Πρώτο διπλό στη Νίκαια μετά από 13 χρόνια για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ιωνικός είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες με τις οποίες ο ΟΦΗ έχει αναμετρηθεί και στις τρεις κατηγορίες ενώ την Κυριακή κέρδισε για πρώτη φορά μετά το 2010.

Οι Νικαιώτες είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες που ο ΟΦΗ βρέθηκε αντιμέτωπος σε Superleague 1, Β’ και Γ’ Εθνική. Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι μεταξύ τους αναμετρήσεις να μην είναι τόσο συχνές, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες όμως παρ’ όλα αυτά είναι ένα ζευγάρι που συγκινούσε το κοινό στα 90s.

Η νίκη που πέτυχε προχθές ήταν η πρώτη μετά από 13 χρόνια καθώς στις δύο προηγούμενες επισκέψεις του το 2022 και το 2016 δεν κατάφερε να φύγει νικητής όπου οι αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες.

Το τελευταίο τρίποντο του ΟΦΗ στην έδρα του Ιωνικού καταγράφεται στις 3 Οκτωβρίου 2010 σε ένα παιχνίδι όπου έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του ο Νίκος Αναστόπουλος παίρνοντας τη νίκη με 2-1 χάρις στα γκολ των Γιακούμπου και Γκουεϊ.

Έκτοτε ο Ιωνικός εξαφανίστηκε από τις επαγγελματικές κατηγορίες και η επόμενη φορά που συναντήθηκαν ήταν τον Απρίλιο του 2016 με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 και πέρυσι που ήρθε η ι σοπαλία χωρίς τέρματα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook