Τι έκανε φέτος το καλοκαίρι ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μια ντουζίνα νέα πρόσωπα ήρθαν στον ΟΦΗ την φετινή αγωνιστική περίοδο και το Gentikoule παρουσιάζει το τελικό πόρισμα των μεταγραφών συγκρίνοντας το φετινό καλοκαίρι με… κάποια προηγούμενα.

Από την ομάδα που ξεκινούσε τις υποχρεώσεις της πέρυσι τέτοιο καιρό έχουν απομείνει μόλις 10 ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Βεζυρίδη, Χαριτωνίδη, Πίτσο, Ουκάρ, Ζαχαράκη, Μπούρμπο, Βερόν, Ρόβα, Ζορμπά, Κάλαϊτζιτς.

Στους παραπάνω ποδοσφαιριστές προστέθηκαν ακόμα 12 που αποτελούν και τις νέες προσθήκες που έγιναν το φετινό καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής, ο ΟΦΗ έχει αποκτήσει τους: Κάρολ, Σαχσανίδη, Ταυλαρίδη, Σόουζα, Βάντο, Τζόρντι Λόπεζ, Μποντόρ, Σουμπίνιο, Κάταϊ, Μάντζιο, Μεντί, Χόρχε Λόπεζ. 12 ποδοσφαιριστές που ενίσχυσαν την ομάδα σε κάθε γραμμή της.

Τερματοφύλακες

Κάρολ, Σαχσανίδης: Ο ΟΦΗ πλαισίωσε τον Βεζυρίδη – mpv των δύο προηγούμενων χρονιών – με τον έμπειρο Βορειοιρλανδό γκολκίπερ που διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου. Παράλληλα, με την έλευση του Ρόι Κάρολ ήρθε στην Κρήτη ο Σαχσανίδης που είναι 22 χρονών και αποκτήθηκε ως 3ος γκολκίπερ – επένδυση για τον σύλλογο.

Κέντρικοί αμυντικοί

Σόουζα, Ταυλαρίδης: Ο ΟΦΗ πέτυχε διάνα με την απόκτηση των δύο ποδοσφαιριστών γιατί κατάφερε να ενισχύσει το κέντρο της άμυνας του με δύο ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλες ικανότητες αλλά κυρίως την δυνατότητα να αποτελούν επιλογές πρώτης γραμμής και όχι ρολίστες. Ο μεν Ταυλαρίδης χαρακτηρίζεται από την δύναμη και την εμπειρία, ο δε Σόουζα από το μυαλωμένο παιχνίδι του, τις καλές τοποθετήσεις του αλλά και την άψογη τεχνική κατάρτιση που διαθέτει έστω και για κεντρικός αμυντικός.

Ακραίοι αμυντικοί

Βάντο: Ο Βραζιλιάνος έδειξε μεταμορφωμένος από την εικόνα που παρουσίασε στα φιλικά σε σχέση με αυτό που έδειξε κόντρα σε Παναιτωλικό και Εργοτέλη. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής είναι ένα ιδιαίτερα μαχητικό μπακ με έμφαση στην άμυνα αλλά και ικανότητα στο να παίξει ένας εναντίον ενός.

Μέσοι

Μποντόρ, Λόπεζ, Σουμπίνιο: Πέραν του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, οι άλλοι δύο έρχονται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο Λόπεζ είναι ένας κλασσικός Ισπανός αμυντικός χαφ. Καλές μεταβιβάσεις και αντίληψη του χώρου με σωστά μαρκαρίσματα και έχοντας πάντα την πρόθεση να πηγαίνει την μπάλα μπροστά και όχι πίσω. Ο Ούγγρος έχει φαρμακερό αριστερό πόδι και με ταχύτητα που του παρέχει την δυνατότητα να παίξει τόσο ως αριστερό χαφ όσο και ως αριστερός εσωτερικός μέσος. Ο Σουμπίνιο πάλι είναι ένα “10αρι” με μεγάλη έμφαση στα στημένα, στις ατομικές ενέργειες αλλά και στην εκμετάλλευση των συμπαικτών του.

Ακραίοι επιθετικοί

Χόρχε Λόπεζ, Μεντί, Κάταϊ: Οι τρεις ποδοσφαιριστές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Ισπανός είναι “δαντελένιος” ποδοσφαιριστής με έμφαση τις ασίστ – 16 σε μια χρονιά την σαιζόν 2008 – 2009 – ενώ γνωρίζει πως πρέπει να ανοίγει το παιχνίδι της ομάδας του. Ο Μεντί είναι ένα ταχύτατο αριστερό εξτρέμ που έχει την δυνατότητα να παίξει και ένας εναντίον ενός αλλά και να δοκιμάζει το πόδι του αρκετές φορές. Ο 20χρονος Σέρβος διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση όπως φάνηκε και από τις εξάρσεις που είχε στο φιλικό με τον Εργοτέλη ενώ έχει και ποδοσφαιρικό θράσος που μπορεί να τον καθιερώσει και να τον βελτιώσει.

Επίθεση

Μάντζιος: Ο 28χρονος επιθετικός είναι γνωστός στην Ελλάδα. Αν και ψηλός, διαθέτει τέτοια τεχνική κατάρτιση που του δίνει την δυνατότητα να ξεφύγει από τον αντίπαλο του ενώ είναι ιδιαίτερα δυνατός και στο ψηλό παιχνίδι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook