Αναστόπουλος: «Δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μας η λέξη σωτηρία»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Λίγες ημέρες πριν την σέντρα του πρωταθλήματος, ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στη NOVA για την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά και για τους στόχους του φετινού ΟΦΗ στην επιστροφή του στην Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ στη NOVA

Σχετικά με το τι αποκόμισε από την περιπέτεια ανόδου κατηγορίας:
«Το πιο σημαντικό πράγμα που αποκόμισα από αυτή την άνοδο ήταν η αγάπη και η εκτίμηση του κόσμου γιατί κακά τα ψέματα όταν είχα πρωτοέρθει κάποιοι με αντιμετώπισαν με δυσπιστία όχι σαν άνθρωπο απλά επειδή ήμουν στα Γιάννενα και υπάρχει μια αντιπαλότητα αγωνιστική μεταξύ ΟΦΗ και Ιωαννίνων, με αντιμετώπισαν με δυσπιστία αλλά στην πορεία.»

Για τη νοοτροπία του συλλόγου:
«Το να πανηγυρίζουμε σαν ΟΦΗ επειδή επανήλθαμε στην φυσική μας θέση θα έλεγα ότι δεν ταιριάζει στη νοοτροπία του συλλόγου. Χαρούμενοι θα έλεγα ότι είμαστε γιατί το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι πάρα πολύ δύσκολο. Για φανταστείτε όμως να μην παίρναμε την άνοδο. Η ιστορία γράφει αυτόν ή αυτούς που κατακτούν τίτλους. Ο πρωταθλητισμός τα έχει αυτά. Πρέπει να αγωνίζεσαι και για το αποτέλεσμα διότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα σου δώσει το πρωτάθλημα. Είναι ένας σύλλογος που τον έχουν συνηθίσει οι φίλαθλοι όλων των ομάδων να αγωνίζεται 40χρόνια στην Α’ Εθνική προτού υποβιβαστεί στη Β κατηγορία και με διακρίσεις και στην Ευρώπη. Το Γεντί Κουλέ είναι έδρα, είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο, ο κόσμος είναι πολύ κοντά στους παίκτες, το ζει το παιχνίδι και αισθάνεται και αντίπαλος».

Για την πιθανή αλλαγή έδρας
«Ακόμη σαν ομάδα δεν είμαστε έτοιμοι να πάμε στο Παγκρήτιο, σιγά σιγά, βήμα βήμα θα ετοιμαστούμε και θα έρθει η στιγμή που θα κάνουμε τέτοια ομάδα που θα την χαίρεται ο κόσμος, θα ευχαριστιέται που θα βλέπει τον ΟΦΗ και θα παίζουμε ωραία μπάλα».

Για τους στόχους της νέας χρονιάς:
«Σαν σύλλογος και σαν νοοτροπία συλλόγου δεν υπάρχει στη σκέψη μας ούτε στο λεξιλόγιό μας η λέξη σωτηρία. Εμάς ο στόχος θα είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, να μπει μια τάξη στο οικονομικό και από κει και πέρα ο ΟΦΗ θα ξαναβρεί το δρόμο του και το δρόμο των επιτυχιών».

Για την παρουσία δύο ομάδων στην Superleague από την ίδια πόλη:
«Γιατί να μην τις σηκώνει; Καταρχήν δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον Εργοτέλη, πέρα των αγωνιστικών λεπτών που θα παίξουμε με όλα τα παιδιά, με τους περισσότερους είμαστε φίλοι και καμιά φορά βρισκόμαστε και στο ίδιο μέρος».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ:
«Πρώτα από όλα και πάνω από όλα θα πρέπει να έχουμε την υγεία μας που είναι και το πιο βασικό, αν έχουμε την υγεία μας μπορούμε να καταφέρουμε και να πετύχουμε πολλά πράγματα. Δεύτερον να έρθει κόσμος στο γήπεδο διότι χωρίς κόσμο τσάμπα κουραζόμαστε, δεν είναι δυνατόν να παίζουν οι ποδοσφαιριστές παιχνίδι και να είναι μεταξύ φίλων και συγγενών, όλοι μαζί αγαπημένοι, πρόεδρος, ποδοσφαιριστές, προπονητές, ο δήμαρχος που είναι η δύναμή μας, αγαπημένοι όπως είμαστε και φέτος να μπορέσουμε να κατατάξουμε τον ΟΦΗ εκεί που πραγματικά αξίζει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook