Η τακτική Αναστόπουλου για έναν επιθετικό ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ κόντρα στον Εργοτέλη ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει μέχρι τώρα στην ομάδα που χτίζει ο Νίκος Αναστόπουλος και οι προδιαγραφές του κάνουν λόγο για μια ομάδα που πνίγει την αντίπαλη λόγω του πρέσινγκ.

Ο Νίκος Αναστόπουλος είχε πει μετά το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο ότι στο μυαλό του επιθυμεί για τον φετινό ΟΦΗ «να βλέπουμε μια ομάδα που θα είναι πιο γρήγορη και θα διαθέτει καλύτερη φυσική κατάσταση». Και πράγματι, αυτό συνέβη στα δύο εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Ατρόμητο και Εργοτέλη.

Ενώ θα περιμέναμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του ΟΦΗ θα έπεφτε – συνέβη το αντίθετο. Οι παίκτες του ΟΦΗ είχαν «τρεξίματα», καθήλωσαν τον αντίπαλο τους ενώ την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου και του Εργοτέλη έδειχναν να μένουν από δυνάμεις και να μην μπορούν να αντισταθούν. Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η παραδοχή των αντίπαλων προπονητών που παραδέχτηκαν την ανωτερότητα του ΟΦΗ. Τι έχουμε δει όμως μέχρι τώρα;

Παιχνίδι από τον άξονα
Η μπάλα περνάει πολύ περισσότερες φορές από τον άξονα και τα πόδια των τριών κεντρικών μέσων. Πολύ δε περισσότερο από αυτά των Σουμπίνιο, Βερόν. Ο δεύτερος κάνει αθόρυβη δουλειά και δίχως να φαίνεται είναι ο άνθρωπος που βάσει αριθμών «κουβαλάει» την μπάλα περισσότερο από κάθε άλλο. Ο Βραζιλιάνος αναλαμβάνει να βγάλει τον ΟΦΗ μπροστά και στηρίζεται στην φαντασία που διαθέτει αλλά και στο ταλέντο του που είναι υπεραρκετό για να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη εστία. Μέχρι στιγμής, τα δύο ακραία μπακ έχουν δείξει ότι δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΟΦΗ και αυτό είναι αποτέλεσμα της παραπάνω επισήμανσης.

Η πίεση των χαφ
Από την στιγμή που ο Αναστόπουλος προϋποθέτει μια ομάδα που θα έχει καλή φυσική κατάσταση, το πρέσινγκ ακολουθεί αυτομάτως. Οι χαφ του ΟΦΗ πιέζουν ασταμάτητα και σε αυτό βοηθάει αρκετά και ο Λεωνίδας Καμπάνταης. Ο 29χρονος επιθετικός πιέζει αρκετά την αντίπαλη άμυνα και «σκάει» τον αμυντικό μέχρι να τον ωθήσει στο λάθος. Είναι προφανές, τουλάχιστον βάσει εικόνας στα 2 από τα 3 παιχνίδια, ότι ο ΟΦΗ έχει δουλέψει σημαντικά σε αυτό το κομμάτι και στην σωστή λειτουργία των χαφ ώστε να πρεσάρουν σωστότερα τους αντιπάλους και να μην αφήνουν να βγαίνουν τόσο εύκολα φάσεις στην πλάτη της άμυνας της ομάδας.

H παρουσία των Σίσιτς, Χόρχε Λόπεζ
Κόντρα στον Εργοτέλη είδαμε για πρώτη φορά με την φανέλα του ΟΦΗ τον Μίρνες Σίσιτς. Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός έκανε πολύ πιο όμορφο το παιχνίδι του και χάρις στην άψογη τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, έβγαλε φάσεις μόνος του αν και έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμος 100%. Η παρουσία του 30χρονου ποδοσφαιριστή σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη είσοδο του Χόρχε Λόπεζ θα κάνει ακόμα πιο επιθετικό τον ΟΦΗ ενώ μην λησμονούμε το γεγονός ότι δεν έχει μπει ακόμα στο παιχνίδι της ομάδας ο Μπόλντισαρ Μποντόρ που είναι ένας παίκτης με επιθετικογενή διάθεση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook