Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα σε Μητσοτάκη – Σεφερίν

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσεφερίν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και υπεγράφη το μνημόνιο, ώστε να λυθούν τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην Ελλάδα βρίσκονται από την Δευτέρα (24/2) ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ όπου είχε μία σειρά συναντήσεων με ανθρώπους της ΕΠΟ και της κυβέρνησης.

Μετά τις υπογραφές ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πήραμε την πολιτική απόφαση να καθαρίσουμε το ποδόσφαιρο. Ζητάμε τη βοήθειά σας γι αυτό το σκοπό. Θέλουμε να πετύχουμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο αγαπητά σπορ στην Ελλάδα και το προϊόν αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό που θέλουμε. Είμαι ενθουσιασμένος που υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία, η οποία δείχνει την πρόθεσή μας να βελτιώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν είπε: «Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο θα βρει τη λύση από μόνο του. Χωρίς βοήθεια. Αυτή η συμφωνία δε σημαίνει την παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλά τη θέλησή της για να βοηθήσει. Έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά τοπ χώρα, όπως ήταν το 2004».