Ο γιος του Άγγλου στρατιώτη που πάντα πολεμούσε

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πατέρας του, Βορειοιρλανδός στρατιώτης, εγκαταστάθηκε στην Αγγλία την δεκαετία του ’70 και στις 30 Σεπτεμβρίου 1977 έφερε στην ζωή τον γιο του, Ρόι. Ο ίδιος έμαθε πάντα να πολεμάει και να μάχεται για το καλύτερο. Άλλοι στην θέση του θα είχαν πει “ναι” στο συμβόλαιο ανανέωσης που του πρότεινε η Γιουνάιντεντ το 2005 όμως εκείνος προτίμησε να φύγει επειδή γνώριζε ότι θα ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας…

Ο Ρόι Κάρολ έγινε γνωστός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο όταν πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ το 2001 προερχόμενος από την Γουίγκαν. Στο “Όλντ Τράφορντ” έμεινε για 4 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα την τελευταία του χρόνια στην Γιουνάιντεντ αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια.

Στην συνέχεια αποχώρησε από το Μάντσεστερ όπου υπερασπίστηκε την εστία των Γουέστ Χαμ, Ρέιντζερς, Ντέρμπι και Οντένσε.

Στην Δανία πήγε το 2009 όπου αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια πραγματοποιώντας μια εξαιρετική χρονιά με αποτέλεσμα να ψηφιστεί τερματοφύλακας της χρονιάς στο δανέζικο πρωτάθλημα. Η επόμενη χρονιά ήταν το ίδιο καλή με τον Κάρολ να αγωνίζεται βασικός σε 18 παιχνίδια το διάστημα Αύγουστος – Δεκέμβριος. Εκείνον τον μήνα ο Ρόι Κάρολ αντιμετωπίζοντας κάποια οικογένειακα προβλήματα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την σκανδιναβική χώρα.

Ο Ρόι Κάρολ έρχεται στον ΟΦΗ έχοντας να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι από τις 4 Δεκεμβρίου 2010 όταν υπερασπίστηκε την εστία της Οντένσε στη νίκη επί της Άαλμποργκ με 6-0.

Τα προβλήματα με το ποτό, τον τζόγο και ο δυσλεξικός γιος
Ο Ρόι Κάρολ μιλώντας στην αγγλική “Sun” τον Φλεβάρη του 2011 και αναφερόμενος στην αποχώρηση του από την Οντένσε τόνισε “είχα υπογράψει 3ετες συμβόλαιο με την Οντένσε και σκόπευα να μείνω εδώ με την οικογένεια μου. Όμως ο γιος μου Τζόρνταν είναι δυσλεξικός και δεν μπορούσε να πάει σε δανέζικο σχολείο. Θα ήταν πολύ δύσκολα για εκείνον και ειδικά επειδή είναι αγόρι”.

Η καριέρα του Βορειοιρλανδού τερματοφύλακα πήρε τα πάνω της στην Δανία και όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος “αγάπησα πραγματικά την Δανία και την Οντένσε. Όμως δεν έβλεπα συχνά την οικογένεια μου με αποτέλεσμα να μου λείπει” όμως δεν ήταν μόνο η οικογένεια που του έλειπε αλλά και το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ο ίδιος δεν βρήκε ομάδα το επόμενο εξάμηνο και ο ΟΦΗ πλέον, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Όσο ήταν στην Αγγλία, οι φήμες για προβλήματα του Ρόι Κάρολ με τον τζόγο και το ποτό “φούντωσαν” αρκετά. Ο ίδιος μιλώντας στην Sun τόνισε ότι “ποτέ δεν ήμουν αλκοολικός. Είχαν ένα πρόβλημα, το παραδέχομαι, όμως μέχρι εκεί. Τώρα βγαίνω με τους φίλους μου μια φορά τον μήνα και πίνουμε ένα ποτό. Όμως, τίποτα παραπάνω”.

Ο ίδιος είναι “άρρωστος” με το ποδόσφαιρο και υπογραμμίζει ότι “τώρα θέλω να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Κάθομαι στο σπίτι και σκέφτομαι “γιατί δεν ενδιαφέρεται κανένας για εμένα; Μήπως σκέφτονται τις φήμες για το ποτό;” Ακόμα και με συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα είμαι ευχαριστημένος. Θέλω απλά να αποδείξω την αξία μου. Βλέπω τον Μπραντ Φρίντελ, τον Ντέιβιντ Τζέιμς, τον Έντβιν Βαν Ντερ Σαρ που είναι στην ίδια ηλικία με εμένα. Όμως η φήμη μου ήταν εκείνη που μου δημιουργούσε προβλήματα”.

Όσον αφορά την φημολογία περί εθισμού στον τζόγο, ο Ρόι Κάρολ είπε “δεν έχω πρόβλημα με τον τζόγο και ποτέ δεν ήμουν εθισμένος. Όντως, όταν είμαστε σε αποστολή με την ομάδα συνηθίζω να παίζω πόκερ με τους συμπαίκτες μου όμως μέχρι εκεί”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook