Ο Άρης Γαλανόπουλος στο Gentikoule

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

O Άρης Γαλανόπουλος μιλάει στο Gentikoule και κάνει τον απολογισμό της φετινής σαιζόν μιλώντας ακόμα για όλα τα συναισθήματα που έζησαν όλοι οι παίκτες του ΟΦΗ στο φετινό καλοκαίρι.

Aναλυτικά όσα είπε στο Gentikoule ο Άρης Γαλανόπουλος

Άρη τέλος καλό, όλα καλά…
«Ήταν ένα καλοκαίρι γεμάτο ιδιαιτερότητες όμως το ευχάριστο είναι ότι πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν η άνοδος στην Σούπερ Λιγκ. Από εκεί και πέρα έχουμε αφήσει πίσω μας ότι περάσαμε και πλέον βλέπουμε μπροστά. Η χαρά μας είναι μεγάλη όμως σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να κάνουμε χαρούμενη μια ολόκληρη πόλη αλλά και ένα ολόκληρο νησί. Όμως η χαρά μας είναι πολύ μεγαλύτερη όταν βλέπουμε να αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες που καταβάλουμε».

Πρωτόγνωρη εμπειρία, όσα ζήσατε φέτος, σωστά;
«Όντως ζήσαμε όλοι μας μια πρωτόγνωρη εμπειρία και πιστεύω ότι δύσκολα θα ζήσουν άλλοι παρόμοιες καταστάσεις. Είμαστε αρκετά καταπονημένοι όμως προσπαθούμε αρκετά τόσο από τεχνικής πλευράς όσο και από ιατρικής και αφήνουμε πίσω μας την κόπωση. Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το νέο πρωτάθλημα».

Πιστεύεις ότι θα είναι μόνο ο ΟΦΗ ανέτοιμος ή και άλλες ομάδες;
«Θεωρώ ότι καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη 100%. Άλλωστε, τον ρυθμό μας θα τον βρούμε μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Τα πλέι – οφ δεν μας άφησαν να προετοιμαστούμε κατάλληλα όμως θα δείξουμε πόσο αποφασισμένοι είμαστε στο νέο πρωτάθλημα».

Άρη, όλοι στέκονται πάντως στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα…
«Νομίζω ότι αποδεικνύεται μέσα από τα τελευταία αποτελέσματα. Όλο αυτό το διάστημα που βρίσκομαι στην ομάδα, όλα τα παιδιά που είναι εδώ έχουν δείξει ότι διαθέτουν φοβερό χαρακτήρα και κάτι τέτοιο δεν έχω συναντήσει σε άλλες ομάδες. Μυστικό ήταν οι άριστες σχέσεις που είχαμε μεταξύ μας αλλά και το τεχνικό τιμ ενώ βέβαια αξίζει πολλά μπράβο και ο κόσμος που μας συμπαραστάθηκε σε όλη την χρονιά».

Όταν έπαιζες σαν αντίπαλος του ΟΦΗ, σκεφτόσουν ότι λίγες μήνες μετά θα φορούσες τα «ασπρόμαυρα»;
«Όταν ζεις κάτι, δεν σκέφτεσαι το αύριο αλλά μόνο το σήμερα. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και δεν ξέρει κανένας που θα βρίσκεται σε έξι μήνες από τώρα. Έτσι είναι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Είναι ευτύχημα για εμένα που βρίσκομαι σε αυτήν την ιστορική ομάδα».

Εσύ δεν είχες πρόβλημα προσαρμογής πάντως…
«Είναι ένα στοιχείο που με χαρακτηρίζει και δεν έχω τέτοια προβλήματα. Σημαντικό ρόλο σε μια αλλαγή περιβάλλοντος παίζει και η αντιμετώπιση που έχει κάποιος. Και εγώ πραγματικά από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, ο κόσμος με αγκάλιασε από την αρχή και δεν είχα κανένα πρόβλημα να προσαρμοστώ αμέσως».

Τι πρέπει να προσέξει ο φετινός ΟΦΗ;
«Σε ένα πρωτάθλημα με λίγες αγωνιστικές πρέπει να παίρνουμε σοβαρά κάθε παιχνίδι. Το επίπεδο στην Σούπερ Λιγκ είναι ιδιαίτερα υψηλό και μετράει ο κάθε βαθμός που θα παίρνουμε σε όλους τους αγώνες. Νομίζω ότι θα κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όπως συνέβη πέρυσι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Σκέφτεστε καθόλου το βαθμολογικό πλεονέκτημα που έχετε με τις τιμωρίες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας;
«Σαφώς σου δίνει ένα πλεονέκτημα όμως πέρα από αυτό δεν μπορείς να στέκεσαι σε αυτό το γεγονός. Ο ΟΦΗ επειδή είναι μια ιστορική ομάδα πρέπει να προσπαθεί να κερδίζει όλους τους αγώνες. Οφείλουμε να κοιτάζουμε μπροστά και μόνο προς τα πάνω».

Πάντως, αρκετές φορές σε είδαμε να παίζεις στην αριστερή πλευρά…
«Χαρακτηρίζομαι σαν δεξί μπακ όμως αν το σκεφτώ, στα περισσότερα παιχνίδια αγωνίστηκα στην άλλη πλευρά. Είναι ένα στοιχείο του αγωνιστικού μου προφίλ κατά καιρούς όμως εγώ πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου όπου και αν με χρησιμοποιεί ο προπονητής μου. Πάντα προσπαθώ να δικαιολογήσω αυτούς που με επιλέγουν».

Ποια στιγμή ξεχωρίζεις από την φετινή χρονιά;
«Ήταν τόσο έντονες αυτές οι στιγμές όμως το πιο δυνατό συναίσθημα που έζησα ήταν όταν άκουσα το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Μπορεί να υπάρχουν πιο γλυκές στιγμές όμως λόγω της σημασίας του αγώνα επιλέγω αυτήν. Ήταν το πιο δυνατό κομμάτι που ζήσαμε την φετινή χρονιά».

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στον κόσμο;
«Θέλω να δώσω ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε σε όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας. Μας έδωσε υπερβολική ώθηση και από εκεί και πέρα τον θέλουμε συνέχεια δίπλα μας γιατί πραγματικά είναι ο καλύτερος παίκτης μας».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook