Κάλαϊτζιτς στο Gentikoule: «Το ματς με τον Εργοτέλη άλλαξε τα πάντα»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς τονίζει μιλώντας στο Gentikoule την σημασία της νίκης επί του Εργοτέλη και παράλληλα λέει πότε θα είναι σε θέση στον ΟΦΗ να βγάλουν συμπεράσματα για την φετινή πορεία της ομάδας.

Ο Σέρβος αμυντικός μέσος συνεχίζει να αποτελεί και φέτος το «μηχανάκι» της μεσαίας γραμμής του ΟΦΗ ενώ είναι και ένας από τους ελάχιστους παίκτες που δεν έχουν χάσει ούτε… λεπτό στο φετινό πρωτάθλημα. Μιλώντας στο Gentikoule εκθείασε το ρόστερ του ΟΦΗ ενώ στέκεται στην σημασία της νίκης επί του Εργοτέλη καθώς αυτό το αποτέλεσμα άλλαξε όλη την ψυχολογία της ομάδας εν όψει των αγώνων που ακολουθούσαν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς στο Gentikoule

Ζέλικο, συνεχίζεις ακατάπαυστα για 3η συνεχόμενη χρονιά…

«Νιώθω πολύ καλά και νομίζω ότι τόσο η ομάδα όσο και εγώ είμαστε σε καλή κατάσταση. Φαίνεται η δουλειά που κάναμε στην προετοιμασία αλλά και η προσπάθεια των προπονήσεων. Στα τελευταία παιχνίδια παίξαμε με μεγάλες ομάδες και σε τέτοια παιχνίδια, κάθε παίκτης έχει διάθεση και όρεξη ώστε να δείξει και να παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό του».

Ο ΟΦΗ έχει ξεκινήσει καλά, κοιτάζετε ψηλά από τώρα;

«Είναι ακόμα νωρίς για να πούμε οτιδήποτε. Έχουμε πολλά παιχνίδια και θα δώσουμε ακόμα δύο που ήταν στην αρχή του πρωταθλήματος. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα όμως φέτος επιστρέψαμε στην Σούπερ Λιγκ και πρώτος στόχος μας είναι η παραμονή μας στην κατηγορία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Πήραμε πολλούς παίκτες και χρειαζόταν ένα χρονικό διάστημα ώστε να βρουν όλοι τον ρυθμό τους».

Πολλοί πάντως στέκονται στην αμυντικογενή τακτική που ακολουθεί η ομάδα και την κατακρίνουν. Ποια είναι η άποψη σου;

«Διαβάζω και εγώ όσα γράφονται για την αμυντική τακτική όμως εμείς θέλουμε να παίρνουμε βαθμό ή βαθμούς από κάθε παιχνίδι. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες όπως αυτές που παίξαμε στα τελευταία παιχνίδια, χρειαζόταν να ακολουθήσουμε αυτήν την τακτική γιατί αν παίζεις επιθετικά, τότε υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να δεχτείς γκολ. Τα αποτελέσματα που φέραμε, δικαιώνει την τακτική που ακολουθήσαμε».

Πιστεύεις ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο η νίκη επί του Εργοτέλη;

«Ήταν κομβικό το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Θέλαμε να το κερδίσουμε πολύ για να δείξουμε ότι το παιχνίδι με την Ξάνθη ήταν μια κακή παρένθεση. Είχαμε μεγάλο κίνητρο για να κερδίσουμε γιατί θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε το αφεντικό στην πολύ αλλά και ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Αυτή η νίκη άλλαξε σημαντικά την ψυχολογία μας για την συνέχεια του πρωταθλήματος».

Περίμενες αυτό το καλό ξεκίνημα που έχει κάνει η ομάδα;

«Μετά από αυτά που περάσαμε το καλοκαίρι και που καθυστερήσαμε τον προγραμματισμό, σίγουρα δεν περίμενα να έχουμε αυτό το καλό ξεκίνημα. Όμως περιμέναμε ότι θα έρθει ο χρόνος που θα δείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα γιατί ήρθαν πολλοί καλοί παίκτες. Τώρα πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους ώστε να συνεχίσουμε το ίδιο σοβαροί και συγκρατημένοι».

Πάντως το ρόστερ του ΟΦΗ είναι για κάθε γούστο….

«Ο προπονητής έχει αρκετές λύσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πήραμε καλούς παίκτες που δημιούργησαν ένα αρκετά καλό ρόστερ. Μπορούμε να παίζουμε διαφορετικά σε κάθε παιχνίδι και πάντα όπως θέλει ο κόουτς. Αυτή η δυνατότητα του δίνεται μέσα από το ρόστερ που έχει η ομάδα. Αν θέλει επιθετικά παίζουμε επιθετικά, αν θέλει αμυντικά το ίδιο. Με τόσες επιλογές που έχει, είναι αποκλειστικά δικό του θέμα η τακτική που θα ακολουθήσουμε στον αγώνα».

Για το ματς με τον Πανιώνιο τι έχεις να πεις;

«Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και να πάρουμε το παιχνίδι στα σοβαρά. Ο Πανιώνιος έχει δείξει ότι διαθέτει καλή ομάδα και δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Όμως σίγουρα θα παίξουμε επιθετικά για να πάρουμε τη νίκη».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook