναϊκός κερδίζει 0-3 τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η έξοδος του Ολλανδού από τον πάγκο του ΠΑΟ θα φέρει και την δική του αποχώρηση. Τα επόμενα χρόνια, ο ίδιος παρακολούθησε τον ΟΦΗ όπου μπορούσε ενώ το όνομα του ακούστηκε και για τον πάγκο της ομάδας.

Το Σάββατο είναι δεδομένο ότι θα έχει να πει αρκετά πράγματα με τον Πέτρο Μαρινάκη και θα θυμηθούν ακόμα περισσότερα από τον ΟΦΗ μιας άλλης εποχής…

Δείτε videos με γκολ του Γιάννη Αναστασίου

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook