Αυγενάκης: “Διαγνώσαμε πολύ έγκαιρα τα προβλήματα της εγκατάστασης του VAR”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού σε συνέντευξή του τονίζει ότι μετά της μεμονωμένες μετακινήσεις φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων θα «απελευθερωθούν» και οι οργανωμένες μόλις οι λέσχες φιλάθλων εναρμονιστούν με το  νόμο.

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην “Βραδυνή της Κυριακής” ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τονίζει ότι μετά της μεμονωμένες μετακινήσεις φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων θα «απελευθερωθούν» και οι οργανωμένες μόλις οι λέσχες φιλάθλων εναρμονιστούν με το  νόμο.

Όσον αφορά στη χρήση του VAR, μεταξύ άλλων, δηλώνει τα εξής:

«Εμείς διαγνώσαμε πολύ έγκαιρα τα προβλήματα της εγκατάστασης του VAR, δράσαμε και ζητήσαμε άμεσα την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων στο γπουργείο και φυσικά του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που ήταν ο χρηματοδότης του.Στο τραπέζι διαπιστώσαμε τα κενά.

Το πρωτόκολλο λειτουργίας του μοιράστηκε μόλις προ ημερών στη διάρκεια σεμιναρίου με τους παράγοντες όλων των ομάδων. Υπήρχαν κι άλλα ζητήματα εφαρμογής του που έπρεπε να έχουν καλυφθεί από την πρώτη στιγμή και χτυπήσαμε “καμπανάκι”.

Δεν είναι δυνατόν χρήματα των φορολογουμένων πολιτών να πηγαίνουν σε μια εφαρμογή που λειτουργεί μερικώς. Είναι ένας μηχανισμός που σε άλλες χώρες δίνει χαμόγελα και ικανοποίηση στον κόσμο, αλλά εδώ τείνει να γίνει μέρος του προβλήματος και δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί…»