Αναστόπουλος: «Ας δει και τους παίκτες του ΟΦΗ ο κύριος Σάντος»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τo Gentikoule σας μεταφέρει όλα όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος στην «Αθλητική Κυριακή». Διαβάστε τι είπε για τους παίκτες του ΟΦΗ και την εθνική ομάδα, για το «Χ» στο Καραϊσκάκη αλλά και άλλα πολλά.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ αποτέλεσε τον κεντρικό καλεσμένο στην εκπομπή της ΝΕΤ και μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούσαν τον ΟΦΗ.

Ο «Αναστό» κάλεσε τον Φερνάντο Σάντος να παρακολουθήσει και τους παίκτες του ΟΦΗ γιατί όπως είπε «θα πρέπει ο κύριος Σάντος να ρίξει μια ματιά στους παίκτες του ΟΦΗ. Δεν είπα παίκτης, είπα παίκτες. Με αυτούς που έχω, νιώθω πολύ καλά».

«2 Αυγούστου τελείωσαν οι υποχρεώσεις μας στα πλέι – οφ. Από εκεί και πέρα, υπήρχε λίγος χρόνος για να σχεδιάσουμε την ομάδα μας ώστε να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Παίξαμε με τον Ατρόμητο στις 28 Αυγούστου και μετά από 1, 5 μήνα παίξαμε στην Ξάνθη. Στην συνέχεια, βρήκαμε τον ρυθμό μας και κάναμε ένα σύνολο που έδειξε ότι ανεξαρτήτου αντιπάλου και γηπέδου παίζει μόνο για τη νίκη. Η σκέψη μας και η νοοτροπία μας είναι να στοχεύουμε στη νίκη σε κάθε αγώνα» ήταν τα πρώτα του λόγια για τη νοοτροπία που επικρατεί στον φετινό ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος

Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ: «Το όνομα του αντιπάλου δεν παίζει σημαντικό κομμάτι για εμάς. Εμείς όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, σκεφτόμαστε πως θα κερδίσουμε. Τώρα, αν δεν μπορούμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι, τουλάχιστον δεν θέλουμε να χάνουμε».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Με τον Ολυμπιακό υπάρχει μια ιδιαιτερότητα γιατί σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν έχεις να χάσεις αλλά μόνο να κερδίσεις. Για να πάρεις αποτέλεσμα, χρειάζεσαι πλάνο, τακτική και σχέδιο. Εμείς μετά το 2-0 δεν παρατήσαμε το παιχνίδι και με την γρήγορη μείωση του σκορ, ισοφαρίσαμε μέσα σε 4 λεπτά. Από εκεί και πέρα, κάναμε αυτό που σκοπεύουμε πάντα να κάνουμε».

Για την ανατροπή του σκορ από 2-0 σε 2-2: «Το γκολ του Ολυμπιακού μπήκε στο45’ και ο διαιτητής σφύριξε αμέσως την λήξη του ημιχρόνου. Τότε είπα ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε τακτική και θα πετύχουμε γκολ. Να έχουμε το πλάνο μας και γκολ θα βάλουμε. Στοχεύουμε πάντα στη νίκη όμως τα πράγματα δεν έρχονται όπως θέλουμε. Όμως, εκεί χαλάρωσε ο Ολυμπιακός και εμείς εκμεταλλευτήκαμε την χαλάρωση του».

Για τον φετινό ΟΦΗ: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Σούπερ Λιγκ. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει ένα πλάνο με τον κύριο Μαχλά που λέει ότι βήμα – βήμα πρέπει να βάλουμε τις βάσεις ώστε ο ΟΦΗ να έχει μια παρουσία ανάλογη της ιστορίας του. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα, αντάξια και της ιστορίας της αλλά και του φίλαθλου κόσμου. Έχουμε στόχο φέτος να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και όσο πιο γρήγορα. Δεν λέμε μεγάλες κουβέντες, έχουμε δυνατότητες και σαν άτομα αλλά και σαν ομάδα ώστε να δώσουμε και άλλα πράγματα. Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα που θα την ευχαριστιέται ο κόσμος. Όπως έγινε με την ΑΕΚ. Ο κόσμος έφυγε ευχαριστημένος όχι μόνο για το 3-1 αλλά και για την μπάλα που είδε».

Για τους τερματοφύλακες του ΟΦΗ: «Μια καλή ομάδα ξεκινάει την βάση της από έναν καλό τερματοφύλακα. Στον ΟΦΗ έχουμε δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Τον Κάρολ και τον Βεζυρίδη. Ο ΟΦΗ δεν είναι η ομάδα που κατεβαίνει να παίξει με σκεπτικό «όσα φάω, όσα βάλω».

Για τον εαυτό του: «Είμαι επαγγελματίας προπονητής και σε όποια ομάδα εργάζομαι, δίνω και την ψυχή μου. Ευτυχώς οι φίλοι μου είναι περισσότεροι από τους εχθρούς μου. Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να χαλαρώσεις. Το παράλογο θα ήταν να με έβριζαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και πιστεύω ότι είναι μια αναγνώριση προς το πρόσωπο μου. Απλά κάνω την δουλειά μου και μόνο».

Για την συμπεριφορά απέναντι στους παίκτες: «Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που δεν θέλει να ξεκινήσει βασικός και δεν θέλει να παίξει. Λέω στους παίκτες ότι όταν ένας παίκτης δεν ξεκινάει, τότε αυτός θα πρέπει να φτιάξει την ψυχολογία του. Όταν κρίνει ένας προπονητής ότι πρέπει να παίξεις, τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος».

Για τον Παναθηναϊκό: «Το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν αγωνίζεται πλέον στην Ευρώπη. Οι άποψη μου είναι ότι οι μεγάλες ομάδες αποτελούνται από μεγάλους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο ξεκούραστος, έχει μεγαλύτερη «φρεσκάδα». Σταμάτησαν τις δηλώσεις, δουλεύουν και ανταμείβονται. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός και πέτυχε μια σημαντική νίκη».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ καλή ομάδα όμως δεν έχει εναλλακτικές λύσεις και αυτό μου έδειξε στο μεταξύ μας παιχνίδι ώστε να ανταπεξέλθει σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για τον Λέτο: «Ο Λέτο κάνει φέτος ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα γιατί τα σύγχρονα εξτρέμ χρειάζεται να πατάνε και την αντίπαλη περιοχή».

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Κάποτε πρέπει να γίνει αυτό και να υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους Έλληνες παίκτες. Δεν είμαι ρατσιστής αλλά πιστεύω ότι ο Έλληνας παίκτης διαθέτει περισσότερο ταλέντο από τους ξένους. Απλά δεν έχει μάθει να δουλεύει. Πλέον, δεν υπάρχει ρομαντισμός αλλά όλοι οι παίκτες σκέφτονται τα χρήματα. Αυτό θα πρέπει να εκλείψει γιατί αν οι ομάδες δεν εμπιστεύονται ομάδες από τα σπλάχνα τους, τότε θα έχουν τέτοια φαινόμενα».

Για τον Κοστάντζο: «Στην φάση του γκολ έγινε κακός υπολογισμός του αντίπαλου τερματοφύλακα. Μια παρόμοια φάση έγινε και στον αγώνα του ΟΦΗ με την Ξάνθη. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τον Κοστάντζο από ένα παιχνίδι. Θέλει τον χρόνο του».

Γιατί απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού: «Τότε ήταν άλλες εποχές. Δεν μετανιώνω στην ζωή μου. Ούτε για το τι έχω κάνει, ούτε για τις επιλογές μου. Τότε έκρινα ότι δεν θα μπορούσα να δείξω και να δώσω αυτά που αξίζω».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook