ΦΙΦΑ: Μειώνει τον αριθμό των δανεικών από τη νέα χρονιά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η FIFA εγκρίνει την περικοπή των δανεικών και θα τα περιορίσει σε έξι για άτομα ηλικίας άνω των 22 ετών και η εφαρμογή θα γίνει από το προσεχές καλοκαίρι.

Η επιτροπή ποδοσφαίρου έλαβε αυτό το μέτρο που πρέπει να επιβεβαιωθεί από το Συμβούλιο της FIFA.

Στη συνάντηση που έγινε σήμερα στη Ζυρίχη, η επιτροπή ποδοσφαίρου της FIFA προέβη σε πρόσθετες ενέργειες για τη μεταρρύθμιση του συστήματος μεταγραφών με τη δημιουργία ενός νέου συστήματος αποζημίωσης και με την επιβεβαίωση ότι από τον Ιούλιο του 2020 θα εισαχθούν όρια δανεικών.

Η επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι συλλόγων, ενώσεων και παικτών, ενώσεων μελών, συνομοσπονδιών και της διοίκησης της FIFA, ενέκρινε τη σύσταση ενός ταμείου για τη μερική χρηματοδότηση της καταβολής αποζημίωσης. Το ταμείο θα χρηματοδοτηθεί με επιπλέον φόρο 1% επί των τελών μεταφοράς.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε το σταδιακό περιορισμό της παραχώρησης ποδοσφαιριστών ηλικίας 22 ετών και άνω.

Από τη σεζόν 2020-21 το μάξιμουμ των διεθνών δανεισμών θα ανέρχεται σε οκτώ. Από τη σεζόν 2022/23 οι διεθνείς δανεισμοί θα είναι μάξιμουμ έξι, με μέγιστο όριο τριών δανεικών μεταξύ των ίδιων συλλόγων.

Σε εθνικό επίπεδο, οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν περίοδο τριών ετών για τις κατά τόπους ομοσπονδίες να εναρμονιστούν με την απόφασή της για τις μεταγραφές εσωτερικού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook