Αποκάλυψη: Ένα βήμα προς το όνειρο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Gentikoule το Υπουργείο Περιβάλλοντος απέστειλε έγγραφο στον Δήμο Ηρακλείου όπου σύμφωνα με αυτό “ξεμπλοκάρονται” οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εκμετάλλευση της έκτασης στην περιοχή του Σκαφιδαρά. Στην Λότζια βρέθηκε το πρωί ο Μιχάλης Μπούσης που συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Το μεγάλο πλάνο του Μιχάλη Μπούση που αποτελεί ένα τεράστιο όνειρο για κάθε οπαδό του ΟΦΗ μόλις… τώρα ξεκίνησε. Όπως είναι γνωστό ο ΟΦΗ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση της περιοχής στον Σκαφιδαρά, δεξιά και αριστερά, στο ΒΑΚ προκειμένου ο σύλλογος να γιγαντωθεί σε όλα τα επίπεδα με την δημιουργία γηπέδων αλλά και άλλων χώρων που θα γιγαντώσουν τον ΟΦΗ σε όλα τα επίπεδα. Υπενθυμίζουμε πως τον Δεκέμβριο του 2018 είχε υπερψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η αξιοποίηση της έκτασης των 160 στρεμμάτων στον Σκαφιδαρά όπου και ο ΟΦΗ στοχεύει να δημιουργήσει μια μοναδική, σε όλη την Ελλάδα, αθλητική κυψέλη προχωρώντας σε μια επένδυση που όμοια της δύσκολα έχουμε συναντήσει στο παρελθόν στην χώρα μας.

Πάμε λοιπόν στο σήμερα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Gentikoule, μετά και την περσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, ο Δήμος απευθύνθηκε στο κράτος προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για τα επόμενα βήματα, το αρμόδιο Υπουργείο απάντησε στην δημοτική αρχή ότι πλέον έχει το “οκ” να αναθέσει οικονομοτεχνική μελέτη που θα ορίσει το πλαίσιο για το τι μπορεί να γίνει στην συγκεκριμένη περιοχή, βάσει του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα κληροδοτήματα και ακολούθως θα δοθεί το  πλαίσιο με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Πρόκειται για μια εξέλιξη, μετά από κωλυσιεργία αρκετών μήνων και η οποία δίνει την δυνατότητα στον Δήμο Ηρακλείου να προχωρήσει στα επόμενα βήματα. Επί της ουσίας, πρόκειται για μια τεράστια είδηση και εντελώς συγκιριακά προέκυψε με την, προγραμματισμένη, άφιξη του Μιχάλη Μπούση στο Ηράκλειο.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του Gentikoule, το πρωί της Παρασκευής βρέθηκαν στην Λότζια οι Μιχάλης Μπούσης, Ηλίας Πουρσανίδης, Λεωνίδας Παπαβασιλάκης και Ιάσωνας Παπαστεφανάκης που είχαν συνάντηση, κεκλεισμένων των θυρών, με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό αλλά και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοτικής Περιουσίας Μανώλη Βασιλάκη. Η παρουσία του τελευταίου είναι άκρως σημαντική καθώς αποτελεί τον άνθρωπο που ασχολείται με την αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας – όπως και η έκταση στον Σκαφιδαρά καθώς αποτελεί κληροδότημα του Πανάνειου Ιδρύματος. Η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών αφορούσε την παραπάνω εξέλιξη καθώς μετά από σχεδόν έναν χρόνο ξεμπλοκάρονται, γραφειοκρατικά, οι διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει και να γίνει πράξη ένα έργο ζωής για τον ΟΦΗ, τον κόσμο του και ένα όραμα για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Μιχάλη Μπούση.