Ένα ματς σκέτο γλυκές προκλήσεις

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ας μπούμε λίγο σε ρυθμούς στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule για το ματς με τον ΟΣΦΠ.

Αφού την φόρα μας την έκοψε η πιο “αδιάφορη” Εθνική ομάδα των τελευταίων χρόνων, πλέον αρχίζουμε να μπαίνουμε σε ρυθμούς ντέρμπι. Τα παιδιά μας είχαν μια εβδομάδα για να αποφορτιστούν από την ρουτίνα των προπονήσεων και εδώ και λίγες ημέρες το μυαλό τους περιστρέφεται γύρω από το ματς του Φαλήρου. Είναι ένα παιχνίδι που η αλήθεια είναι πως το περιμένουμε, πως και πως, όλοι μας.

Αυτά είναι τα ματς που χρόνια ολόκληρα περιμέναμε όλοι μας και όχι (συγνώμη με το συμπάθιο) εκείνα κόντρα στον Αστέρα ή τον Παναιτωλικό. Ο ψυχισμός του οπαδού του ΟΦΗ έχει μάθει να “τρέφεται” και να θεριεύει από τα ντέρμπι κόντρα στους υπόλοιπους μεγάλους και όχι στους μικρομεσαίους. Αν οι νίκες κόντρα στον Παναιτωλικό ή τον Πανιώνιο είναι από εκείνες που φέρνουν ικανοποίηση, οι νίκες επί των υπολοίπων μεγάλων μας φέρνουν ικανοποίηση έως ηδονή.

Το ματς του Φαλήρου είναι μια σειρά από γεμάτες προκλήσεις για τους παίκτες του Γιώργου Σίμου. Ο ΟΣΦΠ δεν πείθει μέχρι τώρα, παραμένει βέβαια η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά μπροστά του θα βρει ένα group παικτών που παίζουν καλύτερη μπάλα από τους παίκτες του Μαρτίνς και σίγουρα είναι εκείνοι που αυτήν την στιγμή παίζουν το καλύτερο και πιο συναρπαστικό ποδόσφαιρο στην χώρα. Ο ΟΣΦΠ δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του, ο ΟΦΗ απεναντίας είναι κάτι παραπάνω από πειστικός.

Αυτό βέβαια δεν λέει κάτι, ο ΟΣΦΠ παραμένει το φαβορί κόντρα στον ΟΦΗ που ωστόσο έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του: Πάει στο Φάληρο χωρίς να έχει το παραμικρό άγχος, ότι και να γίνει. Αν υπάρχει κάποιος που θα εμφανιστεί αγχωμένος και με πίεση για τη νίκη αυτός είναι ο ΟΣΦΠ.

Ο ΟΦΗ θα πάει στο Φάληρο έχοντας ως “προίκα” τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του και αναμφίβολα θα μπει μέσα στο γήπεδο γνωρίζοντας πως ο αντίπαλος του θα αγχώνεται ώρα με την ώρα και αυτό μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στους παίκτες του Μαρτίνς.

Ο Σίμος, το είχε πει και μετά το ματς του ΟΑΚΑ, πως στον ΟΦΗ δεν υπάρχει το παραμικρό άγχος και αυτό το βλέπουμε στην πράξη: Ο ΟΦΗ έκανε δύο ανατροπές, μέσα στο Ηράκλειο που υπό φυσιολογικές συνθήκες αγχώνεται ο γηπεδούχος και όχι ο φιλοξενούμενος, ενώ δεν πτοήθηκε ούτε κόντρα στον Παναιτωλικό όσο έμενε το 0-0 με την πάροδο του χρόνου.

Στο Φάληρο ο ΟΦΗ έχει να αντιμετωπίσει μόνο προκλήσεις και είναι όλες γλυκές. Πάει για να αποδείξει ότι κόντρα και σε ομάδες ενός… “κλικ” πιο πάνω από εκείνον, μπορεί να παίξει τον ίδιο τρόπο ποδοσφαίρου.

Ότι θα το επιχειρήσει, είναι δεδομένο όμως έτσι και το πετύχει και κόντρα στον Ολυμπιακό τότε θα έχει περάσει ένα μεγάλο τεστ αποδείξεων για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Επίσης, σε ένα παιχνίδι που θα είναι στραμμένα τα βλέμματα όλης της χώρας, ο ΟΦΗ έχει την ευκαιρία να κερδίσει, με το ποδόσφαιρο του, ακόμα περισσότερο κόσμο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Ματς αποδείξεων για την ΟΦΑΡΑ μας. Το σίγουρο είναι ότι αποκλειεται να τελειωσει 0-0.

  2. Το ότι “ο ΟΣΦΠ δεν έχει πείσει μέχρι τώρα” είναι κάπως υπερβολικό, τραβηγμένο θα έλεγα. Μια ομάδα που είναι πρώτη στη βαθμολογία, έστω και μετά από 6 μόνο αγωνιστικές, δεν μπορεί να μην έχει δείξει κάτι. Αν το προσπεράσουμε αυτό (που είναι βαρύ βέβαια), στα υπόλοιπα είσαι σωστός. Το άγχος το έχει ο Ολυμπιακός. Εμείς πάμε να παίξουμε το (όμορφο) ποδόσφαιρό μας και ό,τι βγει. Και γιατί όχι και το διπλό.

    1. Δημήτρη το γράφω όμως μέσα στο κείμενο πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

  3. αυτο το ματς μπορει να εξελιχθει σε αποθεωση της ομαδας μας, μπορει ομως αν κατι παει στραβα , να γινει εφιαλτης…ας μην παρασυρομαστε απο την πορεια μας μεχρι τωρα, για μενα θα ειναι επιτυχια ετσι κι αλλιως, η ισοπαλια ή ηττα με 1-2 γκολ διαφορα..μη ξεχναμε οτι απο αμυνα πασχουμε και παιζουμε μεσα σο καραικσκακη..οπως και να χει, αυτο ειναι ενα ματς γοητρου..ο γαυρος παει για πρωτος η δευτερος κι εμεις για να μπουμε εξαδα…δεν ειναι καταστροφη μια ηττα εκει..δεν συναγωνιζομαστε τον οσφπ αλλα την ξανθη, τον αρη, τον ατρομητο, τον παο και κανα δυο αλλους

  4. Για φαντάσου να στραβό-κάτσει και να πάρουμε ένα διπλό ή έστω και ‘x’ εκεί μεσα.
    Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι θα δείξει και το φετινό στόχο.
    Το έχασες? Πας για πλασάρισμα στην εξάδα.
    Πήρες ισοπαλία ή διπλό? Πας για ψηλότερα και όπου αντέξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + 8 =