Συναντήθηκαν Αυγενάκης – Γραμμένος

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο συναντήθηκε την Δευτέρα (13/1) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αντικείμενο συζήτησης την βία, την μετατροπή των Σ.Φ. σε Λέσχες Φιλάθλων και την διεκδίκηση του Conference Cup από την Ελλάδα.

Μετά την συνάντηση, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε:

«Ευχόμαστε υγεία, πάθος και πίστη στους αθλητές μας, για να κάνουν την Ελλάδα υπερήφανη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και στους αθλητές μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς να διακριθούν με βάθρο ακόμα κι ας φαίνεται ακατόρθωτο. Να ευχαριστήσω για την ουσιαστική συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Η θέση του Υπουργείου είναι πως αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου είναι οι λέσχες και πρέπει να υπάρχουν. Η σωστή λειτουργία τους αφορά την ΕΠΟ και τη Super League, αλλά και τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Ψηφιακής Πολιτικής. Θα είμαστε σύντομα σε θέση να διαμορφώσουμε το πλαίσιο.

Την υλοποίηση και εφαρομογή του έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δευτερευόντως αφορά το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Ψηφιακής Πολιτικής. Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να συνεργαστούμε. Προχωράμε σε νομοθέτηση, κινούμαστε μαζί και συνεργαζόμαστε στενά. Για το Confernece Cup η ΕΠΟ έχει τη στήριξη μας. Ευχόμαστε με τη συμβολή όλων να κερδίσει η χώρα μας. Πιστεύουμε σ’ αυτά τα πρότζεκτ. Υπάρχουν και άλλες χώρες με πιο σύγχρονες υποδομές, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε από αυτή τη διαδικασία το καλύτερο. Στόχος μας βέβαια είναι η ανάθεση της διοργάνωσης στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Γραμμένος τόνισε:

«Συζητήσαμε ζητήματα για τις λέσχες φιλάθλων, αθλητικής βίας, αλλά και για τη διεκδίκηση του Conference Cup 2022-2023 και το φάκελο διεκδίκησης. Πραγματοποιήσαμε ανταλλαγή απόψεων με επoικοδομητικο διάλογο. Σε επόμενη συνάντηση μας και την Πέμπτη το πρωί θα τα ξαναπούμε με τους εκπροσώπους της Super League».