Προς παράταση το lockdown: Κρίσιμη σύσκεψη λοιμωξιολόγων

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Παράταση του lockdown δείχνουν τα δεδομένα. Κρίσιμη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων.

Tη Δευτέρα στις 06:00 λήγει το πιο αυστηρό lockdown για, που είχε επιβληθεί για μία εβδομάδα για τον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να αρθούν πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνει. Ετσι, ενδεχομένως να υπάρξει ουσιαστικά μια παράταση του lockdown, κάτι που βέβαια θα ξεκαθαριστεί κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των λοιμωξιολόγων και της πρότασης που θα κάνουν στη Kυβέρνηση. Πάντως, το άνοιγμα των σχολείων θεωρείται δεδομένο, δηλαδή τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Στη σημερινή (08/01) ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά θα δοθούν οι απαντήσεις, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει τι ακριβώς θα ισχύει από το πρωί της Δευτέρας (11/01). Ετσι παρά την πιθανή επέκταση των περιοριστικών μέτρων (κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι σίγουρα τα περισσότερα θα διατηρηθούν, αν όχι όλα), τα σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά θα ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα στις 11 του μήνα. Σε ότι αφορά τα γυμνάσια και τα λυκεία το κουδούνι αναμένεται να χτυπήσει αργότερα, εφόσον ο Covid υποχωρήσει σημαντικά. Από το Υπουργείο Παιδείας θεωρούν ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά σίγουρα η δια ζώσης εκπαίδευση είναι σαφώς αποδοτικότερη. «Η φυσική θέση των παιδιών είναι στο σχολεία», τονίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι γι΄αυτό γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία.

Οι επιφυλάξεις

Οι εμπειρογνώμονες περιμένουν λοιπόν, αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες που θα αντανακλούν τις συμπεριφορές των εορτών και σε πρώτη φάση αυτές των Χριστουγέννων. Περί τα μέσα Ιανουαρίου αναμένουν αύξηση λόγω της Πρωτοχρονιάς, ενώ τρέμουν στην ιδέα τι θα δείξουν τα Θεοφάνεια όπου κατεγράφησαν διάφορά περιστατικά σε εκκλησίες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook