Καραντώνης: Ο χειρότερος διαιτητής στην Ελλάδα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Όλοι στέκονται και σωστά στην φάση που δεν άφησε το πλεονέκτημα όμως ένας διαιτητής που βγάζει κίτρινη κάρτα στο αμυντικό σου χαφ στο 6′ (!!) τότε δεν μπορείς να πεις και πολλά.

Ειλικρινά προσπαθούμε να μπούμε εδώ και μέρες στο μυαλό του Μπένετ πως ο Άγγλος αρχιδιαιτητής επανέφερε στην δράση τον Καραντώνη μετά από το εξάμηνο ρεπό του. Όμως εκείνος κάνει κουμάντο, αυτός αποφασίζει – οπότε εμείς δεν έχουμε λόγο να του πούμε τι θα κάνει. Όμως ο διαιτητής από την Βέροια έδειξε χθες πως είναι ο χειρότερος Έλληνας διαιτητής. Όχι, γιατί έκανε το άσπρο – μαύρο αλλά επειδή κάθε σφύριγμα του ήταν με χειρουργική ακρίβεια. Και όλοι γνωρίζουμε πως ένας διαιτητής δεν χρειάζεται να κάνει την γκάφα του αιώνα για να αλλοιώσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα αλλά αρκεί να πάρει πάνω του δυο – τρεις αποφάσεις που είναι αρκετές για να δώσουν διαφορετικό τόνο στο παιχνίδι.

Για παράδειγμα η απόφαση του να μην αφήσει το πλεονέκτημα στην φάση του 55ου λεπτού με το Ντίκο που έβγαινε μόνος προς την εστία του ΠΑΟΚ και ενώ δεν είχε σφυρίξει νωρίτερα για το φάουλ αλλά με αρκετή καθυστέρηση, δεν μπορεί να θεωρηθεί γκάφα αλλά τουλάχιστον ύποπτη η απόφαση του. Γιατί αν είχε σφυρίξει έγκαιρα το φάουλ υπέρ του ΟΦΗ, κανείς δεν θα μπορούσε να του πει τίποτα. Το σφύριξε και τελείωσε. Όμως σε αυτήν την φάση, έχει γίνει το φάουλ, η μπάλα πάει προς τον επιθετικό του ΟΦΗ και αφού εκείνος δείχνει να την προλαβαίνει, στην συνέχεια σταματάει το παιχνίδι γυρίζοντας πίσω την φάση. Εδώ θα μπορούσε να θεωρηθεί αλλοίωση αποτελέσματος.

Όμως η συνολική του παρουσία είναι σκανδαλώδης. Η φάση που βγάζει κίτρινη κάρτα στον Μεγιάδο μόλις στο 6ο λεπτό ουσιαστικά ακυρώνει το αμυντικό χαφ της μιας ομάδας για να μαρκάρει. Το κάνει και μάλιστα με πολύ μεγάλη ευκολία σε φάση που δεν υπάρχει καμία κάρτα αλλά γίνεται ένα απλό μαρκάρισμα. Στην φάση του 90′ με τον Ίνγκασον  και το Ντίκο, πάλι αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί και ενώ ο επιθετικός του ΟΦΗ πάει να βγει μόνος με τον Ισλανδό να του κάνει φάουλ και ενώ έχει ήδη μια κίτρινη κάρτα. Χώρια τις φάσεις, μικρές – μικρές που δεν άφηνε τον ΟΦΗ να πάρει ανάσα αναγκάζοντας μέχρι και τον πράο Βάλντας Νταμπράουσκας να φτάσει μέχρι και τον τέταρτο για να διαμαρτυρηθεί τόσο έντονα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook