Lockdown : Το σχέδιο για τη σταδιακή άρση του – Οι εισηγήσεις για λιανεμπόριο, εστίαση και σχολεία

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μέρα με τη μέρα μειώνονται οι πιθανότητες πλήρους επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής ενόψει των Χριστουγέννων

Κρίσιμος μήνας θεωρείται ο Δεκέμβριος καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες εξακολουθούν να είναι υψηλοί με αποτέλεσμα η παράταση για το lockdown να θεωρείται μονόδρομος.

Μέρα με τη μέρα μειώνονται οι πιθανότητες πλήρους επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής ενόψει των Χριστουγέννων, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές έχει μεν αρχίσει, όχι όμως και η εντυπωσιακή αποκλιμάκωση κρουσμάτων και νοσηλευόμενων, όπως καταδεικνύουν και τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Τα 2.199 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες οι 111 νεκροί και οι 596 διασωληνωμένοι, προσγειώνουν τις όποιες προσδοκίες για επιστροφή της κανονικότητας στα μέσα Δεκεμβρίου. Η επιδημιολογική εικόνα δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές των ολοένα και περισσότερων περιφερειακών νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας.

Το γεγονός ότι ο ρυθμός αποσυμφόρησης των νοσοκομειακών μονάδων παραμένει αργός μειώνει τα όποια περιθώρια ελιγμών, καθώς το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται διατεθειμένο να αρκεστεί σε αργά βήματα για την επανεκκίνηση της καθημερινότητας.

Το κυβερνητικό επιτελείο περιμένει τις τελικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων προκειμένου να ξαναγράψει τον «οδικό χάρτη» για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας.

Είναι ενδεικτικό ότι σε αυτό το στάδιο, και με τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, δεν έχει διασαφηνιστεί με ποια σειρά θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση καθώς επικρατεί προβληματισμός για το πόσο θα επηρεάσει το άνοιγμά τους ειδικά σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας είτε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε από το κυβερνητικό επιτελείο.

in.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook