Aπό… ρίσκο σε ρίσκο

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Στο άρθρο της ημέρας στο athleticradio.gr ο Μανώλης Θέμελης γράφει για την απόφαση του ΟΦΗ να δώσει τα “κλειδιά” στον Γιώργο Σίμο.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε την περυσινή σεζόν από κει που την σταμάτησε, με τον Νίκο Παπαδόπουλο δηλαδή στον πάγκο.

Κατά την διάρκεια της σεζόν, η θέση του λόγω της κακής πορείας της ομάδας, αμφισβητήθηκε σφόδρα αλλά τελικά την θέση του έχασε, όχι λόγω κάποιου αποτελέσματος, αλλά από την απερισκεψία του να “γρονθοκοπήσει” τον Κουτσοσπύρο του Παναιτωλικού.

Η Διοίκηση πήρε το ρίσκο να δώσει την δυνατότητα να καθοδηγήσουν τεχνικά την ομάδα , δύο άνθρωποι που αγάπησαν και αγαπήθηκαν από τον ΟΦΗ ως ποδοσφαιριστές. Βέρα και Ισις ανέλαβαν την ομάδα, όταν αυτή ήταν σε δύσκολο… φεγγάρι.

Αμφότεροι επικρίθηκαν κυρίως λόγω της φιλοσοφίας τους να μην θυσιάζουν στον βωμό του αποτελέσματος την εμφάνιση της ομάδας και να επιδιώκουν να παίξουν, ανεπιτυχώς η αλήθεια είναι στα πιο πολλά ματς, επιθετικό ποδόσφαιρο.

Τελικά έφτασαν την ομάδα στα Μπαράζ με τον Πλατανιά, όπου ήρθε ο από… μηχανής Ναμπί και έσωσε και τους δύο και τον ΟΦΗ.

Είχαν συμβόλαιο με τον ΟΦΗ για δύο ακόμα χρόνια, αλλά η ΟΥΕΦΑ είχε αντίθετη άποψη. Το δίπλωμά τους δεν αναγνωρίστηκε, οπότε δεν ανανεώθηκε και η άδεια παραμονής τους στην Ελλάδα, όπερ σημαίνει οτι ο ΟΦΗ έμεινε χωρίς προπονητή.

Το σήριαλ, κράτησε αρκετές μέρες, ώσπου την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε και επίσημα ο Γιώργος Σίμος, το όνομα του οποίου είχε διαρρεύσει τις περασμένες μέρες.

Ρίσκο και η επιλογή του Σίμου. Ρίσκο ήταν και η επιλογή των Βέρα – Ισις.

Δεν είναι βέβαια το ίδιο ρίσκο, αφού ο Σίμος “κολυμπάει” στα βαθιά αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά πρώτος προπονητής σε ομάδα μάλιστα Σούπερ Λιγκ, με τις απαιτήσεις και την βαρύτητα που έχει η φανέλα του ΟΦΗ.

Το αν συμφωνούμε ή όχι δεν έχει και πολλή σημασία, αφού καθένας κρίνεται στο γήπεδο και εκ του αποτελέσματος. Το αν άργησε, αυτό είναι δεδομένο.

Πρόκειται πάντως για μία επιλογή που αν δεν βγει τότε κερδισμένες θα βγουν και οι δύο πλευρές, αν όχι τότε θα χάσει κυρίως ο ΟΦΗ, αφού θα πρέπει να ψάξει μετά για άλλο προπονητή που δεν θα έχει κάνει προετοιμασία και θα πρέπει να φέρει άμεσα αποτελέσματα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook