Ένας φίλαθλος του ΟΦΗ έγραψε στον Μισέλ Πλατινί

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ πέρασε από χίλια κύματα αυτό το καλοκαίρι μέχρι να φτάσει στην δικαίωση. Μέσα από αυτόν τον αγώνα ο κόσμος του ΟΦΗ ταλαιπωρήθηκε όμως παράλληλα ενώθηκε περισσότερο από ποτέ παλεύοντας αρκετά για να βρεθεί λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο. Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ προσπάθησαν να βοηθήσουν την ομάδα με κάθε τρόπο και ένας από αυτούς έστειλε επιστολή στον ίδιο τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί.

Μέσα από την επιστολή αναδεικνύει το φαινόμενο ΟΦΗ αλλά και ότι συνέβη αυτό το καλοκαίρι κάνοντας έναν ιδιαίτερα έξυπνο παραλληλισμό με φαινόμενα που απασχολούν όλους τους πολίτες.

Μια επιστολή που πραγματικά δείχνει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ένας φίλαθλος του ΟΦΗ και που το Gentikoule σας την παραθέτει…

Προς πρόεδρο UEFA

Κύριε Πλατινί,

Είμαι 43 ετών, και ανήκω και εγώ στην κατηγορία των εκατοντάδων ανθρώπων, που όταν ήταν νεαροί και έπαιζαν μπάλα στο σχολείο τους και τα χωμάτινα γηπεδάκια, είχαν το ψευδόνυμο Μισέλ Πλατινί.

Όχι μόνο επειδή είσαστε το αστέρι που μεσουρανούσε εκείνη την περίοδο, άλλωστε και τότε υπήρχαν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά επειδή μέσα στο γήπεδο δημιουργούσατε κάτι “άλλο” σε αυτούς που σας έβλεπαν. Μέχρι να μεγαλώσω δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν αυτό το κάτι “άλλο”, απλά σας θαύμαζα. Αποτελούσε δε διαρκή μου επιθυμία, να μου δωθεί η ευκαιρία να σας δω από κοντά.

Μπορεί να μην μου δώθηκε η ευκαιρία να σας συναντήσω, μπόρεσα όμως μεγαλώνοντας, να εξηγήσω γιατί σας είχα σαν ποδοσφαιρικό είδωλο.

Μας διδάξατε ότι μέσα στο γήπεδο μεγαλύτερη αρετή από την δύναμη του σούτ,

έχει η δύναμη του μυαλού.

Μας διδάξατε ότι εκτός από τις μπαλιές “μοιρογνωμόνιο” και τις μεταβιβάσεις με “διαβήτη”, υπάρχει και η αρετή του ηγέτη που ακολουθούν πιστά οι συμπαίχτες.

Τέλος εκείνο που μας διδάξατε πολύ καλά, είναι ότι εκτός από το “παραθυράκι” του τέρματος στα φάουλ, βρίσκατε πολύ εύκολα τον τρόπο να περάσετε στον αγωνιστικό χώρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, με αποτέλεσμα να κερδίσετε τον σεβασμό και των αντιπάλων (παιχτών και φιλάθλων).

Θεωρώ λοιπόν ότι είστε ο κατάλληλος άνθρωπος να μοιραστώ μαζί του ένα πρόβλημα….

Το περασμένο καλοκαίρι μου έκλεψαν το αυτοκίνητο που μόλις είχα αγοράσει. Οι κλέφτες επικοινώνησαν μαζί μου, και μου είπαν ότι θα μου το επιστρέψουν τον φετινό Μάρτιο, (μέχρι τότε θα έκαναν βόλτες αυτοί), αρκεί να μην πήγαινα στην αστυνομία!

Επειδή το αυτοκίνητο μου ήταν καινούργιο και το ξεπληρώνω μέχρι σήμερα δέχτηκα τους όρους τους.

Μου το επέστρεψαν τελικά τον Μάρτιο, και φέτος τον Μάιο μου το πήραν οι κλέφτες ξανά!!!!!!

Όταν επικοινώνησα πάλι μαζί τους, μου είπαν ότι μάλλον θα το κρατήσουν για περισσότερο καιρό, αλλά μου ζήτησαν και πάλι να μην απευθυνθώ στην αστυνομία, γιατί δεν θα με άφηναν να οδηγήσω ξανά σε ελληνικό δρόμο.

Επειδή αυτήν τη φορά δεν έχω χρήματα να αγοράσω καινούργιο, και επίσης πληρώνω ακόμα το παλιό, αποφάσισα να πάω στην αστυνομία.

Το παραπάνω περιστατικό είναι πραγματικό, αλλά για να αναγνωστεί και πραγματικά, θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες αντικαταστάσεις λέξεων:

αυτοκίνητο =  άνοδος κατηγορίας ΠΑΕ ΟΦΗ

κλέφτες                          =  Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία

αστυνομία                    =  πολιτικά δικαστήρια

ελληνικός δρόμος      =  Ελληνικά πρωταθλήματα

Αυτό είναι το πρόβλημά μου και θα ήθελα την γνώμη σας. Ακόμη όμως και αν δεν λάβω ποτέ την απάντηση σας, είμαι σίγουρος ότι θα έχετε πάντα στο μυαλό σας, με ποιο τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε από εδώ και στο εξής όλους τους ανθρώπους που κάθε χρόνο τους κλέβουν τα αυτοκίνητα.

Βοηθήστε μας να οδηγήσουμε ξανά. Οδηγούμε λεωφορείο και πολύς κόσμος περιμένει να ταξιδέψει μαζί μας.

Προορισμός μας είναι το δωμάτιο σας. Το δωμάτιο, που μέσα σ’αυτό ανδρωθήκατε. Ξέρετε ποιο. Αυτό που έχει για πάτωμα φρεσκοφυτεμένο γρασίδι, με την υπέροχη μυρωδιά της ποτισμένης γης, για τοίχους έχει ανθρώπινα σώματα, που προσπαθούν με την φωνή τους να καταθέσουν τα αισθήματα και τα συναισθήματα τους. Και τέλος ταβάνι έχει αυτό που αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή ονείρων του ανθρώπου και την μεγαλύτερη ελπίδα για τα πιο μακρινά ταξίδια. ΤΟΝ ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ.

Με τον σεβασμό που κερδίσατε μέσα στο γήπεδο, φιλικά, ένας φίλαθλος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook