Κοντά στις 3.000 τα σημερινά κρούσματα – Δεύτερες σκέψεις για την άρση του lockdown

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν σε κυβέρνηση τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα, με αποτέλεσμα να επικρατούν δεύτερες σκέψεις για την άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Οι πληροφορίες μάλιστα  αναφέρουν ότι και τα σημερινά κρούσματα που ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ θα κυμαίνονται κοντά στα 3.000, με την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία να παραμένει δραματική.

Σε αναζήτηση έξυπνων μέτρων και συγκεκριμένα σε «βαλβίδες αποσυμπίεσης»  λαμβάνοντας υπόψη την κόπωση των πολιτών, θα κινηθούν οι αποφάσεις της αυριανής συνεδρίασης των ειδικών, όπως άλλωστε επεσήμανε και η κυβερνητικής εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κόβοντας προσώρας ημερομηνίες και σενάρια εξόδου από το lockdown.

«Δεν μιλάμε για ανοίγματα, δεν είναι η ενδεδειγμένη λέξη, αυτό που περιγράφουμε και θα εξετάσει η επιτροπή είναι εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων που θα προσφέρουν βαλβίδες αποσυμπίεσης στους πολίτες που δεν θα παραγνωρίζουν το γεγονός ότι ανοίγει ο καιρός και πρέπει να αποφεύγουμε συγκεντρώσεις σε σπίτια, πάντα υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων», είπε χαρακτηριστικά

Στις ερωτήσεις σχετικά με το άνοιγμα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες του λιανεμπορίου, της εστίασης αλλά και του Τουρισμού η κ. Πελώνη χαρακτήρισε πρόωρη την όποια συζήτηση.

Με σαφές μήνυμα ότι πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο ο συγχρωτισμός πολλών ανθρώπων σε πλατείες, οι ειδικοί μελετούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις ώστε να εκμεταλλευθούν την βελτίωση του καιρού και να ωθήσουν τους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους όπου – δυστυχώς – διαπιστώνεται η πραγματοποίηση φιλικών συγκεντρώσεων στις οποίες εξαπλώνεται ο κοροναϊός.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το άνοιγμα των ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων. Πολύ πιθανό θεωρείται να καταργηθεί ο περιορισμός της μετακίνησης σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το σπίτι και εντός των ορίων του δήμου κατοικίας.

Επίσης, μελετάται ακόμη η απαγόρευση κυκλοφορίας να γίνεται από τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα όπως δηλαδή ισχύει για τις καθημερινές, αντί τις 19:00 που ισχύει σήμερα.

Η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, καθώς τα μέτρα του lockdown αργούν να αποδώσουν, ενώ και η τήρηση των μέτρων για τον κοροναϊό, δεν είναι αυτό που περίμεναν οι ειδικοί οι οποίοι εμφανίζεται διχασμένοι για την άρση των μέτρων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook