Μαχλάς για όλους και για όλα!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο Νίκος Μαχλάς μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της Κρήτης αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που «καίνε» τον ΟΦΗ. Διαβάστε στο Gentikoule τι είπε για Αναστόπουλο, το μέλλον του ΟΦΗ, τον Βατσινά, τον Φαγαδάκη αλλά και το μέλλον του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στο 90’» του τηλεοπτικού σταθμού Creta Tv και μίλησε για όλους και για όλα.

«Πολύ σημαντικός ο Νοέμβριος»
Αρχικά αναφερόμενος στο μέλλον του συλλόγου και την – υποχρεωτική – αύξηση μετοχιού κεφαλαίου που πρέπει να γίνει ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο της αδειοδότησης, ο Νίκος Μαχλάς χαρακτήρισε το Νοέμβριο «πολύ σημαντικό» και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο Νοέμβριος είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Δεν πρέπει να περάσουμε ποτέ ξανά αυτά που περάσαμε το προηγούμενο καλοκαίρι. Τώρα έχουμε μάθει από αυτά που περάσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια και μας έχουν διδάξει αρκετά».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να βρεθεί υποψήφιος επενδυτής για τον ΟΦΗ τονίζοντας ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να το κάνει αυτό μέσω της επερχόμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας: «Η λέξη επενδυτής είναι περίεργη. Έχουμε βάλει ως στόχο την οικονομική εξυγίανση αυτής της ομάδας. Όμως, με αυτήν την κρίση δεν μπορείς να επενδύσεις. Βέβαια, με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όποιος θέλει να επενδύσει και τότε η ομάδα να αλλάξει ρότα».

Για την υπόθεση Φαγαδάκη απάντησε λέγοντας ότι «ευτυχώς που το κόψαμε γρήγορα. Όμως, όταν σου δίνεται ελπίδα, τότε την κυνηγάς. Ευτυχώς, καταλάβαμε γρήγορα αυτήν την ιστορία και το κόψαμε, όπως θα έπρεπε».

Σχετικά με το οικονομικό ζήτημα που απασχολεί τον ΟΦΗ πρόσθεσε «κάνουμε προσπάθειες μαζί με τον δήμαρχο ώστε να βοηθήσουμε την ομάδα» δίχως να κρύψει την αισιοδοξία του για το μέλλον της ομάδας: «Νομίζω ότι η ομάδα ξεφεύγει από την μιζέρια και αποκτά ξανά την αίγλη του παρελθόντος».

«Δεν μπαίνει ο οποιοσδήποτε στο σπίτι μας»
Ο Νίκος Μαχλάς απάντησε στο ενδεχόμενο να βρεθεί υποψήφιος επενδυτής για τον ΟΦΗ επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του να μην δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας στον… πρώτο τυχαίο: «Για να έρθει κάποιος να βοηθήσει την ομάδα, θα πρέπει να είναι σωστός. Και σαν επιχειρηματίας και σαν άνθρωπος. Δεν μπαίνει ο οποιοσδήποτε στο σπίτι μας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΦΗ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο… «Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο. Έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις ώστε να έρθουν στην ομάδα κάποιες χορηγίες με την ελπίδα ότι θα έρθει κάτι καλό στο μέλλον».

«Οι Έλληνες παίκτες κράτησαν ενωμένο τον ΟΦΗ»
Βεβαίως ο πρόεδρος του ΟΦΗ δεν μπορούσε να μην ερωτηθεί και για το αγωνιστικό κομμάτι με το Νίκο Μαχλά να πλέκει το εγκώμιο του χαρακτήρα που έδειξαν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές κράτησαν ενωμένη την ομάδα. Και είναι αρκετοί οι Έλληνες παίκτες του ΟΦΗ που μπορούν να παίξουν στην εθνική  ομάδα. Ο κύριος Σάντος είναι ένας δίκαιος προπονητής και πιστεύω ότι θα διαπιστώσει την αξία τους. Όμως και εκείνοι χρειάζεται να συνεχίσουν το ίδιο. Αν το κάνουν, θα τους δούμε σύντομα στην εθνική ομάδα».

Όσον αφορά το Νίκο Αναστόπουλο, ο Νίκος Μαχλάς είπε «έχει κάνει σπουδαία δουλειά στην ομάδα και του έχω πει αρκετές φορές ότι είναι αδικημένος. Η μεταξύ μας χημεία έχει δέσει και αυτό έχει φανεί από την μέχρι τώρα συνεργασία μας».

«Η υπόθεση Βατσινά είναι κρίκος για την αδειοδότηση»
Για την υπόθεση Βατσινά, ο Νίκος Μαχλάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για την θετική έκβαση της υπόθεσης λέγοντας ότι «το κομμάτι Βατσινά είναι κρίκος για το θέμα της αδειοδότησης. Τα χρήματα που υπολείπονται για την αδειοδότηση είναι 780.000 ευρώ και τόσα απαιτούνται για το τέλος της υπόθεσης Βατσινά. Σαν πρόεδρος του ΟΦΗ αποδέχτηκα την πρόταση και την συμφωνία που είχε γίνει και δεν έκανα λόγο ποτέ, ούτε για αλλαγή του ποσού, ούτε για τον τρόπο πληρωμής. Τον τελευταίο καιρό έχουμε αναπτύξει μια κουβέντα με τον κύριο Βατσινά και πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζεται να βρεθεί μια λύση».

Για το θέμα που πήγε να δημιουργηθεί με την αφαίρεση βαθμών του ΟΦΗ, ο πρόεδρος της ομάδας πρόσθεσε «έπρεπε να είχαν ξεμπλοκαριστεί τα χρήματα που προέρχονταν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Κινδυνεύσαμε με αφαίρεση έξι βαθμών λόγω αυτών των χρημάτων. Λογικό είναι να ζητάμε αυτά τα χρήματα σε μια περίοδο που όλες οι ομάδες χρειάζονται χρήματα. Έχουμε μπει σε ένα πρόγραμμα και αν δεν ξεμπλοκαριστούν τα χρήματα, τότε αυτό το πρόγραμμα κινδυνεύει να τεθεί εκτός λειτουργίας».

Τι είπε ο Νίκος Μαχλάς για τον Εργοτέλη
Σχετικά με τον Εργοτέλη, ο Νίκος Μαχλάς έπλεξε το εγκώμιο του συμπολίτη λέγοντας ότι «νομίζω ότι ο Εργοτέλης είναι μια σοβαρή ομάδα που δεν την κερδίζεις εύκολα. Για εμένα, σωστά έβαλε ψηλότερα τον πήχη γιατί κάτι τέτοιο είναι καλό για το Κρητικό ποδόσφαιρο. Χρειάζονται ομάδες που πρέπει να κοιτάζουν ψηλότερα. Έχει έναν σοβαρό προπονητή, παίκτες που διαθέτουν εμπειρία και δεν θα έχει πρόβλημα στο θέμα της παραμονής. Έχω γνωρίσει τους κυρίους Παπουτσάκη και Ράλλη και είναι καταπληκτικοί άνθρωποι. Αγαπούν το Κρητικό ποδόσφαιρο και είναι άδικο να υπάρχει μια μεταξύ μας κόντρα. Ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που έχει κερδίσει τον σεβασμό και εμείς οφείλουμε να εκτιμήσουμε αυτόν τον σεβασμό. Δεν είναι σωστό να έχουμε κόντρες και η μοναδική μας αντιπαλότητα είναι τα δύο παιχνίδια που γίνονται σε κάθε πρωτάθλημα».
«Δεν μετάνιωσα ότι είχα πει για τον Εργοτέλη»
Ξέχωρα από όσα είπε για τον Εργοτέλη, ο Νίκος Μαχλάς επανέλαβε ότι δεν μετάνιωσε για όσα είχε πει για τους «κιτρινόμαυρους» μετά το θυελλώδες ΔΣ της Σούπερ Λιγκ. «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ αυτό. Βγήκα και είπα ότι μας αδίκησε ο Εργοτέλης γιατί αυτό πίστευα τότε και ακόμα το πιστεύω».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook