«Δύο έως τρεις βδομάδες θα χρειαστεί για την επανένταξη των ποδοσφαιριστών»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο αθλητίατρος της ΑΕΚ, Χάρης Λάλος, μίλησε στο ραδιόφωνο Super Sport Fm 104.00 στην Κύπρο, για το πρόγραμμα που ακολουθούν στην καραντίνα οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης αλλά και τον χρόνο που θα χρειαστεί για να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί πάρα πολύ με πρωτοφανή τρόπο. Ακολουθούν τις οδηγίες των επιστημόνων κι αυτό πρέπει αφού είναι και το μόνο ασφαλές. Είδατε τι ζουν άλλες χώρες με τεράστιο αριθμό θανόντων. Υπάρχει αισιοδοξία συγκρατημένη παρά το γεγονός ότι προκύπτουν συνεχώς κι άλλα κρούσματα. Το θετικό είναι ότι δεν συνεχίζει, δεν υπάρχει κάποια κορύφωση. Αυτό παρά πολύ γρήγορα μπορεί ν’ αλλάξει αν δεν προσέξουμε και δεν τηρούμε αυτά που πρέπει…»

Σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος πόσο είναι εφικτό να διεξαχθεί μια προετοιμασία: «Δύο έως τρεις βδομάδες θα χρειαστεί για την επανένταξη τους για το πρώτο επίπεδο αλλά εγώ θα περίμενα και τραυματισμούς. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι και γι’ αυτούς που πλησιάζει η ημερομηνία να λήξει το συμβόλαιο προπονούνται κανονικά ως να έχουν συμβόλαιο τριών ετών. Τουλάχιστον στην ΑΕΚ αυτό κάνουν».

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: «Ουδείς μπορεί να ξέρει πότε θα επανέλθουμε, δίνουμε ένα περιθώριο για τον βαθμό που θέλουμε. Δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά η επιστροφή και άρση των μέτρων διότι κάποιες άλλες χώρες ίσως να είναι διαφορετικά πράγματα. Το πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει τόσο σύντομα. Αν αυτό γίνει κεκλεισμένων των θυρών αυτό θα μπορούσε να γίνει μέχρι και τα μέσα Ιουλίου. Βήμα βήμα μπορεί κάτι να γίνει… Στην Γερμανία οι ομάδες ξεκίνησαν οι ομάδες με κάποια γκρουπάκια των τεσσάρων ατόμων με αποστάσεις. Το θέμα είναι με πόση ασφάλεια γίνεται αυτό. Γιατί αν νοσήσει κάποιος αυτό έχει το ρίσκο του, είναι επικίνδυνο…»