Ζόαο Φιγκεϊρέντο: Από το κρύο του Κάουνας στην ζέστη της Κρήτης!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

O 23χρονος επιθετικός πέτυχε το πρώτο γκολ με τα “ασπρόμαυρα” και δεν κρύβει την δικαίωση που νιώθει για την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ.

O 23χρονος επιθετικός πέτυχε το πρώτο γκολ με τα “ασπρόμαυρα” και δεν κρύβει την δικαίωση που νιώθει για την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ.

Ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο ήρθε στην Ευρώπη πριν από 18, μόλις μήνες: Ήταν Απρίλης του 2018 όταν ο Βραζιλιάνος φορ έπαιρνε το αεροπλάνο από την Βραζιλία με προορισμό την Ευρώπη και την Λιθουανία. Παρότι ο Φιγκεϊρέντο πήγε σε ένα club που σε όλη την Ευρώπη είναι γνωστό για το τμήμα μπάσκετ του, έτυχε στην περίοδο που το ποδοσφαιρικό τμήμα της Ζαλγκίρις Κάουνας κέρδισε, μέσω του πρωταθλήματος, την συμμετοχή του στο Europa League.

Ουσιαστικά ο Βραζιλιάνος μετράει μόλις 1,5 χρόνο παρουσίας σε επαγγελματικό σύλλογο. Στην Ζαλγκίρις Κάουνας πήγε από την δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μινέιρο και στην Λιθουανία κατάφερε να προσαρμοστεί με το ξεκίνημα της χρονιάς. Έγινε ηγέτης των Λιθουανών και στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Ζαλγκίρις.

Ο ΟΦΗ έχοντας διευρυμένο τμήμα σκάουτινγκ σε όλη την Ευρώπη, μέσω του Στιβ Κιν, είχε εντοπίσει τον Βραζιλιάνο επιθετικό από τις αρχές του Ιουλίου. Οι ημέρες περνούσαν και ο ΟΦΗ είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του στην Ζαλγκίρις Κάουνας για να τον αποκτήσει ωστόσο οι Λιθουανοί περίμεναν τους αγώνες με τον Απόλλωνα Λεμεσού για το Europa League με αποτέλεσμα, αμέσως μετά τον αποκλεισμό τους, να προχωρήσουν στις ενέργειες παραχώρησης του Φιγκεϊρέντο στον ΟΦΗ.

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ είχαν παρακολουθήσει αρκετές φορές τον 23χρονο επιθετικό και δεν είχαν κανέναν δισταγμό να προχωρήσουν στην απόκτηση του. Από την πρώτη στιγμή πίστευαν στον ΟΦΗ πως πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο με τον Μάνο καθώς ο Βραζιλιάνος διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Έλληνα φορ. Όπως συνέβη και στην φάση του γκολ που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα, είναι ένα “σεντεφορίσιο” τέρμα παίρνοντας μαζί του τον αμυντικό των Αρκάδων.

Ο Φιγκεϊρέντο απολαμβάνει την καθημερινότητα στο Ηράκλειο και αυτό που τονίζει συνεχώς στο περιβάλλον του είναι η δικαίωση που νιώθει για την επιλογή του να έρθει στον ΟΦΗ φεύγοντας από το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες της Λιθουανίας στην ζέστη και το λατινοαμερικάνικο κλίμα της Κρήτης και του Ηρακλείου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook