Αυτός ο ΟΦΗ είναι ακόμα στο 50%

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Να, λοιπόν που ο ΟΦΗ δεν έχασε 3-0 και 4-0 και το παιχνίδι του τα είχε όλα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Λίγο να διαβάσει κάποιος τα σχόλια κάτω από τα άρθρα της στήλης, θα αντιληφθεί τι περίμενε τον ΟΦΗ, τους παίκτες του, τον καντηλανάφτη της Αγίας Βαρβάρας και όχι μόνο.

Τελικά ο ΟΦΗ δεν έχασε, όχι μόνο γιατί ήταν τυχερός, (αλλά ποιος είπε ότι δεν χρειάζεται και τύχη;) – εδώ μπορούμε να θυμηθούμε την περσινή σεζόν και το τι συνέβη στα περισσότερα παιχνίδια αλλά και γιατί ήταν ικανός. Ικανός στο πρώτο 45λεπτο που κατάφερε να “πνίξει” τον Άρη με την κατοχή της μπάλας, το επιθετικό πρέσινγκ που δεν του άφηνε χώρους να κινηθεί – παρότι ο Παντελίδης στο ξεκίνημα του αγώνα έδειχνε να έχει “διαβάσει” καλά τον ΟΦΗ – και το λεγόμενο (ΠΙΑ) “build up” παιχνίδι του.

Ο ΟΦΗ του πρώτου 45λεπτου ήταν μια πανέμορφη ομάδα. Μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε, παίζοντας με έναν αντίπαλο που είχε ήδη τέσσερα επίσημα παιχνίδια (και αυτό στο ξεκίνημα της χρονιάς μετράει Χ2) και που ήταν αναμενόμενο να παρουσιαστεί με καλύτερο ρυθμό. Οι παίκτες του Σίμου ήξεραν τι ήθελαν μέσα στο γήπεδο, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Άρη να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και πέραν όλων των άλλων διατήρησε το δικό του στυλ παιχνιδιού για 45 λεπτά. Μέσα σε ένα γήπεδο που ζητούσε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, που φαινόταν ότι προερχόταν από μια στάση αλαζονική – όταν ο Παντελίδης λέει την Παρασκευή πως… “ο Άρης δεν πρέπει να υποτιμήσει τον ΟΦΗ”, λες έπαιζε με καμία ομάδα του χωριού, ο ΟΦΗ δείχνει ότι φέτος χτίζει κάτι σπουδαίο για τα επόμενα χρόνια.

Το πρώτο ημίχρονο αποτελεί και τον οδηγό του ΟΦΗ για το τι πρόκειται να δούμε μέσα στην χρονιά. Ένα σύνολο συμπαγές, που θα ψάχνει το γκολ σε κάθε παιχνίδι, και το οποίο θα ξέρει μέσα στο γήπεδο τι θέλει σε κάθε χιλιοστό του χορταριού.

Το παράδοξο στο παιχνίδι με τον Άρη ήταν ότι η αμυντική του λειτουργία δεν πήγε λάθος, τελικά από την έλλειψη στόπερ – κάθοτι Γιαννούλης, Νάστος έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι – αλλά από τα άκρα της άμυνας με τις υπεραρυθμίες που δημιουργούσε ο Άρης ανεβάζοντας τα μπακ του (Σούντγκρεν, Κόρχουτ) και την μεσαία γραμμή. Ο Άρης βρήκε χώρο από τον άξονα αφού από ένα σημείο και μετά ο Νέιρα κουράστηκε, ο Μεγιάδο έτρεχε για δύο και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που ήρθε και η ισοφάριση αλλά και η πίση του Άρη.

Ο ΟΦΗ έστειλε ένα μήνυμα μέσω Θεσσαλονίκης. Πως η ομάδα που χτίζεται φέτος έχει μέλλον, έχει τρόπους και περιθώρια βελτίωσης που θα μεγαλώουν ακόμα παραπάνω μόλις έρθουν και “κουμπώσουν” τα στόπερ που περιμένει με ανυπομονησία τόσο ο ίδιος ο Γιάννης Σαμαράς που έχει ρίξει εκατοντάδες ώρες για να βρει τα κατάλληλα κομμάτια, όσο και ο ίδιος ο Σίμος για να τους βάλει μέσα στην ομάδα.

Είναι γεγονός ότι η ομάδα που είδαμε στην τηλεόραση βρίσκεται μόλις στο 50%. Είναι φυσιολογικό να μην υπάρχουν δυνάμεις από το πρώτο (απαιτητικό) ματς της χρονιάς όπως επίσης είναι φυσιολογικό να πέφτει ο ρυθμός του στο δεύτερο 45λεπτο. Όμως η εικόνα του ΟΦΗ σκόρπισε χαμόγελα και κυρίως έδειξε πως από τα καλοκαιρινά φιλικά δεν μπορεί να βγει κανένα ασφαλές συμπέρασμα. Καλύτερο παράδειγμα από τον επόμενο αντίπαλο του ΟΦΗ δεν υπάρχει. Μόνο… πρωταθλητή δεν τον έστεψαν μετά τα ματς του καλοκαιριού και πήγε στην Λαμία και δεν έκανε μισή φάση.

Η πρώτη αγωνιστική εικόνα του ΟΦΗ από επίσημο παιχνίδι μας δίδαξε πως το ποδοσφαιρικό τμήμα βρίσκεται στην ανάπτυξη, όπως συνολικά και ο σύλλογος. Το ένα κομμάτι φέρνει και το άλλο. Ο ΟΦΗ έστειλε θετικά μηνυμάτα στην πρεμιέρα όμως έδειξε και τις αδυναμίες του. Το δικό του ματς τα είχε όλα: Είχε εξαιρετική παρουσία, είχε μέτρια παρουσία, είχε τύχη αλλά είχε και μια ανάγνωση που δείχνει πως ο ΟΦΗ επιστρέφει.

Με κάθε τρόπο και από παντού…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

26 σχόλια

  1. Με την πάροδο του χρόνου, που θα γεμίσει το ροστερ και η ομάδα θα έχει καλύτερη φυσικη κατάσταση και περισσότερες λυσεις, θα μπορεί να κυνηγάει και να πρεσαρει σε όλο το μάτς. Σήμερα οσο είχε δυνάμεις(Α ημ.) ο Άρης είχε εξαφανιστεί, αν το καταφέρει αυτό σε όλο το μάτς, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κτυπά όλους τούς αντίπαλους. Οσον αφορά την τυχη, ναι ο ΟΦΗ είχε τύχη, σε άλλα ματς δεν θα εχει, αυτό είναι το ποδόσφαιρο!

  2. καμία βελτιώσεις από πέρυσι ομάδα ενός ημίχρονου ίσος φέτος έχουμε ευκολότερο σκοράρισμα

  3. Οι καλές ομάδες έχουν καί τύχει!!!

  4. ΑΜΥΝΑΑΑΑΑΑΑ.ρε θα με τρελανετε?η ομαδα αυτη παιζει χωρις αμυνα!εγκληματικη η διοικηση να αφησει μια μεταγραφικη περιοδο να μπει η ομαδα πρωταθλημα χωρις αμυνα.!

  5. Τύχη ΒΟΥΝΟ- λιγότερα λάθη .Και το γκολ και το πέναλτι του Άρη ξεκίνησαν από λάθη δικά μας.Αρε Ναστο Λύρα 100.Στο ΟΑΚΑ εισιτήρια θα πάρουμε?

  6. Καλημέρα σας! Στην ζωή μου έμαθα να κάνω πρώτα αυτοκριτική.. Η ομάδα μας έπαιξε 20 λεπτά ποδόσφαιρο και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα δεν υπήρξε στο γήπεδο. Αν δεν είχαμε τον Σωτηριου σε τρομερη ημερα θα φευγαμε με οκτω γκολ απο την Θεσσαλονίκη. Φυσικά για όλα τα αρνητικά μπορείς να βρεις θετικές δικαιολογίες. Αλήθεια είναι όμως ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα, η ομάδα δεν είναι έτοιμη σε κανένα τμήμα της και δεν έχει πάνω από όλα την φυσική κατάσταση για 90 λεπτά. Προπονητής με πτυχειο UEFA A είμαι και ξέρω ότι η προετοιμασία είναι η πιο σοβαρή περίοδος για να βάλεις τις βάσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς…στην.ομαδα μας δεν είδα κάτι τέτοιο…τα παιδιά ήταν όλα φιλότιμα τα έδωσαν πραγματικά όλα, αλλά όταν από το 60 έχεις κράμπες, η άμυνα μπάζει σχεδόν αι το πρώτο λεπτό και στο κέντρο δεν μπορείς να κάνεις χιλιόμετρα, τότε δεν έγινε καλή δουλειά στην προετοιμασία…πάντως παραμένω θετικός, διότι οι μεταγραφές είναι καλές για την ομάδα μας, χρειάζεται όμως παρά πολύ δουλειά ακόμα…ο Θεός βοηθός…

    1. Πω πω, θα τρώγαμε 8 έ!!! Αν είχες ΟΥΕΦΑ Α φίλε θα έβλεπες ότι:
      1ον Είχε βέβαια ο ΄Αρης ευκαιρίες ( και ο ΟΦΗ στάθηκε τυχερός, όμως είχε και ο ΟΦΗ θυμήσου ευκαιρίες Νέιρα, Σάσι κ.λ.π. κ.λ.π).
      2ον Κράμπα έπαθε μόνο ο Σεμέντο και κατά κάποιο τρόπο δικαιολογείται αφού είναι 1ο επίσημο παιχνίδι.
      3ον Η ομάδα δεν έπαιξε μόνο 20 λεπτά και μετά δεν υπήρχε στο γήπεδο, αλλά πολύ περισσότερο.
      4ον Το ότι δεν έγινε καλή δουλειά στην προετοιμασία θα το διαπιστώνει κανείς μετά από κάποια παιχνίδια και όχι με τον πρώτο.
      5ον Η άμυνα τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές και φυσικά τα όποια λάθη θα δουλευτούν πιστεύω και θα διορθωθούν.
      Αν τέλος έχεις όντως δίπλωμα ΟΥΕΦΑ Α, πες μας σε ποιά ομάδα δουλεύεις, να της στείλουμε συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την επιλογή τους.

    2. Κάνε μια αίτηση μήπως σε πάρουν στην ομάδα, δεν χάνεις τίποτα. Κι αν δεν μπορείς να την κοουτσάρεις με το ΟΥΕΦΑ Α που έχεις (δεν γνωρίζω πιο διπλωμα απαιτείται), ας βάλουν κάποιον που έχει το κατάλληλο δίπλωμα-μπροστινός δηλαδή- κι απο πίσω ουσιαστικά να είσαι εσύ που θα δίνεις τις εντολές και θα καθοδηγείς! Ή τουλάχιστον να κάνεις εσύ την προετοιμασία το καλοκαίρι, ώστε να μην προκύπτουν τα προβλήματα που αναφέρεις. Είναι κρίμα να χαθεί τέτοιο κελεπούρι, να χαραμίζεται στην ομάδα -φαντάζομαι- του χωριού του και να υπάρχουν όλοι αυτοί οι άσχετοι στον ΟΦΗ.

  7. Εγώ πάντως δεν είδα λάθη στα στόπερ που πονάμε και καλά εκεί αλλά στο κέντρο είχαμε θέμα.

  8. Βαρέθηκα ρε Μάνο να ακούω ότι παίξαμε καλά για 45 λεπτά, η ότι μέχρι το 70 ήμασταν καλοί κλπ. 90+ λεπτά κρατάει ένας αγώνας, η νίκη στο ημίχρονο μετράει μόνο στο στοίχημα!
    Έχουμε τα ίδια προβλήματα με πέρυσι. Το έχουμε ξανά πει. Και δεν φταίει κανένας παίκτης , φταίει ο τρόπος του παιχνιδιού μας. Αν φέτος είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.
    Πολύ σωστές οι δηλώσεις του Σεμεδο, απογοητευμένοι είπε για την ισοπαλία. Κακος ο βαθμός δεν ειναι, μπορούσαμε να πάρουμε την νίκη όμως οπότε ναι, το λες απογοητευτικό. Είπε επίσης πως πρέπει πάντα να παίζουμε για την νίκη είτε μέσα είτε έξω, και μπράβο του. Μια κοπανια πανηγυρίζουμε την ισοπαλία στο Βικελίδης σαν να πήραμε διπλό. Αυτοπεποίθηση χρειάζεται μάγκες, έχουμε ποιότητα μπροστά, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο.

    1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΕΥΤΕΡΗ. Αναφέρεις τα αυτονόητα!

    2. Ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο. Πρώτο παιχνίδι της χρονιάς ήταν, έχετε απαιτήσεις μα παρουσιάζεται η ομάδα έτοιμη 100%; Οι πραγματικές δυνατότητες του ΟΦΗ θα φανούν μετά τον Σεπτέμβριο.

  9. Πολλά πρέπει να γίνουν.Κυρίως περιμένω τα στόπερ, αν και χθές οι πλάγιοι ήταν χειρότεροι.Ελπίζω να αξίζει τον κόπο η αναμονή…
    Με προβληματίζουν επίσης τα τρεξίματα της ομάδας…..Θα δούμε.¨Οπως και να΄χει πάντως παίδες, η ομάδα βγάζει υγεία.Μου άρεσε το γεγονός ότι ήταν τόσο μεγάλη η αποστολή, ένω πριν 3-4 χρόνια δεν είχαμε ούτε το χιλιάρικο για να κάνουμε ένσταση (προσφυγές κτλ).
    Τα καλύτερα είναι μπροστά μας…

    1. Είχα γράψει στο προηγούμενο ποστ ότι ο μόνος τρόπος να πάρει αποτέλεσμα η ομάδα, είναι να κοιμηθεί ο Θεός. Ε λοιπόν, κοιμήθηκε!!!
      Μπράβο τους πάντως για τα καλά 35 λεπτά που έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και έδειξαν ότι με προσθήκες στην άμυνα έχουν δυνατότητες για κάτι καλό.
      Ας δούμε τη συνέχεια και το Σάββατο στο ΟΑΚΑ για καλύτερα συμπεράσματα.

  10. Πολλά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο σε σχέση με πέρυσι αλλά δυστυχώς δεν έχει αλλάξει ακόμα ότι είμαστε ομάδα του ενός ημιχρόνου. Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα είναι σοβαρή και πειθαρχημένη.
    Πρέπει οπωσδήποτε να προλάβουμε να πάρουμε τα μπακ πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, οχι μόνο για να βελτιωθεί η αμυντική λειτουργία αλλά γιατί μόλις αρχίζουν να φορτώνονται με κάρτες δεν θα έχουμε καν επιλογές στην ήδη προβληματική αμυνα

  11. Φααουλι το φασουλι γεμίζει το σακούλι, πρώτο δείγμα θετικό .Και είναι και το δεύτερο θετικό να δω τι θα βρούνε μερικοί να γράψουν….υπομονή!

  12. Το αποτέλεσμα ειναι πολύ καλό…αλλά υπερτυχερό!!!
    Η τυχη και ο Σωτηρίου μας διέσωσαν.
    Η ομάδα εχει πολλά προβλήματα…και το αποτέλεσμα δεν πρεπει να επανσπαύσει τους υπευθυνους της ομάδας.Το αρθρο του αγαπητού Μανόλη εξωραίζει την κατασταση.
    Α)Στο δευτερο ημιχρονο δεν υπήρχαμε στο γήπεδο.Δυο φορες πατησαμε την περιοχή του Αρη
    Β) τα ακραια μας μπακ ευάλωτα σε ολο τον αγώνα
    Γ) τα αμυντικά χαφ σιγησαν.
    Δ) Ο Νέιρα δεν εναι αμυντικο χαφ και μετα το 60 κουραστικε και παρολιγον να παρει 2τερη κιτρινη
    Κλπ
    Ε) Ενα κερακι στον αγιο Ιντεγε που βρισκοταν συνεχεια αμαρκαριστος μπροστα στο Αγιο Σωτηριου και εχανε τα αχαστσ!!
    Ζ) Ενα κερακι στον Αγιο Ντιγκινι που πεταξε εξω το πεναλτυ
    Η ομάδα θα κριθει οταν θα παιζει απεντι στις κλειστες αμυνες στη εδρα μας.
    Ενα τελευταιο ερώτημσ στον αγΠητό Μανολη
    Ποσα αμπονέ εχουν πωληθει σε καθε θήρα σε σχεση με περυσι.Δεν διαβασα τιποτα ακομη
    Δεν πρεπει η ΠΑΕ να κανει μια ενημέρωση??

  13. Για εμένα ήταν αρκετα θετικό το ξεκίνημα της ομάδας. Βγάζω το αποτέλεσμα στην άκρη αν και θα έπρεπε να ήμασταν ικανοποιημενοι μόνο με το τρίποντο.
    Ξεκινάω με το σεβασμό προς την ομάδα μας και από το διαιτητή αλλά και από τους αντιπάλους, πράγμα που το είχαμε χάσει τα τελευταία χρόνια.
    Μέσοεπιθετικά δείξαμε πολύ καλά στοιχεία και αν υπολογίσουμε ότι έλειπαν φερέιρα και Βαζ, άρα έχουμε λύσεις και με λίγο καλύτερη διαχείρηση υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης.
    Μας λείπουν οι επελάσεις από τα πλευρά.
    Στην άμυνα κάτι πρέπει να γίνει. Να φεύγει η μπάλα πιο γρήγορα από εκεί. Χθες γίνανε παιδικά λάθη αβίαστα και από λάθος πάσες δεχτήκαμε πολλές φάσεις όπως ότι φάγαμε το γκολ και γλιτώσαμε πολλά άλλα.
    Καμία φορά πρέπει να διώχνεις και τη μπάλα μακριά, δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να φας γκολ από λάθος πάσα στον αντίπαλο που μπορούσες να αποφύγεις.

  14. οκ τι να πεις για αυτο το σαιτ….εκλεισε στοματα λεει ο <ναστος….δηλαδη ελεος..τι προσπαθητε να πετυχετε;; να μας ταισετε σανο;;; Καλη εμφανιση σε εκανε ενα καλο παιχνιδι μπραβο του οκ…Δηλαδη τοοοσα χρονια δεν γνωριζουμε τις δυνατοτητες του;;Για ρεζερβα στα χαφ και στα αποδυτηρια ειναι καλος…Τον αγαπαμετον εκτιμαμε σεβετε τα δινει ολα το παλικαρι ειναι παλικαρος αλλα αυτο δεν τον κανει ουτε μασερανο ουτε ζινταν…ελεος δηλαδη ελεος…

    1. σσσσ.. θα σε μαλωσουν

  15. το χω πει οχτακοσιες χιλιαδες φορες, οτι η ομαδα απο περισυ δεν εχει φυσικη κατασταση..μετα το 60 και ειδικα αν πιεζει ο αντιπαλος, τα χανει και συνηθως ειναι ανυπαρκτη….θεωρω οτι αργησαν πααααρα πολυ οι στοπερς, ειναι εγκλημα να συνεχιζεται αυτη η κατασταση, ο ναστος ποσο θ αντεξει? ζητημα χρονου ν αρχισει τα χοντρα λαθη… στο κεντρο αν τραυματιστει ο μεγιαδο θα επικρατησει χαος , επιθετικα ειμαστε καλυτεροι φετος αλλα αν δεν φτιαχτει η αμυνα και δεν εννοω μονο τους στοπερ αλλα και τα μπακ (ο κοροβεσης αμυντικα ειναι πηγη κινδυνων, ας ττον κανουνε τουλαχιστον εξτρεμ να μην εχει αγχος το παιδι) δεν προκειται να πετυχουμε τιποτα αξιολογο και φετος… χτες, κακα τα ψεμματα, δεν φαγαμε 5 γκολ απο τυχη και συγκυριες…για μενα κλειδι το ματς στο οακα και το επομενο στην εδρα μας…θα σταματησω να φωναζω μονο οταν δω την ομαδα εκτος εδρας να τρεχει και στα δυο ημιχρονα

    1. Kύριοι εκεί στον ΟΦΗ, κάντε κάτι να σταματήσει να φωνάζει ο μιχάλης. Ε ρε κατακαυμένη Ρούμελη τι σούμελε να πάθεις.
      Αμ εσύ ρε τύπε δεν θα σταματήσεις να φωνάζεις , μόνο όταν θα βγάλει ο ήλιος κέρατα. Και ξέρεις γιατί; Γιατί πιστεύω το έχεις στο DNA σου, είσαι μίζερος και γκρινιάρης από φύση σου. Αυτό πιστεύω κάνεις στην οικογένειά σου, στη δουλειά σου, σε γνωστούς και φίλους σου.
      ΥΓ. Ψάξτε στο ΟΦΗ να δειίε ποιος είναι να τον πάρετε τεχνικό Διευθυντή, να σας μάθει ποδόσφαιρο, να δίνει οδηγίες για την προετοιμασία την χρησιμοποίηση των παιχτών κ.λ.π. ΄Οαααα.

      1. οκ, να μου λετε ποτε να βαραω παλαμακια, να βαραω…αν η ομαδα δεν θελει κριτικη, ας μας το πει να μην φθειρομαστε…
        εσυ προφανως δεν αγωνιας καθολου για την ομαδα και δεν σου καιγεται καρφακι….οκ, θα παψω κι εγω να ασχολουμαι…εσεις οπαδους θελετε, οχι φιλαθλους

        1. To να βαφτίζεις κριτική την καταστροφολογία και την μιζέρια σου εμένα με ξεπερνάει. Το ότι δεν μου καίγεται καρφάκι για την ομάδα μου που λες, άστο μεγάλε κάηκες… αυτοί που με ξέρουν, ξέρουν εδώ και δεκαετίες πόσο με ενδιαφέρει εμένα αυτή η ομάδα και πόσο όχι.

  16. εγω βλεπω ηδη απ την πρωτη αγωνιστικη, οτι καμμια ομαδα φετος δεν ειναι ευκολη..η λαρισα χ στο περιστερι, ο βολος κερδισε μεσα στον πανιωνιο!!, γαυρος και παοκ με το ζορι στην εδρα τους με 1-0 και 2-1, τριπολη και αγρινιο…τα λεω, για να καταλαβετε ποσο δυσκολα ειναι τα πραγματα φετος…δεν υπαρχει φετος φαβορι για υποβιβασμο και θα παλεψουν τουλαχιστον 4-6 ομαδες για να μεινουν…γι αυτο ειναι επιτακτικη αναγκη η ενισχυση μας.

    1. Το καλό είναι ότι θα έχουμε λιγότερα διαιτητικά λάθη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 + 7 =