Σούπερ αλλά ανέτοιμος ο Χόρχε Λόπεζ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule κατέγραψε τις κινήσεις του Χόρχε Λόπεζ στο ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα και αναδεικνύει τα στοιχεία για τα οποία ξεχώρισε αλλά και τις αδυναμίες του. Μεγάλο προσόν οι μεταβιβάσεις του, η κλάση του. Αρνητικό στοιχείο ο χαμηλός βαθμός ετοιμότητας του.

Ο 33χρονος Ισπανός πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή και στην αρχή πήγε στην δεξιά πλευρά όπου και συνήθως έπαιζε στην Σαραγόσα. Από την πρώτη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ζητούσε συνεχώς την μπάλα – επηρεασμένος και από το ζεστό χειροκρότημα με το οποίο τον υποδέχτηκαν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ- και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να σηκώσει το κεφάλι ώστε να βρει κάποιον συμπαίκτη του μέσα στην περιοχή του Πλατανιά.

Μέχρι την είσοδο του Ζορμπά, ο Χόρχε Λόπεζ έπαιξε στην δεξιά πλευρά. Όσο βρισκόταν εκεί, επιχείρησε 4 σέντρες που ήταν… “ξυράφι” για την αντίπαλη άμυνα και χρησιμοποίησε αρκετό “φάλτσο” ενώ χαρακτηριστικό του Ισπανού είναι ότι μόλις έπαιρνε την μπάλα σήκωνε αμέσως το κεφάλι έχοντας ως προτεραιότητα την πάσα και όχι να επιχειρήσει κάποια ατομική προσπάθεια.

Στην συνέχεια, όταν πέρασε στο παιχνίδι ο Ζορμπάς, ο Χόρχε Λόπεζ πήγε στον άξονα ωστόσο επειδή χρειαζόταν να τρέξει παραπάνω φανέρωσε και την μεγάλη αδυναμία του που είναι η έλλειψη φυσικής κατάστασης. Ο Ισπανός έδειξε ότι είναι ακόμα ανέτοιμος και μετά από ένα καλό 15λεπτό – όπου είχε δυνάμεις – έμεινε από… μπαταρίες και μοιραία πέρασε σε δεύτερο ρόλο.

Πάντως, αν θέλουμε να συνοψίσουμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματα από την γενική εικόνα του Χόρχε Λόπεζ, μόνο θετικά μηνύματα μπορεί να στείλει ωστόσο ερωτηματικό αποτελεί το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ώστε να αποκτήσει φυσική κατάσταση. Ο Ισπανός ανέδειξε στον αγωνιστικό χώρο του “Γεντί Κουλέ” την μεγάλη ποιότητα που διαθέτει αλλά και την άψογη τεχνική κατάρτιση. Είχε καλή συνεργασία με τους υπόλοιπους μέσους του ΟΦΗ ενώ συν τοις άλλοις ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα είναι και το γεγονός ότι σε γήπεδα που δεν θα χρειαστεί να… διανύσει μεγάλη απόσταση όπως το “Γεντί Κουλέ” ή τα Πηγάδια θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook