Δικαστική απόφαση δικαιώνει τον Μάνθο Πουλινάκη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η δικαστική απόφαση που δικαιώνει την πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Μάνθο Πουλινάκη και αφορά την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης κατά αυτού για λόγους γνωστούς είχε γνωστοποιηθεί σε εμάς από εξαμήνου (30/6/2016).

Σεβόμενοι την προσπάθεια ανάκαμψης που κάνει η σημερινή διοίκηση της ομάδας μας, επιλέξαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους προκειμένου να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού η ηρεμία στην ποδοσφαιρική οικογένεια του ΟΦΗ.

Σήμερα που η απόφαση γνωστοποιήθηκε στο ευρύ κοινό από ΜΜΕ (σάιτ Πανελλαδικής εμβέλειας), παραθέτουμε αλλά δίχως δικό μας ρπεορτάζ (για ευνόητους λόγους) τις αναφορές δημοσιογράφων και ιστοσελίδων για την ενημέρωση και μόνο του κοινού μας.

Athletic Radio 104,2

Aναλυτικά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας gazzetta.gr

Τα κύρια σημεία της υπόθεσης που εξέτασε το δικαστήριο και εξέδωσε την προαναφερόμενη απόφαση είναι τα εξής:
Ως γνωστόν, μετά την οικειοθελή παραίτηση-αποχώρηση του Μάνθου Πουλινάκη από την προεδρία της ΠΑΕ ΟΦΗ, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2014, προκειμένου να αναλάβει Ιταλός επενδυτής. Όταν στα τέλη Δεκεμβρίου 2014 οι Ιταλοί επενδυτές δεν προχώρησαν σε συμφωνία για να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας, ο ΟΦΗ με πενιχρούς οικονομικούς πόρους αλλά και με άγριο κυνήγι από τους ευρισκόμενους στην ουρά της βαθμολογίας αντιπάλους του κατέρρευσε. Ο Ανδρέας Μανουσάκης, που είχε υποστηρίξει την προσπάθεια να πάρουν την ομάδα Ιταλοί επενδυτές –είχε μάλιστα δηλώσει ότι οι επίδοξοι επενδυτές ήταν επιπέδου Αμπράμοβιτς– με δημόσιες τοποθετήσεις του κατηγόρησε τον Μάνθο Πουλινάκη ως υπαίτιο της διάλυσης της ομάδας, επιρρίπτοντάς του ευθύνες κυρίως στην οικονομική διαχείριση και στον τρόπο διοίκησης.

Ο Μάνθος Πουλινάκης προσέφυγε χωρίς καθυστέρηση στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή εις βάρος του. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν πραγματικός καταπέλτης εις βάρος του Ανδρέα Μανουσάκη και δικαίωσε πλήρως τον Μάνθο Πουλινάκη στα διοικητικά του πεπραγμένα. Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι ισχυρισμοί του Α. Μανουσάκη σχετικά με οικονομικά και διοικητικά θέματα της θητείας Μ. Πουλινάκη, ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν τόσο στην Γ.Σ της ΠΑΕ Ο.Φ.Η όσο και σε τηλεοπτική εκπομπή δεν ήταν αληθείς.

Με άλλα λόγια, τα όσα υποστήριζε δημοσίως ο Α. Μανουσάκης ήταν ψέματα, και για τον λόγο αυτό το δικαστήριο τον υποχρεώνει να καταβάλλει στον κ. Πουλινάκη σημαντική χρηματική αποζημίωση αλλά και να δημοσιεύσει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, σε διαδικτυακό μέσω που το Δικαστήριο ορίζει.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται και στην περιβόητη πλέον υπόθεση των Ιταλών επενδυτών, λέγοντας ότι ο Α. Μανουσάκης, για να δικαιολογήσει το «φιάσκο» της αποχώρησης των Ιταλών, υποστήριζε, ψευδώς, ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ είχε εκχωρήσεις και χρέη τα οποία απέκρυπτε ο Μ. Πουλινάκης. Δείγμα της προσοχής, της βαρύτητας αλλά και της ανάλυσης που έγινε από τις δικαστικές αρχές του Ηρακλείου στην αγωγή που είχε καταθέσει ο Μ. Πουλινάκης (πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ από τον Αύγουστο του 2012 έως και τις αρχές Δεκεμβρίου του 2014) εναντίον του Α. Μανουσάκη, είναι ότι οι δικαστικές αρχές εξέταζαν επί ενάμισι και πλέον χρόνο την υπόθεση πριν καταλήξουν στην απόφαση-κόλαφο η οποία καταδικάζει τον Α. Μανουσάκη και δικαιώνει πλήρως τον Μ. Πουλινάκη.

Πιο συγκεκριμένα, και μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων το δικαστήριο έκρινε ότι:
ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Κατά την περίοδο διαχείρισης του κ. Πουλινάκη, η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΟΦΗ εμφάνισε μεγάλη βελτίωση σημειώνοντας ακόμα και κερδοφορία το τελευταίο έτος, πράγμα ακριβώς αντίθετο από τα λεγόμενα του κ. Μανουσάκη ο οποίος ισχυριζόταν ότι το χρέος της ΠΑΕ ΟΦΗ συνεχώς μεγάλωνε και ότι ο κ. Πουλινάκης ήταν εκ των βασικών υπαίτιων του οικονομικού αδιεξόδου της ΠΑΕ ΟΦΗ που είχε και ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της ομάδας από το Πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ.

ΠΕΡΙ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ
Το Δικαστήριο έκρινε ψευδή τον ισχυρισμό του κ. Μανουσάκη ότι ποδοσφαιριστές, προπονητές και προσωπικό δεν πληρώνονταν (υπήρξε ισχυρισμός για υπάλληλο ο οποίος υποτίθεται ήταν 15 μήνες απλήρωτος!) καθώς προέκυψε από τα προσκομισθέντα αποδεικτικά στοιχεία ότι όλοι οι απασχολούμενοι στην ΠΑΕ ΟΦΗ πληρώνονταν απλά υπήρχαν μεγάλες οφειλές σε αυτούς από προηγούμενες χρήσεις και έτσι οι καταβολές που γίνονταν αφορούσαν τα χρωστούμενα σε αυτούς ποσά παρελθόντων ετών.

ΠΕΡΙ ΕΚΧΩΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Το Δικαστήριο έκρινε ψευδείς τους ισχυρισμούς του κ. Μανουσάκη περί άγνοιας εκχωρήσεων που είχαν γίνει σε πρώην ποδοσφαιριστές αλλά και εκκρεμών υποθέσεων της ομάδας αναφορικά με οφειλές προς ποδοσφαιριστές, που, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Μανουσάκη, είχαν ως αποτέλεσμα τη μη επίτευξη συμφωνίας με τους τότε υποψήφιους Ιταλούς επενδυτές.

Ακόμη, όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, οι εκχωρήσεις και εκκρεμότητες αυτές υπήρχαν πριν αναβάλει Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ ο κ. Πουλινάκης. Πέραν όμως της καταδίκης του κ. Μανουσάκη, το θέμα είναι ότι η απόφαση αυτή δικαιώνει πλήρως τον κ. Πουλινάκη για τη διετή θητεία του και δίνει πολλές απαντήσεις για τα οικονομικά πεπραγμένα της διοίκησης Πουλινάκη καθώς απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί αδιαφανούς και βλαπτικής διαχείρισης για τη διετία 2012-2014.

H πολυσέλιδη και ενδελεχής αύτη απόφαση έρχεται να δικαιώσει αφενός τον Μάνθο Πουλινάκη αλλά αφετέρου να δημιουργήσει πολλά ερωτήματα για το ποίοι τελικά ήταν οι υπαίτιοι της επώδυνης διάλυσης της ομάδας και τις δυσάρεστες συνέπειες που ακολούθησαν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook