«Αέρας» αθώωσης του ΟΦΗ στην ΕΠΟ / Την Τετάρτη η απόφαση

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Την αίσθηση της αποκατάστασης του ονόματος του ΟΦΗ έβγαλε η σημερινή διαδικασία στην 2βαθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ με την επιτροπή να δείχνει και να αποδέχεται ότι ο σύλλογος δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Η διαδικασία διήρκεσε περίπου μια ώρα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά την 1.00 το μεσημέρι με τους ανθρώπους του ΟΦΗ να αποδεικνύουν αλλά και να δηλώνουν την αγανάκτηση τους για το γεγονός ότι ο σύλλογος συνδέεται με αυτήν την υπόθεση. Η στάση των δικαστών έδειξε ότι πείστηκαν μέσα από τις καταθέσεις των Αλέξη Κούγια, Βασίλη Ξημέρη και πλέον όλοι περιμένουν την, νέα, αθωωτική απόφαση για τον ΟΦΗ.

Το τέλος της εκδίκασης της υπόθεσης βρίσκει τους ανθρώπους της ομάδας να αισθάνονται ήσυχοι από την έκβαση της σημερινής διαδικασίας τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα με τον ΟΦΗ.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Μιχαλόπουλος: «Ανήθικες και γελοίες οι θεωρίες»
Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος στην αναφορά του στην επιτροπή τόνισε ότι «το 2009 έγινε η μεταβίβαση των μετοχών από τους αδερφούς Βατσινά προς τον Γιάννη Κουράκη και υπογράφτηκε ιδιωτικό συμφωνητικό που στην συνέχεια συντάχθηκε ξανά και υπογράφτηκε στις 8 Μαΐου 2010. Στον ΟΦΗ υπάρχουν 1.013 μέτοχοι και δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του Ηρακλή Νύκταρη. Ουδείς από εμάς αντιλήφθηκε την παρουσία του στο ΔΣ της ΠΑΕ και δεν υπάρχει καμία σχέση του με τον ΟΦΗ» είπε αρχικά και συνέχισε «το θεωρώ ανήθικο και γελοίοι τον χαρακτηρισμό του «αφανούς προέδρου» του κυρίου Νύκταρη και θεωρώ τον εαυτό μου καραγκιόζη του».

Ομολογία προέδρου για την «γκάφα» του Ανδρέα Φάκου
Ο Ντίνος Μανταδάκης έθεσε στον δικαστή το σκάνδαλο με την αναφορά της απόφασης 301 της ΠΕ της Football League με τον πρόεδρο της 2βαθμιας επιτροπής να αναγνωρίζει αυτήν την «γκάφα» του Ανδρέα Φάκου.

Ο δικαστής ζήτησε από τον ΟΦΗ να καταθέσει υπομνήματα και έλαβε προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (12.00). Στο Γουδί δεν έδωσε το παρόν ο Γιάννης Κουράκης λόγω των υποχρεώσεων του με την ΚΕΔΚΕ ενώ παρόντες ήταν οι νομικοί Χρήστος Μιχαλόπουλος, Μανώλης Φωτάκης, Ντίνος Μανταδάκης αλλά και οι Νίκος Μαχλάς, Βασίλης Ξημέρης, Γιώργος Στεφανουδάκης. 

Κούγιας: «Δεν υπάρχει κανένας Νύκταρης στον ΟΦΗ»
Κατά την κατάθεση του ο Αλέξης Κούγιας είπε:
«Πληροφορήθηκα για τον ΟΦΗ στο τελευταίο κατηγορητήξριο. Παρακολούθησα όλη την πορεία του σαν φίλαθλος του ποδοσφαίρου και απλός θεατής».

Στην συνέχεια ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος μεταξύ του προέδρου της επιτροπής και του Αλέξη Κούγια

Πρόεδρος: Σας είπε ποτέ ο Νύκταρης ότι έχει αγοράσει τον ΟΦΗ;

Κούγιας: «Όχι, πότε. Δεν υπάρχει στον ΟΦΗ κανένας Νύκταρης».

Πρόεδρος: Οι συνομιλίες τι λένε;

Κούγιας: «Ο Τσακογιάννης με το Νύκταρη έχουν κοινό βίο. Του αρέσει του Νύκταρη να επιδεικνύεται και να το παίζει επιχειρηματίας αν και είναι τέτοιος καθώς έχει στην κατοχή του διάφορα καφέ».

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ο Τσακογιάννης είναι φλύαρος;

Κούγιας: «Όχι δεν το πιστεύω αλλά μαζί με το Νύκταρη μπορούν να γίνουν. Άποψη μου είναι ότι ο Τσακογιάννης προσπαθούσε να βρει κάποιες πληροφορίες εκτός ΟΦΗ και για αυτόν τον λόγο απευθύνθηκε στο Νύκταρη».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook