Στόχος η αξιοπιστία δήλωσε ο Λεουτσάκος

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Στους λόγους καθυστέρησης του πρωταθλήματος και την προσπάθεια που κάνουν για να καλυτερεύσουν τη Football League στάθηκε ο Πρόεδρος της Διοργανώτριας Αρχής.

Στους λόγους καθυστέρησης του πρωταθλήματος και την προσπάθεια που κάνουν για να καλυτερεύσουν τη Football League στάθηκε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο Πρόεδρος της Διοργανώτριας Αρχής παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας πως στόχος τους είναι η αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

«Πέρυσι καθυστέρησε λόγω της παραίτησης του κ. Σφακιανάκη και τις χρονοβόρες διαδικασίες που ακολούθησαν, αλλά και στην έλλειψη χορηγιών. Εφέτος, η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στην ΕΠΟ, με την καθυστέρηση αποφάσεων για τα μπαράζ, τις εκλογές και φυσικά με την παραίτηση της Eπιτροπής Eπαγγελματικού Ποδοσφαίρου».

– Τι απαντά ο πρόεδρος της Football League όσον αφορά στην εξασφάλιση της αξιοπιστίας, για ένα πρωτάθλημα που ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουν ακουστεί πολλά;
«Η διοίκηση προσπαθεί να διασφαλίσει την αξιοπιστία. Αυτός είναι και ο βασικό στόχος της διοίκησής μας. Πρέπει να καθήσουμε στο ίδιο τραπέζι με την ΕΠΟ, την Πολιτεία και την Super League, για να βρούμε τους τρόπους, ώστε να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία της διοργάνωσης. Οταν όμως υπάρχουν μηδενικά έσοδα, πώς θα είναι αξιόπιστη; Σαφώς και πρέπει να ψηφισθούν νόμοι και να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες, για να μπορέσουμε κι εμείς να τα εφαρμόσουμε και να προστατευθεί το προϊόν».

– Στο εξωτερικό η Β’ κατηγορία, λειτουργεί και ως φυτώριο νεαρών ποδοσφαιριστών. Αυτό μπορεί να γίνει στην Ελλάδα;
«Αυτός, επίσης, είναι από τους βασικούς στόχους της διοίκησής μας. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια, γίνεται μία προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Και αυτό φαίνεται από τις μικρές εθνικές ομάδες, αλλά και σε μερικές περιπτώσεις στις ομάδες της Super League. Εφέτος, αποδείξαμε ότι αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, καθώς μετά από σχετική συζήτηση με την ΕΠΟ, αποφασίσθηκε πως οι μη αδειοδοτούμενες ομάδες πήραν άδεια για απεριόριστο αριθμό παικτών κάτω των 23 ετών».

– Εκτός αυτών, ποιοι είναι οι στόχοι της διοίκησής σας;
«Να γίνουν βιώσιμες οι ομάδες. Να μπορούν να αρχίζουν και να τελειώνουν όλες το πρωτάθλημα, χωρίς προβλήματα. Θέλουμε τα επόμενα 2-3 χρόνια να βρούμε χορηγούς στους οποίους, θα μπορεί να στηριχθεί η Football League και να μην έχει ανάγκη κανέναν. Παράλληλα, διεκδικούμε ένα ποσοστό που μας οφείλεται από την Super League και θα φτάσουμε το θέμα μέχρι το τέλος. Εγώ είμαι πρόεδρος αμισθί. Καταφέραμε να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα της Football league από 1,6 εκατομμύρια ευρώ στις 350.000».

-Θεωρείτε ότι -εκτός από την οικονομική βοήθεια- η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων θα βοηθήσει προς κάποια κατεύθυνση το πρωτάθλημα;
«Βεβαίως. Αρκεί να σας πω, ότι εάν δεν είχαμε καταφέρει με τις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε την βοήθεια του αρμόδιου υπουργού και την τηλεοπτική χορηγία για δύο χρόνια, θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Ο μόνος που μας βοήθησε, είναι ο υπουργός».

-Ποια είναι η παρακαταθήκη που θέλετε να αφήσετε στο ποδόσφαιρο; Οταν κάποια στιγμή αποχωρήσετε από την προεδρία της Football League, πως θα θέλατε να σας θυμούνται;
«Να έχουμε πετύχει την εξυγίανση της κατηγορίας. Να μπορούν οι ομάδες να είναι βιώσιμες. Και να αναβαθμισθεί το προϊόν της Football League».