Κοροναϊός: Σε έξαρση ο κοροναϊός – 10 νεκροί σε μία ημέρα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό μέσα σε κάτι περισσότερες από 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων σε 63.

Οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν αυτό που ξεκαθαρίζουν οι ειδικοί : είμαστε στο τέλος της αρχικής πρώτης φάσης και τώρα θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο από πριν.

Γίνεται σαφές ότι η νόσος βρίσκεται σε έξαρση, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα, αλλά και ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους.

Ωστόσο, το αισιόδοξο μήνυμα που έστειλε και ο εκπρόσωπος της Πολιτείας Σωτήρης Τσιόδρας την Παρασκευή είναι ότι παρατηρείται μείωση της αύξησης των κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι η εξάπλωση του κοροναϊού γίνεται με συγκρατημένους ρυθμούς, δηλαδή επιτυγχάνεται το ζητούμενο.

Η έξαρση του ιού και κατ’ επέκταση το γεγονός ότι θα καταγράφονταν περισσότερα θύματα κατά την κορύφωση της επιδημίας ήταν κάτι αναμενόμενο, άλλωστε. Ο στόχος πάντα είναι αυτή η κορύφωση να μην είναι τέτοια που το σύστημα υγείας να μην μπορεί να την «σηκώσει».

Όπως επιβεβαιώνεται όμως από τα χείλη των πιο ειδικών, τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποδίδουν και εφόσον συνεχίσουμε να τα τηρούμε με αυστηρότητα, θα μας προφυλάξουν από τα χειρότερα στο δεύτερο κύμα της νόσου που βρίσκεται προ των πυλών.

in.gr