Μαματζάκης: “Το όνομα του ΟΦΗ τον υποχρεώνει να πρωταγωνιστεί πάντα”

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του ΟΦΗ Σταμάτης Μαματζάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την παρουσία στα play offs της Α’ Εθνικής Γυναικών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σταμάτης Μαματζάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την είσοδο του ΟΦΗ στις 6 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας: «Σίγουρα είναι ένα παραπάνω βήμα, είναι μία προσπάθεια της τελευταίας χρονιάς. Το είχαμε ως στόχο, να μπούμε στα Play Offs και όσο μπορούμε από εκεί και πέρα να τα πάμε καλύτερα».

Για την σταθερά ανοδική πορεία της ομάδας: «Πρέπει να κοιτάζουμε να το κάνουμε βήμα – βήμα. Την πρώτη χρονιά θέλαμε να σωθούμε εύκολα, γιατί ήταν μία δύσκολη χρονιά λόγω του κορωνοϊού. Την δεύτερη χρονιά θέλαμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Χάσαμε τα Play Offs για έναν βαθμό, ενώ για φέτος ο στόχος μας ήταν να μπούμε. Με πολλή δουλειά και πολλή όρεξη, και από τα κορίτσια που εκείνες είναι οι πρωταγωνίστριες, πιστεύω ότι δίκαια μπήκαμε στα Play Offs. Πολλή δουλειά έγινε και από τους ανθρώπους που είναι στη διοίκηση, γιατί αν δεν ήταν αυτοί να μας στηρίζουν θα ήταν δυσκολότερα τα πράγματα».

Για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα της επαρχίας: «Όταν είσαι σε μία ομάδα της επαρχίας είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Κακά τα ψέματα, εμείς δεν είμαστε σαν τον Εργοτέλη που έχουν και δικιές τους παίκτριες, είμαστε στην επαρχία. Στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Τα καταφέραμε όμως, κάναμε κάποιες επιλογές που μας βοήθησαν και νομίζω ότι αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι η βοήθεια των ανθρώπων της διοίκησης και από τον κόσμο του ΟΦΗ που είναι ο 12ος μας παίκτης».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ: «Όταν βλέπεις όλο αυτό τον κόσμο που έρχεται για να χειροκροτήσει τα κορίτσια, μόνο χαρά νιώθεις. Εγώ το εισπράττω αυτό από τον κόσμο κάθε φορά, και συγκινούμαι».

Για τον σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι: «Σίγουρα ο κορμός της ομάδας έπρεπε να μείνει. Όλα τα κορίτσια που έμειναν είναι αξιόλογες παίκτριες, απλά θέλαμε να βάλουμε κάποια κομμάτια στο παζλ για να κάνουμε την ομάδα πληρέστερη και πιο δυνατή. Αυτός ήταν ο σκοπός μας και νομίζω τα έχουμε καταφέρει».

Για την βελτίωση της ομάδας: «Νομίζω ότι έχουμε βρει τα πατήματά μας καλύτερα. Τα κορίτσια που έχουν πλαισιώσει την ομάδα μαζί με τα κορίτσια που έχουμε από πέρυσι έχουν δέσει περισσότερο. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλύτερη φάση. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα αντίπαλο αυτή τη στιγμή και μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια».

Για τον στόχο των Play Offs: «Στην κατάσταση που είμαστε αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία ομάδα, θα μπούμε σε κάθε ματς για να το κερδίσουμε. Η ομάδα του ΟΦΗ πρέπει να πηγαίνει κάθε εβδομάδα για να κερδίζει. Κάναμε ένα βήμα, μπήκαμε στα Play Offs. Το δεύτερό μας βήμα είναι να κερδίσουμε την Ολυμπιάδα Υμηττού, να τερματίσουμε δεύτεροι και από εκεί και πέρα να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στα Play Offs. Εγώ σαν προπονητής λέω στα κορίτσια κάθε εβδομάδα ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα γιατί είναι πάρα πολύ καλές παίκτριες και επειδή αξίζουν να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα κοιτάζουμε να προχωρήσουμε βήμα βήμα και όπου μας πάει. Δεν έχουμε άγχος, το έχουμε αποβάλλει. Θα πάμε χωρίς άγχος και όπου μας βγει».

Για την επόμενη χρονιά: «Αφήνουμε μία παρακαταθήκη για του χρόνου, γιατί θα είναι πάρα πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα. Από ότι ξέρω θα είναι ένας όμιλος, θα έχουν μπει άλλες ομάδες, και ο Παναθηναϊκός, και η ΑΕΚ. Θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Ο ΟΦΗ πρέπει να πρωταγωνιστεί γιατί έχει τις παίκτριες να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος».

Για τις ακαδημίες του ΟΦΗ: «Έχουμε μιλήσει με τους ανθρώπους της διοίκησης και έχουμε πει ότι του χρόνου πρέπει οπωσδήποτε να κατεβάσει ομάδα στην Γ’ Εθνική. Έχουν γίνει κάποιες συνομιλίες με κάποια μικρά κορίτσια. Στον Ερασιτέχνη υπάρχει γυναικείο τμήμα. Πρέπει να βρούμε κάποια κορίτσια που να παίζουν σε χαμηλότερες κατηγορίες, είτε από κάπου αλλού και να φτιάξουμε μία ομάδα. Είναι σημαντικό να έχουμε παίκτριες στις Εθνικές ομάδες, και στις μικρές. Είναι τιμή για εμάς, ακούγεται το όνομα του ΟΦΗ παντού».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook