Αναβάλλεται η πρεμιέρα!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η ΕΕΑ «άναψε» κόκκινο μέχρι νεωτέρας στον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας και παράλληλα έβαλε… ταφόπλακα στα όνειρα της SuperLeague για έναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο!

Από την στιγμή που η ΕΕΑ δεν εξέτασε τους φακέλους των δύο ομάδων ή οποιονδήποτε άλλων που θα μπορούσαν να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις του Βόλου και της Καβάλας στη Superleague, είναι αδύνατον για την διοργανώτρια αρχή να πραγματοποιήσει την σέντρα.

Χρειάζονται οπωσδήποτε 16 ΠΑΕ με «ονοματεπώνυμο» κι όχι π.χ. «Ομάδα Α», «Ομάδα Β», προκειμένου να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη της διοργάνωσης του πρωταθλήματος και να την υπογράψουν. Χωρίς υπογεγραμμένη προκήρυξη από 16 ΠΑΕ δεν μπορεί επ ουδενί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Γι αυτό στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις της περασμένης Τρίτης, που αναβλήθηκαν λόγω του θανάτου του πατέρα του Απόστολου Παπουτσάκη, είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη το θέμα «Εγκριση προκήρυξης πρωταθλήματος». Τότε μάλιστα που είχε δημοσιοποιηθεί η ημερήσια διάταξη δεν είχαν ακόμη διαλυθεί από την ΕΕΑ ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα.

Αυτά όλα βάσει των νόμων και των κανονισμών που διέπουν και δεσμεύουν την διοργανώτρια αρχή, η οποία αναζητά τρόπο να ξεπεράσει το συγκεκριμένο αξεπέραστο πρόβλημα και ο τρόπος που μηχανεύεται, αλλά πάσχει κανονιστικά, είναι αυτός της προκήρυξης σε… δύο μέρη! Μία τώρα με 14 ομάδες και συμπληρωματική αργότερα, όταν θα γίνουν γνωστές οι άλλες δύο!

Να σημειωθεί πως στην περίπτωση που δεν αρχίσει το πρωτάθλημα αυτό το σαββατοκύριακο, η Superleague τελικά γλιτώνει την καταβολή της ρήτρας των 4 εκατομμυρίων ευρώ προς το συνδρομητικό κανάλι, επειδή δεν θα γίνει αγωνιστική τον Αύγουστο, καθώς βάσει των συμφωνηθέντων σε περίπτωση «ανωτέρας βίας» δεν επιβάλεται ρήτρα.

Οπου «ανωτέρα βία» αναφέρει η σύμβαση της κεντρικής διαχείρισης ότι νοείται «Κάθε γεγονός το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί ή αποφευχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και εάν καταβληθεί από τη συμβαλλόμενη στην οποία αφορά. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρονται ως γεγονότα ανώτερης βίας οι θεομηνίες, ο πόλεμος και συναφείς καταστάσεις, τρομοκρατικές ενέργειες και συναφείς καταστάσεις, πράξεις της Πολιτείας που δεν εκδίδονται κατόπιν αιτήματος ή προτροπής της Super League ή της ΕΠΟ».

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook