Η ΕΠΟ αποσύρει την διάταξη για την πολυϊδιοκτησία

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η σκανδαλώδης διάταξη που επέτρεπε σε ιδιοκτήτη ΠΑΕ να αποκτήσει μετοχές και σε άλλη, δεν θα συμπεριληφθεί στους κανονισμούς.

Όπως είναι ήδη γνωστό από το απόγευμα της Δευτέρας, προωθήθηκε μια… αλλαγή, (τροποποίηση αν θέλετε καλύτερα) κανονισμών στον ΚΑΠ που φυσικά προκάλεσε το κοινό αίσθημα, καθώς πήγαινε κόντρα στους νόμους του κράτους (πολυϊδιοκτησία), κάτι που εξόργισε και τους κυβερνώντες.

Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αντέδρασε άμεσα και πήρε ξεκάθαρη θέση ζητώντας εξηγήσεις, αλλά και… την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή!

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης απαίτησε σε αυστηρό τόνο από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, οτιδήποτε δεν προσθέτει στον τομέα της βίας, στη διαφάνεια και τα προσυνεννοημένα παιχνίδια, να μην μπει ούτε σε διαδικασία συζήτησης, πόσο μάλλον έγκρισης από την ΕΠΟ.

Διότι πολύ απλά όλα όσα ενημερώθηκε ότι προωθεί η ΕΠΟ, προσκρούουν στα όσα έχει εξαγγείλει ο ίδιος και η Κυβέρνηση ότι αποτελούν κόκκινες γραμμές, αλλά και στον ίδιο τον νόμο.

Η σκανδαλώδης διάταξη που θα επέτρεπε σε ιδιοκτήτη ΠΑΕ να αποκτήσει μετοχές και σε άλλη, λοιπόν, δεν θα συμπεριληφθεί στους κανονισμούς!

Η ΕΠΟ αποφάσισε μετά την έντονη αντίδραση του Υφυπουργού Αθλητισμού να αποσύρει την εν λόγω διάταξη και δεν πρόκειται να την θέσει προς έγκριση στην αυριανή (31/07) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook