Όλο το χρονικό με τις αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης του Γιώργου Δεικτάκη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Λίγα λεπτά πριν την σέντρα του αγώνα, ο Γιώργος Δεικτάκης υπέστη ανακοπή καρδιάς. Το Gentikoule καταγράφει τις τεράστιες προσπάθειες των γιατρών που είναι κάτοχοι διαρκείας στην θύρα 9 καθώς και την άμεση αντίδραση που είχαν οι εθελοντές Σαμαρείτες.

Όλα ήταν έτοιμα για να σφυρίξει ο Παπαπέτρου την έναρξη του παιχνιδιού με την ΑΕΚ. Ξαφνικά επικρατεί αναστάτωση στην Θύρα 9 και από τα μεγάφωνα γίνονται συστάσεις ώστε να μην είναι κλειστός ο διάδρομος που οδηγεί στις θέσεις που βρίσκονται στο πάνω διάζωμα. Αμέσως τρέχουν οι εθελοντές Σαμαρείτες προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό του Γιώργου Δεικτάκη που έχει υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Αμέσως βρίσκονται στο πλευρό του και οι καρδιολόγοι Μιχάλης Χαμηλός και Μιχάλης Κοντοπόδης που είναι φίλοι του ΟΦΗ και κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας. Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή ανεβαίνει στην θύρα 9 και ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ομάδας Γιώργος Κουβίδης. Όλοι προσπαθούν να επαναφέρουν τον Γιώργο Δεικτάκη ενώ αμέσως γίνονται προσπάθειες ανάνηψης με τον απινιδωτή που έχουν μαζί τους οι εθελοντές Σαμαρείτες. Από την πρώτη στιγμή τα στελέχη της ΠΑΕ καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου ο Γιώργος Δεικτάκης να μεταφερθεί αμέσως στο ιατρείο του γηπέδου. Πράγματι, μετά από λίγη ώρα παρουσία όλων των γιατρών μεταφέρεται εκεί και εν συνεχεία ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έχει φτάσει έξω από το γήπεδο τον μεταφέρει στο ΕΚΑΒ.

Η αγωνία έχει μεταφερθεί και στον αγωνιστικό χώρο καθώς οι ποδοσφαιριστές τόσο του ΟΦΗ, όσο και της ΑΕΚ έχουν φύγει από τους πάγκους τους και παρακολουθούν με αγωνία την μεταφορά του Γιώργου Δεικτάκη με ειδικό φορείο των εθελοντών.

Δυστυχώς, λίγες ώρες μετά, τα νέα δεν ήταν καθόλου ευχάριστα με τον παλαίμαχο του ΟΦΗ και πρώην Βουλευτή Ηρακλείου να καταλήγει στο ΠΑΓΝΗ σκορπώντας την θλίψη όχι μόνο στον σύλλογο αλλά σε όλη την κοινωνία του Ηρακλείου που είχε να λέει, μόνιμα, έναν καλό λόγο τόσο για τον χαρακτήρα του και την ακεραιότητα του.