Όταν πήγαιναν 20.000 στον Βόλο δεν τους πείραζε, τώρα έγιναν ευαίσθητοι…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Οι ντεμέκ – αντικειμενικοί ξαφνικά μας έγιναν… ευαίσθητοι και κλήθηκαν να σχολιάσουν σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας την παρουσία των φίλων του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη.

Όταν η ιδιοκτησία Μπούση ανέλαβε τον ΟΦΗ θέλοντας να κάνει βήματα προς τα μπροστά, προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου, η διοίκηση του πήρε μια απόφαση που γνώρισε πως θα είχε κόστος και φθορά. Ακόμα και μεταξύ των φιλάθλων της ομάδας. “Ανοίγουμε το “Γεντί Κουλέ” για οπαδούς όλων των ομάδων για να κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα βήμα προς τα εμπρός”. Βέβαια με την σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου ακόμα και ο ίδιος ο ΟΦΗ άντεξε μόλις 1,5 χρόνο για να μπορεί να φιλοξενεί οπαδούς άλλων ομάδων.

Όταν θ’ αντιληφθούμε όλοι πως το γήπεδο πρέπει να φιλοξενεί οπαδούς και των δύο ομάδων γιατί δίνεται διαφορετική χροιά τότε θα καταλάβουμε στο γιατι πρέπει να επιστρέψουν εικόνες παλαιότερων δεκαετιών. Φέτος ήρθαν στο Ηράκλειο τόσο οπαδοί του ΠΑΟΚ, όσο και οπαδοί του Ολυμπιακού. Αντιστοίχως, οι οπαδοί του ΟΦΗ πήγαν και στην Τούμπα και στο Καραϊσκάκη. Διαφορετική ατμόσφαιρα και διαφορετικές εικόνες.

Τι πιο ωραίο από αυτό; Μάλλον όμως επειδή αφορούσε τον ΟΦΗ και στο γιατί επιτράπηκε η εκδρομή στο Φάληρο, είναι κάτι που ενοχλεί. Για κάποιους είναι επιλεκτική μνήμη. Ή και επιλεκτικά συμφέροντα.

Ο σχολιασμός δημοσιογράφου σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας για την παρουσία των οπαδών του ΟΦΗ στο Φάληρο μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει και τίποτα λιγότερο. Ευαισθησία που την ίδια ώρα όταν ο Βόλος φιλοξενούσε 10 και 15 χιλιάδες κόσμο στο Πανθεσσαλικό, ήταν απλά “η ομορφιά του ποδοσφαίρου”.

Ή με άλλα λόγια: Να επιτρέπονται οι μετακινήσεις οπαδών για όλες ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και για τους υπόλοιπους να μην έχουν δικαίωμα να το κάνουν. Ξαφνικά έφυγε μια ευαισθησία και ένα λογίδριο που μπορεί να συγκριθεί μόνο με καθεστώτα άλλων εποχών.

Και θα πει κάποιος που απλά θα το πει για να μας δουλέψει. Μα στον Βόλο δεν ήταν οργανωμένη μετακίνηση αλλά επετράπη η μεμονωμένη. Τώρα πως γίνεται παρουσία 18.000 οπαδών να θεωρείται μεμονωμένη και όχι οργανωμένη, αυτό είναι άλλου Παπά Ευαγγέλιο. Και ορθώς δεν δημιουργήθηκε θέμα με την μετακίνηση στον Βόλο απλά ορισμένοι θέλουν να γίνεται η ερμηνεία του νόμου ala cart και όπως του συμφέρει και όχι όπως πραγματικά ισχύει.

“Μόνο οι Ηρακλειώτες έχουν θέση στο Καραϊσκάκη;” τιτλοφορούσε συγκεκριμένη άποψη σε συγκεκριμένο κανάλι το βράδυ της Κυριακής με τον παρουσιαστή αθλητικής εκπομπής ν’ αναρωτιέται “αφού απαγορεύονται οι οργανωμένες εκδρομές, πως επετράπη αυτή;”

Λες και στον Βόλο πήγαιναν για τσίπουρα και έκαναν και μια βόλτα από το γήπεδο.

Είτε το θέλουν, είτε όχι – η δυναμική του ΟΦΗ, έστω και με τα μπρος – πίσω του, επανέρχεται αργά αλλά σταδιακά εκεί που είναι. Η παρουσία 300 και πλέον φίλων του ΟΦΗ που αψήφησαν θάλασσες, καράβια και ένα ολόκληρο πέλαγος για να βρεθούν στο Φάληρο τα λέει όλα.

Και είμαστε ακόμα στην αρχή…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook