Άφησε ανοιχτό το μέλλον του ο Δώνης

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Γιώργος Δώνης ξεκαθάρισε πως για την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία επαφή με Αλαφούζο – Ρόκα για το μέλλον του και αποκάλυψε πως όλα τα θέματα που αφορούν στον σχεδιασμό της ομάδας έχουν «παγώσει».


Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αθλητική Κυριακή»:

Για το διάστημα που πέρασε: «Ήταν δύσκολο για όλο τον πλανήτη. Θεωρώ ότι εφόσον ξεπεραστούν τα θέματα υγείας, θα είναι πολύ δύσκολα σε ό,τι αφορά τον οικονομικό τομέα. Όλοι θα πρέπει να κάνουμε μία επανεκκίνηση υπό δύσκολες συνθήκες».

Για την επιστροφή στις προπονήσεις: «Το θέμα είναι λίγο ψυχολογικό. Κάθε πέντε μέρες κάνουμε τεστ στο γκρουπ που μπαίνει στο προπονητικό κέντρο. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά και ψυχαγωγία και έτσι προπονούμαστε για να φέρουμε την χαρά στον κόσμο».

Για το αν ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς είναι ποδόσφαιρο: «Όταν οι ομάδες τιμωρούνται είναι δύσκολα τα πράγματα. Βρισκόμαστε όμως υπό ειδικές συνθήκες οπότε μέχρι να πάρουμε το ok από τους επιστήμονες πρέπει να περιμένουμε».

Για το πως θα σκεφτόταν αν ήταν ποδοσφαιριστής: «Για την κάθε χώρα έχει παίξει ρόλο το πως έχει διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Πολλές χώρες όπως και εμείς πήραν γρήγορα μέτρα και οι συνθήκες είναι καλύτερες. Με τα δεδομένα που έχουμε στην Ελλάδα, λογικό είναι να παιχτεί και πάλι ποδόσφαιρο. Μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει στο να πας σούπερ μάρκετ ή για έναν καφέ».

Για το αν μπορεί η κατάσταση να συγκριθεί με μια καλοκαιρινή προετοιμασία: «Δεν έχει καμία σχέση ως προς τη χρονική περίοδο. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως μιλάμε για το τέλος της σεζόν. Οι ποδοσφαιριστές έχουν ένα συγκεκριμένο φορτίο και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είναι εντελώς διαφορετικό το διάστημα αυτό από μία καλοκαιρινή προετοιμασία».

Για το που θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν: «Δεν είναι θέμα τάσης. Λογικό είναι όταν στο εσωτερικό κάθε ομάδας γίνονται πράγματα, να υπάρχουν άλλα που συμφωνείς και άλλα που δεν συμφωνείς. Εγώ δεν είμαι επηρεασμένος από το τι γράφεται ή το τι λέγεται. Η ομάδα έχει καταπληκτική ατμόσφαιρα. Από εκεί και πέρα, ό, τι συμβαίνει με τον κάθε προπονητή, συμβαίνει και με μένα. Ο κάθε προπονητής πρέπει να έχει τη βαλίτσα του έτοιμη γιατί εξαρτάται από τις αποφάσεις των ιδιοκτητών. Στη δική μας ομάδα επειδή λείπει ο τεχνικός διευθυντής, περιμένουμε να γίνουν κάποιες επαφές. Νομίζω ότι και οι ιδιοκτήτες και οι τεχνικοί διευθυντές αυτή την περίοδο βρίσκονται σε σύγχυση. Όταν τα συζητήσουμε όλα αυτά θα δούμε πως θα είναι η ομάδα τη νέα σεζόν».

Για την έκθεσή του: «Αυτό είναι κάτι που εγώ κάνω σε όποια ομάδα βρίσκομαι. Το κάνω σε όλη μου την καριέρα ανεξάρτητα αν λήγει ή όχι το συμβόλαιό μου. Θα παραδώσω ένα πλάνο που θα είναι στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Πάνω σε αυτό μπορεί να υπάρχουν συμφωνίες ή διαφωνίες».