Κοροναϊός-Βρετανία: 823 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες – Στους 8.937 συνολικά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 8.937, από 8.114 την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με το νοσοκομείο για την COVID-19.

Στους 8.937 έφτασε ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Βρετανία. Ειδικότερα ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 8.937, από 8.114 την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με το νοσοκομείο για την COVID-19. Συνολικά καταγράφηκαν 823 θάνατοι σε ένα 24ωρο.

250.000 άνθρωποι μπορεί να πέθαιναν αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα

Η Βρετανία επέβαλε τα περιοριστικά μέτρα πριν από τρεις εβδομάδες σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του ιού και η κυβέρνηση υπόκειται σε αυξανόμενη πίεση για να αναλυθεί πόσο καιρό θα διαρκέσουν τα αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις, με τους ανθρώπους να αναγκάζονται να παραμείνουν στο σπίτι και πολλές επιχειρήσεις να μη μπορούν να λειτουργήσουν.

Οι υπουργοί ανέφεραν ότι η Βρετανία έπρεπε να περάσει την αιχμή της πανδημίας πριν από την πραγματοποίηση αλλαγών και ο Χάνκοκ είπε ότι παρόλο που ο αριθμός των εισαγωγών στο νοσοκομείο είχε αρχίσει να εξομαλύνεται, δεν υπήρχαν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να έχουν εμπιστοσύνη ότι πέρασαν τα χειρότερα.
«Η κρίση μας λέει ότι δεν είμαστε ακόμα εκεί. Δεν έχουμε δει αρκετή ισοπέδωση για να μπορέσουμε να πούμε ότι έχουμε φτάσει στην κορυφή», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.

Κάποιοι επιστήμονες ανέφεραν ότι η κορυφή θα μπορούσε να εξακολουθεί να είναι μερικές εβδομάδες μακριά, αλλά ο Χάνκοκ είπε «κανείς δεν ξέρει» πότε θα είναι.

«Υπάρχουν πολλές προτάσεις. Η δουλειά τους είναι να κάνουν τις καλύτερες εκτιμήσεις και να μας συμβουλεύσουν και έχουμε ένα ολόκληρο σύνολο από διαφορετικές συμβουλές από διάφορους επιστήμονες», είπε.

Το ποσοστό θνησιμότητας αναμένεται επίσης να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με αξιωματούχους της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά λένε ότι ελπίζουν ότι η καραντίνα θα σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων θα είναι κάτω από 20.000.

ίς χωρίς την κατάλληλη προστασία και έτσι να τεθούν σε κίνδυνο.

In.gr