Και όμως: Από τον Απρίλη πέρασαν ΟΛΕΣ οι προτάσεις του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Θέλουν, δεν θέλουν θα υπολογίζουν τον ΟΦΗ. Η χθεσινή έγκριση της πρότασης του ΟΦΗ για να γίνουν τα πλέι οφ παρουσία κόσμου αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα για το πόσο πλέον μετράει η γνώμη του στην Λίγκα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Κάνοντας ένα μικρό “γκουγκλάρισμα” (γιατί έγινα και 37 και η μνήμη μου κοντεύει να με ξεχάσει όπως εγώ τον καλοψημένο γύρο), διαπίστωσα το εξής εντυπωσιακό: Από τον περασμένο Απρίλη όταν και ξεκίνησαν οι συζητήσεις στην Λίγκα για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ή όχι, οι εταίροι (εδώ γελάμε) τις δέχτηκαν όλες! Δεν υπήρξε ούτε μια πρόταση του ΟΦΗ μέσω του Ηλία Πουρσανίδη που εκπροσωπούσε το club στις συνεδριάσεις που δεν έγινε δεκτή.

Υπενθυμίζω:

  • Να ξεκινήσει πάση θυσία το πρωτάθλημα.
  • Να μειωθεί η ποινή του ΟΦΗ για τις ομάδες που δεν θα πάρουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ
  • Να κατατεθεί πρόταση στην ΕΠΟ προκειμένου τα πλέι οφ να γίνουν παρουσία κόσμου.
  • Να γίνει κίνηση για να διεκδικήσουν οι ομάδες ποσοστό από το στοίχημα
  • Να γίνουν ξεχωριστές συζητήσεις, για κάθε ομάδα με τους ποδοσφαιριστές για τις μειώσεις των συμβολαίων τους.

Με λίγα λόγια ο ΟΦΗ έχοντας στο μυαλό του μονάχα το καλό του ποδοσφαίρου και τίποτα άλλο, πήγαινε στην Λίγκα όχι για να πιει καφέ, ούτε να κάνει δημόσιες σχέσεις. Πήγαινε γιατί έβλεπε ποιο ήταν το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και πως έπρεπε οι ομάδες να δείξουν στην ελληνική κοινωνία ότι δεν πετάνε χαρταετό, ούτε σκέφτονται να γίνουν “μπαταχτσήδες” απέναντι στον κόσμο τους θέλοντας να αποφύγουν την δράση προκειμένου να γλυτώσουν κανένα φράγκο. Είδαμε συμπεριφορές όπως του Αλαφούζου που με πρόσχημα τον κορονοϊό ήθελε να βάλει “παύλα” στο πρωτάθλημα ώστε να γλυτώσει μισθούς και δόσεις συμβολαίων, είδαμε τον ΠΑΟΚ (όχι τόσο επίμονα είναι η αλήθεια) να θέλει το ίδιο πράγμα – απλά και μόνο για να μην το πάρει ο Ολυμπιακός και πάει λέγοντας.

Ο ΟΦΗ όλους αυτούς τους μήνες το μόνο που σκέφτονταν ήταν το ποδόσφαιρο. Και χθες, στο πλέον σημαντικό θέμα, πέρασε η πρόταση του ΟΦΗ αποδεικνύοντας πόσο πολύ τον υπολογίζουν στην Λίγκα. Ο ΟΦΗ έχει γίνει “μεγάλος παίκτης” πλέον, σε όλα τα επίπεδα, και τον υπολογίζουν σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί οι δημοσιογραφικοί όμιλοι να θέλουν να μας πείσουν για το… Big 5 (εδώ και αν γελάμε) αλλά ο ΟΦΗ είναι πολύ πιο… big από πολλούς εξ’ αυτών. Η δύναμη του μεγαλώνει συνεχώς και δεν το έχουν αντιληφθεί οι περισσότεροι. Όταν, δε, το πάρουν χαμπάρι τότε οι περισσότεροι θα έχουν χάσει το τρένο και θα είναι πολύ αργά για να το πιάσουν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η πρόταση του ΟΦΗ υποστηρίχθηκε τόσο από τα μέσα που πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ, όσο και σε εκείνα που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό. Διαπίστωσαν και οι δύο πως ο ΟΦΗ δεν παίζει παιχνίδια στην πλάτη τους, δεν είναι με κανέναν και το μόνο που τον ενδιαφέρει (πέραν του συνολικού καλού) είναι η δική του πρόοδος και όχι τι κάνουν οι άλλοι. Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Ηλίας Πουρσανίδης στον Athletic Radio 104,2 είναι ένα πραγματικό μάθημα για το πως πρέπει να βλέπουν όλοι το ποδόσφαιρο και τι είναι αυτά που πρέπει να κάνουν ώστε να δούμε μια βελτίωση.

Όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, φοβάμαι ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουν μείνει τόσο πίσω που θα γίνουν (σε νοοτροπία) 10 μικροί Λεβαδειακοί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × two =