ΟΦΗ: Ο ελληνικός κορμός και οι ξένοι που κάνουν την διαφορά

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μετά από πέντε αγωνιστικές ο ΟΦΗ δείχνει πως να επενδύσει στους Έλληνες που έχει στο ρόστερ του και παράλληλα “έβαλε” μια ξεχωριστή “μαγιά” ξένων ποδοσφαιριστών.

Ο ΟΦΗ όχι μόνο διατήρησε την ελληνικότητα του αποτελώντας μια από τις ελάχιστες ομάδες της κατηγορίας που ολοκληρώνει τα παιχνίδια με περισσότερους Έλληνες από ότι ξένους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του τελευταίου αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης: Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με έξι Έλληνες στην ενδεκάδα και μετά την είσοδο των Κουτρουμπή, Μάνου το τελείωσε με οκτώ. Ένας αριθμός που συνεχίζει να είναι πρωτόγνωρος για μια ομάδα που πρωταγωνιστεί μέχρι στιγμής.

Η επιλογή του Γιάννη Σαμαρά το περασμένο καλοκαίρι να επενδύσει στο ελληνικό στοιχείο ήταν κάτι που το έλεγε συνεχώς και κατά την διάρκεια της παραμονής του ΟΦΗ στην Ολλανδία. Έλεγε συνεχώς στους ανθρώπους του ΟΦΗ πόσο σημαντικό είναι να αποκτήσει ελληνική ταυτότητα και αυτό γίνεται πράξη.

Μέσα στην επιλογή του Γιάννη Σαμαρά και των υπόλοιπων στελεχών του ποδοσφαιρικού τμήματος, πρόθεση εξαρχής ήταν να μπουν μέσα στην ομάδα ένας αριθμός ξένων παικτών που θα είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά. Αυτό συνέβη με την παραμονή των Μεγιάδο, Νέιρα που κάνουν την διαφορά στην μεσαία γραμμή και βέβαια του Αντίλ Ναμπί παράλληλα προχώρησε στην απόκτηση του Σεμέντο και εν συνεχεία του Φιγκεϊρέντο ως back up του Μάνου αλλά με τον Βραζιλιάνο να είναι προϊόν του τμήματος σκάουτινγκ.

Έτσι ο ΟΦΗ κατάφερε να διατηρήσει έναν άκρως ελληνικό κορμό και με τις “πινελιές” που έβαλε στην συνέχεια να δημιουργήσει ένα ρόστερ που έχει και ισορροπία αλλά και χημεία μεταξύ τους. Δεν αποτελεί μια ποδοσφαιρική “Βαβέλ” όπως βλέπουμε να συμβαίνει σε πολλές ομάδες αλλά είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook