Πως ο Αναστόπουλος έκανε «ματ» στον Τσιώλη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το χθεσινό παιχνίδι προμηνυόταν αρκετά ενδιαφέρον, όχι μόνο λόγω της σημασίας που είχε αποκτήσει μετά τα τελευταία αποτελέσματα του ΟΦΗ αλλά και λόγω της… “μάχης” των πάγκων μεταξύ Αναστόπουλου και Τσιώλη. Εκεί όπου ο τεχνικός του ΟΦΗ νίκησε κατά κράτος τον ομόλογο του, του Αστέρα Τρίπολης. 

Οι δύο προπονητές είναι από αυτούς που αρέσκονται να “παίζουν μπάλα” κατά την διάρκεια του αγώνα και συνήθως να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους πάγκους τους. Ο Νίκος Αναστόπουλος με την παρουσία του στο “τιμόνι” του ΟΦΗ όλο αυτό το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στο Ηράκλειο έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πως θα αφοπλίσει τους αντίπαλους προπονητές αλλά και κυρίως πως θα πάρει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του.

Χθες, ο “Αναστό” δεν έκανε κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα παιχνίδια. Παρέταξε τον ΟΦΗ με το γνώριμο 4 – 3 – 3 και αλλάζοντας τον κεντρικό χαφ τοποθετώντας τον Βερόν αντί του “τρεχαλατζή” Μποντόρ έδωσε σαφή εντολή να ανοίξει το πολυπρόσωπο κέντρο του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Αργεντινός χαφ έκανε άριστα την δουλειά του φροντίζοντας να “μοιράζει” το παιχνίδι ενώ την ίδια ώρα ο Άλβαρεζ τρέχοντας πανικόβλητος προσπαθούσε να “κόψει” στα δύο την μεσαία γραμμή του ΟΦΗ που ουσιαστικά αποτελούνταν από δύο… επιτελικούς μέσους: Τον Βερόν και τον Σουμπίνιο, με τον πρώτο να έχει τον άτυπο ρόλο του “1οαριου” του πίσω τερέν.

Ο Σάκης Τσιώλης βλέποντας ότι ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπορούσε να γίνει παραγωγικός και κυρίως επικίνδυνος, πέρασε στο παιχνίδι τον Μπρέσκα αντί του Ουσέρο, κίνηση που είχε αποτέλεσμα στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Νίκος Αναστόπουλος “ανακάτεψε” την τράπουλα και έδωσε εντολή στους Σίσιτς – Παπουλή να αλλάξουν πλευρές. Έτσι, ο Σλοβένος πήγε στην αριστερή πλευρά και ο Παπουλής ήρθε δεξιά ενώ παράλληλα “ανέβασε” τους κεντρικούς χαφ που πίεζαν ασφυκτικά τους μέσους του Αστέρα Τρίπολης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παίρνει την μπάλα μόνο ο Ροτζέριο – και αυτός από το κέντρο – ενώ ο μοναδικός επιθετικός (Περόνε) ακούμπησε την μπάλα μόλις μια φορά.

Ο Νίκος Αναστόπουλος “κλείδωσε” το κέντρο του ΟΦΗ με την είσοδο του Χόρχε Λόπεζ. Ο 53χρονος τεχνικός τοποθέτησε τον Ισπανό στην αριστερή πλευρά δίνοντας του εντολές να συγκλίνει προς το κέντρο. Έτσι, ο 33χρονος Ίβηρας που διαθέτει μεγάλη ικανότητα έχοντας την μπάλα στα πόδια δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους φιλοξενούμενους που είχαν έναν επιπλέον πονοκέφαλο αφού σε αντίθεση με τον Σίσιτς, ο Χόρχε Λόπεζ είναι ο παίκτης που θέλει να εκμεταλλεύεται τους παίκτες του.

Έτσι, οι “ανοικτοί χώροι” που δημιουργήθηκαν ήταν… “ταμάμ” για το παιχνίδι του Λόπεζ που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με την εκπληκτική ασίστ στο γκολ του Τζόρντι Λόπεζ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook