Υπέρ οργανωμένων μετακινήσεων των οπαδών Αυγενάκης – Χρυσοχοΐδης

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για τη βία. Το καμπανάκι στους παράγοντες, η μηδενική ανοχή και οι νόμοι που πλέον θα εφαρμοστούν.

Η βία στις αθλητικές εγκαταστάσεις ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας (12/8) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αυτό που προκύπτει είναι η κοινή βούληση για επιστροφή της οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων και φυσικά η επιστροφή των οικογενειών στα γήπεδα. ΄

Επίσης, γίνεται λόγος για «ενεργοποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, που σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται». Ο λόγος γίνεται μεταξύ άλλων για τα διοικητικά πρόστιμα στις ΠΑΕ που είχαν «εφαρμοστεί» επί Κοντονή, όχι όμως και επί θητείας του Γιώργου Βασιλειάδη. «Ο,τι «θετικό» υπάρχει στους προηγούμενους νόμους (από το 99 έως σήμερα) και δεν εφαρμόζεται, θα ενεργοποιηθεί» ανέφεραν πηγές του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Από την Πολιτεία στέλουν μήνυμα για «μηδενική ανοχή» σε όλα τα επίπεδα αλλά και για συμμόρφωση των παραγόντων.

Η ενημέρωση από τη ΓΓΑ αναφέρει τα εξής:

Οι πρώτες συντονισμένες ενέργειες για το σχέδιο δράσεων “αντιμετώπιση της βίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στους περιβάλλοντες χώρους και συνέπειες των βιαιοπραγούντων” αναλύθηκαν στη σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους επιτελείς του.

Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της επιστροφής των οικογενειών και των φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά και η διόρθωση της στρέβλωσης, κατά τον Υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου τα αθλητικά γεγονότα να διεξάγονται παρουσία οπαδών των διαγωνιζομένων ομάδων, μέσω οργανωμένων μετακινήσεων των φιλοξενουμένων.

Συμφωνήθηκε η εφαρμογή του δόγματος της μηδενικής ανοχής σε όλα τα επίπεδα, θέση άλλωστε που ο κ. Αυγενάκης είχε εκφράσει και στην πρόσφατη σύσκεψη με την ΕΠΟ, για τις τροποποιήσεις στους Πειθαρχικούς της Κανονισμούς.

Εκτιμήθηκε, επίσης, ότι βασικό ρόλο στο σχέδιο “ασφάλεια και καταπολέμηση της βίας” οφείλουν να παίξουν, δια της συμμόρφωσης, πρωτίστως οι παράγοντες, αλλά και μέρος των ΜΜΕ, που ενίοτε δυναμιτίζουν το κλίμα, με δηλώσεις και δημοσιεύματα, αντί να το αποφορτίζουν.

Επίκειται άμεση ενεργοποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, που σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται, καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις προς τη βελτίωσή του, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, πέραν εκείνης με τον Προστασίας του Πολίτη.

Την προσεχή Δευτέρα, 19 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη, ακόμα πιο ευρεία, σύσκεψη των συναρμοδίων κυβερνητικών φορέων, για την εξειδίκευση του περιγράμματος των δράσεων, οι οποίες θα αρχίζουν να εφαρμόζονται από το Σάββατο 24 Αυγούστου, με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League.