Ο γρίφος της μεσαίας γραμμής του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Εννέα ημέρες πριν την επανέναρξη των υποχρεώσεων του ΟΦΗ, το Gentikoule προσπαθεί να λύσει τον γρίφο της μεσαίας γραμμής με το Νίκο Αναστόπουλο να έχει στην διάθεση του ένα υπερπλήρες ρόστερ.

Με την Κρητική ομάδα να έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της, πλέον το θέμα που μπαίνει στην μέση δεν είναι το «ποιοι θα παίξουν» αλλά και το ποιοι θα μείνουν εκτός αποστολής. Ο Αναστόπουλος έχει να διαχειριστεί μια υπερπλήρης μεσαία γραμμή που μπορεί να οδηγήσει τον ΟΦΗ φέτος σε σημαντικές επιτυχίες.

Το Gentikoule προσπαθεί να λύσει τον γρίφο της μεσαίας γραμμής και πραγματικά βλέποντας τα ονόματα που έχει στην διάθεση του ο «Αναστό», είναι αυτό που λέμε «ευχάριστος πονοκέφαλος» για κάθε προπονητή. Δώδεκα ποδοσφαιριστές θα παλέψουν για πέντε θέσεις στην μεσαία γραμμή και την επίθεση μιας και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνίζεται ένας εκ των Μάντζιου ή Καμπάνταη.

Στο φιλικό κόντρα στον ΑΟ Χανιά, ο Αναστόπουλος επέλεξε στην μεσαία γραμμή τους Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Τζόρντι Λόπεζ και στην επίθεση – στα άκρα – τους Παπουλή και Ζορμπά.

Απέναντι στον Ολυμπιακό, χρησιμοποίησε στην μεσαία γραμμή τους Τζόρντι Λόπεζ, Βερόν, Κάλαϊτζιτς και στα άκρα της επίθεσης τους Σουμπίνιο, Μποντόρ. Και ενώ δεν είχαν μπει ακόμα στην ομάδα οι Χόρχε Λόπεζ, Σίσιτς.

Ο ανταγωνισμός είναι αρκετά μεγάλος στον φετινό ΟΦΗ και το ζητούμενο δεν είναι μόνο το ποιοι θα παίζουν αλλά και το ποιοι θα μένουν εκτός – δείγμα του ότι χρειάζεται σωστή διαχείριση από το Νίκο Αναστόπουλο. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που αναδεικνύει και την πληρότητα του ΟΦΗ αφού ο 53χρονος τεχνικός έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται το ρόστερ που έχει στην διάθεση του ανάλογα με τον αντίπαλο και τις συνθήκες του αγώνα.

Μποντόρ, Ουκάρ, Τζόρντι Λόπεζ, Κάταϊ, Χόρχε Λόπεζ, Βερόν, Ρόβας, Ζορμπάς, Σουμπίνιο, Παπουλής, Παπουλής, Σίσιτς είναι οι παίκτες που θα διεκδικήσουν πέντε θέσεις σε μεσαία γραμμή και επίθεση και το Gentikoule προσπαθεί να βγάλει μια άκρη…

Χόρχε Λόπεζ
Ο 33χρονος μπορεί να αγωνιστεί στην δεξιά πλευρά αλλά και στον άξονα ως επιτελικός χαφ. Θα τον δούμε να αγωνίζεται τόσο στην τριάδα της μεσαίας γραμμής παίζοντας μπροστά από δύο αμυντικούς μέσους όσο και στο δεξί άκρο της επίθεσης αφού είναι παίκτης που «σερβίρει» γκολ διαθέτοντας μεγάλη ευχέρεια στην δημιουργία φάσεων.

Βασίλης Ρόβας, Ζέλικο Κάλαϊτζιτς
Οι δύο αμυντικοί μέσοι του ΟΦΗ αποτελούν τα «μηχανάκια» της ομάδας στην μεσαία γραμμή όντας οι «πνεύμονες» της με το ασταμάτητο τρέξιμο τους. Ο Καρδιτσιώτης προσφέρει ασταμάτητο τρέξιμο, σωστά μαρκαρίσματα στην μεσαία γραμμή και… φιλοδοξίες – κάτι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Ο Κάλαϊτζιτς είναι ο παίκτης που θα ηρεμήσει το παιχνίδι του ΟΦΗ, θα «γυρίσει» την μπάλα και παράλληλα θα «καταστρέψει» τους αντίπαλους χαφ όπως είδαμε και στο φιλικό κόντρα στον Ολυμπιακό.

Βερόν, Τζόρντι Λόπεζ, Σουμπίνιο
Οι δυο τους με την κοινή παρουσία τους στην 11αδα του ΟΦΗ κάνουν πιο «όμορφο» το παιχνίδι της ομάδας. Διαθέτουν μεγάλη ποιότητα, υψηλή τεχνική κατάρτιση αλλά και κυρίως εμπνεύσεις όταν «κολλάει» η υπόλοιπη ομάδα. Το αντίβαρο σε όλα τα παραπάνω είναι ότι δείχνουν κάπως… ελαστικοί με το μαρκάρισμα, γεγονός που «αδρανοποιεί» την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Δημιουργικοί χαφ με την δική τους παρουσία ο ΟΦΗ ανεβαίνει επίπεδο στον δημιουργικό τομέα αλλά και την κυκλοφορία της μπάλας. Ο Βραζιλιάνος πάλι είναι «10αρι» που γνωρίζει πολλά κιλά μπάλα, μπορεί να δημιουργήσει αλλά και να εκτελέσει με μακρινά σουτ. Εδώ μπαίνει το μεγάλο ερωτηματικό για το ποιοι θα είναι εκείνοι που θα επιλέγονται από τον Αναστόπουλο.

Σίσιτς, Μποντόρ, Παπουλής, Ζορμπάς
Τέσσερις ποδοσφαιριστές με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας από αυτούς. Ο Σίσιτς είναι ο παίκτης που συνδυάζει ταχύτητα, ποιότητα αλλά και εκτελεστική δεινότητα. Ο Παπουλής και ο Ζορμπάς γνωρίζουν πως θα αξιοποιούν τους συμπαίκτες τους ενώ για τον… Ούγγρο δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook