Δώστε τα κλειδιά της Σούπερ Λιγκ στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μια – μια οι προτάσεις του ΟΦΗ που διάφορα κέντρα χλεύαζαν, περνούν και γίνονται πραγματικότητα.

Ο ΟΦΗ λοιπόν έδωσε την λύση στον γρίφο, μα τόσο δύσκολο ήταν να προτείνουν το αυτονόητο και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που υπήρχε με την σέντρα του πρωταθλήματος και την ταυτόχρονη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, προτείνοντας το απλό. Με λίγες λέξεις το λογικό: Και βέβαια η πρόταση του ΟΦΗ έγινε, ομόφωνα, αποδεκτή από την Λίγκα που βέβαια από την άλλη δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά. Γιατί αν και τώρα έλεγε “όχι’ σε αυτό που πρότεινε ο ΟΦΗ για να υπάρξει σέντρα στο νέο πρωτάθλημα τότε θα έπρεπε να πάμε σε άλλα μονοπάτια και να σκεφτούμε καχύποπτα.

Εν τέλει αυτό δεν συνέβη, τα μέλη της Λίγκας έκαναν αποδεκτή την λογική πρόταση του ΟΦΗ και κάπως έτσι θα δούμε σέντρα. Η χθεσινή αποδοχή της πρότασης του ΟΦΗ δείχνει όμως και κάτι άλλο. Γιατί ο ΟΦΗ μπορεί να μην ανακάλυψε την πυρίτιδα και να έκανε μια λογική πρόταση. Το ότι δεν το σκέφτηκε κανένας μάλλον εκθέτει την Λίγκα και την ΕΠΟ που συνεδριάζουν, συνεδριάζουν και την ίδια ώρα δεν καταθέτουν καμία πρόταση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα είδαμε θετικά μηνύματα για την παρουσία του κόσμου στα ελληνικά γήπεδα. Μια πρόταση που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον ΟΦΗ και τον Ηλία Πουρσανίδη και η οποία είχε κατατεθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Και όμως είδαμε αρκετούς δημοσιογράφους, μεγαλόσχημους ή μη, ποδοσφαιρικούς παράγοντες και διαρροές να ειρωνεύονται αυτήν την πρόταση ενώ φτάνοντας στον Σεπτέμβρη βλέπουν στην Ελλάδα πως χάνουν το τρένο αφού πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ετοιμάζονται να ανοίξουν τα γήπεδα για να υποδεχθούν τους φιλάθλους.

Το ότι από τον περασμένο Απρίλη, όταν και είχαμε επισημάνει πως πέρασαν όλες, μα όλες, οι προτάσεις του ΟΦΗ προς τα κεντρικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποδεικνύεται πως συγκεντρώνονται ορισμένοι απλά για να πουν τον καφέ τους, να μην προτείνουν τίποτα απολύτως και την ίδια ώρα να τσακώνονται όχι μόνο με τον διπλανό τους αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό μπροστά στον καθρέπτη.

Ο ΟΦΗ και τα στελέχη του δεν είναι άνθρωποι που διεκδικούν ή θα διεκδικήσουν θέσεις και καρέκλες. Αν το ήθελαν, θα το είχαν κάνει ήδη. Όμως επειδή, καταπώς φαίνεται, το ελληνικό ποδόσφαιρο πάει μπροστά μόνο χάρις στις προτάσεις του ΟΦΗ, ας δώσετε στο club τα κλειδιά της Λίγκας μπας και δούμε άσπρη μέρα.