Παπαϊωάννου: «Από τη μέρα που χάθηκε η κεντρική διαχείριση, έχουν γκρεμιστεί πολλά»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ιδιοκτήτης της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου σε δηλώσεις του στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι η κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα τηλεοπτικά: «Δεν υπάρχει φως με το τηλεοπτικό. Προσπαθούμε στη Λίγκα για κεντρική διαχείρηση. Αν υπάρχει θέληση, θα βρεθεί λύση. Αν δεν υπάρχει όμως, θα δούμε καταστάσεις που θα απαξιώσουν το ποδόσφαιρο τελείως. Από τη μέρα που χάθηκε η κεντρική διαχείρηση, έχουν γκρεμιστεί πολλά στο ποδόσφαιρο όπως το είχα στο μυαλό μου. Θα παίξουν μεγάλο ρόλο οι τέσσερις μεγάλοι. Μπορούν να πιέσουν καταστάσεις και αν θέλουν αυτοί όλα γίνονται. Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια αυτή τη στιγμή και μακάρι να αποδόσει. Πρέπει όμως όλες οι ομάδες να είμαστε μια γροθιά, γιατί σήμερα έχω εγώ πρόβλημα, αλλά αύριο μπορεί να το έχει άλλιως», ανέφερε προσθέτοντας:

«Οι ομάδες δεν βρίσκουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Και πέρυσι η ΕΡΤ μας μείωσε τα συμβόλαια, γιατί δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για τον αθλητισμό. Το βασικό μας έσοδο είναι το τηλεοπτικό, αλλιώς ή θα βάλουμε χρήματα από το σπίτι μας, ή θα αναγκαστούμε να παίξουμε στοιχήματα. Αν η Πολιτεία θέλει κάτι τέτοιο, εγώ δεν το γνωρίζω. Έχουμε δει πολλά! Αν δεν υπάρχει τηλεοπτικό, τι ουσία έχει το ποδόσφαιρο; Σε αυτό πιστεύω ότι η Πολιτεία έχει κάνει μεγάλο λάθος. Θα μπορούσε να έχει μεγάλο έσοδο από το στοίχημα. Εγώ που έχω την ομάδα πληρώνω από την τσέπη μου χωρίς να βγάζω. Αυτοί που βγάζουν από το ποδόσφαιρο, δεν πληρώνουν τίποτα».

Για τη ζημιά των ΠΑΕ: «Οι επαρχιακές ομάδες που στηρίζονται σε χορηγίες μικρότερων επιχειρήσεων δεν θα μπορούν να εισπράξουν αυτά τα χρήματα, εκτός των εσόδων από τα εισιτήρια. Με κάποιους δικούς μου πρόχειρους υπολογισμούς, η χασούρα θα ήταν της τάξης του 30% για τη Λαμία».

Για τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών:«Είναι μεγάλο θέμα οι άδειες εξέδρες στη Λαμία. Έχουμε μικρό γήπεδο και η δύναμη μας είναι η έδρα».

Για το VAR: «Το VAR μπορεί να λύσει τα προβλήματα, αλλά στην Ελλάδα ακόμα θέλει δουλειά. Δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Παίρνει πολύ μεγαλύτερη βελτίωση, αρκεί να θέλουμε όλοι και να αφήσουμε αυτούς που εξετάζουν τις φάσεις, να κάνουν τη δουλειά τους».

Για την ΕΠΟ: «Στην ΕΠΟ γενικά μέσα στα χρόνια δεν είναι ρόδινα τα πράγματα. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κάτι με αυτό, αλλά αυτό να γίνει σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA. Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα προς το καλύτερο βέβαια».