Σιμόες: «Όλα είναι ντέρμπι και σημαντικά παιχνίδια»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Αντρέ Σιμόες μίλησε στην Πορτογαλία για την ΑΕΚ και την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, ενώ πρόσθεσε πως θα έβλεπε με καλό μάτι το ενδεχόμενο μεταγραφής του σε ομάδα των ΗΑΕ.

Ο μέσος της Ένωσης ρωτήθηκε και για τα άδεια γήπεδα στα οποία θα λάβουν χώρα οι αναμετρήσεις, επισημαίνοντας: «Μετράει πολύ σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Εχω αυτή την εμπειρία εδώ στην Ελλάδα. Αρκετές φορές έχουμε παίξει χωρίς κόσμο και είναι εντελώς διαφορετικό».

Στη συνέχεια ανέφερε για την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος και για την ΑΕΚ: «Υπάρχουν δέκα παιχνίδια που απομένουν για το πρωτάθλημα. Σχεδόν όλα είναι ντέρμπι και σημαντικά παιχνίδια. Πολλά πρέπει να επιλυθούν σε αυτούς τους αγώνες. Για τους παίκτες της ΑΕΚ και το κλαμπ, για όλα όσα έχει ζήσει σε αυτή την κρίση, θα ήταν πολύ σημαντικό να βγούμε 2οι, γιατί το Τσάμπιονς Λιγκ πληρώνει πολύ παραπάνω από το Γιουρόπα Λιγκ. Οι στόχοι της ΑΕΚ είναι Κύπελλο και 2η θέση στο πρωτάθλημα».

Έπειτα ο Σιμόες ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να επέστρεφε στην Πορτογαλία: «Η ΑΕΚ είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ελλάδα. Η επιλογή της επιστροφής στην Πορτογαλία θα τεθεί μόνο υπό της προϋπόθεση της ένταξής μου σε μία απ’ τις μεγαλύτερες ομάδες στη χώρα», σχολίασε.

Πάντως όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να έπαιρνε μια μεταγραφή σε ομάδα των ΗΑΕ, ο Σιμόες εξέφρασε την άποψη πως κάτι τέτοιο θα του άρεσε ως προοπτική: «Πέρυσι ήμουν κοντά στο να πάω στο Ντουμπάι. Θα ήθελα να παίξω εκεί να ζήσω εκεί. Στα 30 μου θα ήταν μία καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα άλλο βήμα. Όχι τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά από οικονομικής άποψης. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους ποδοσφαιριστές», ανέφερε.